Zraněné Kuzněcovová, Kanepiová a Pennettaová přijdou o US Open

21. 8. 2012, 08:12
Aktuality 5
Na tenisovém US Open bude chybět vítězka newyorského turnaje z roku 2004 Ruska Světlana Kuzněcovová. Ze závěrečného grandslamu sezony se kvůli zranění odhlásily také patnáctá hráčka světa Estonka Kaia Kanepiová a Italka Flavia Pennettaová, které patří v žebříčku WTA osmnácté místo.
Světlana Kuzněcovová

Světlana Kuzněcovová startovala naposledy ve Wimbledonu, kde vypadla v prvním kole, od té doby nehraje kvůli zranění kolena. Sedmadvacetiletá držitelka dvou grandslamových titulů - US Open vyhrála před osmi lety - a někdejší světová dvojka mezitím klesla v žebříčku na 48. pozici. 

Kaia Kanepiová léčí zánět achilovky, kvůli které přišla už o Wimbledon a také olympijský turnaj v Londýně.  Sedmadvacetiletá Estonka přitom měla před zraněním slušnou formu: od loňského US Open odehrála jen 12 turnajů, nicméně dva tituly, jedno finále či čtvrtfinále na French Open ji v žebříčku drží na pěkném 15. místě.

Třicetiletou Flavii Pennettaovou už dlouhodobě trápí bolavé zápěstí. Před 14 dny kvůli němu vzdala své první utkání v Montrealu a nyní ji zranění připravilo o možnost obhajovat vNew Yorku loňské čtvrtfinále.

Soutěž mužů už před pár dny přišla o světovou trojku Rafaela Nadala, který má problémy s koleny. Neiistý je start například Gaela Monfilse.

Poslední grandslam sezony US Open začne v pondělí 27. srpna, ale už dnes na kurtech ve Flushing Meadows startují tříkolové kvalifikace. Z českých tenistů v nich štěstí zkouší Lukáš Rosol, Jan Hernych, Jan Mertl, Ivo Minář, poprvé v kariéře pětadvacetiletý Marek Michalička, Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková a Eva Birnerová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
hatatytla
Je to škoda Svetlany, kdyby jí více drželo zdraví, tak by možná mělo o několik granslamů více. Pro mě je to jednoznačně největší talent na WTA, alespon co se týče úderové sekce. Něco jako Nalbandian.
Jednou se tak podobně o ní vyjádřil i Federer.
Reagovat
Heather_Fedex
svetlana je taky 1 z tech hracek, u kt. je velmi dulezita motivace. rok zpatky se vyjadrila, ze ji schazi. je to skoda. bohuzel pro ni, je to hracka kt. mela na to stat se jednickou a tuto metu nikdy nedosahla
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda ho..Svetlan bude chýbat..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda. Jsem přesvědčený o tom, že nebýt zranění, měla by Kaia výbornou sezonu. Stejně tak je škoda i Flavie a Světlany. Bohužel mám pocit, že minimálně jedna z nich zanedlouho ukončí kariéru. Ale rád bych se mýlil.
Reagovat
dadaft
vždycky je škoda, když skvělé hráčky nemohou hrát GS. osobně mě to mrzí hlavně u Flavie - loni na US Open předváděla nevídané věci. její přestřelka od základní čáry s Marií Šarapovovou byla vskutku epická bitva, jak se dnes říkává. taky obrat z 0:6 v tajbrejku s9 Shuai Peng nebo čtvrtfinálový souboj s Angelique Kerberovou stojí za zmínku.
aspoň že se vrací Andrea Petkovič. ))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist