Zranění kolena nakonec vážné není. Zverev by neměl přijít o obhajobu olympijského zlata

10. 7., 16:39
Aktuality 6
Německý tenista Alexander Zverev se může chystat na obhajobu zlata na olympijských hrách v Paříži. Dnešní podrobné vyšetření v Monaku nepotvrdilo, že by zranění jeho kolena z Wimbledonu bylo vážnější, než se původně zdálo. Čtvrtý hráč světového žebříčku dokonce plánuje odehrát v rámci přípravy příští týden domácí turnaj v Hamburku. Agentuře SID to řekl hráčův bratr Mischa, který je i jeho manažerem.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© Profimedia)

Alexander Zverev si na trávě v All England Clubu poranil levé koleno v duelu s Britem Cameronem Norriem. Odehrál pak ale ještě osmifinále, v němž se mu bolesti zhoršovaly a proti Američanu Tayloru Fritzovi neudržel vedení 2:0.

"Hrál jsem pod neuvěřitelným množstvím léků proti bolesti," přiznal Zverev v pondělí po svém vyřazení a hovořil o edému kostní dřeně a pohmoždění kloubního pouzdra. Navíc první úterní vyšetření mu na optimismu nepřidalo.

"Dnes mu z kolena vytáhli 40 mililitrů tekutiny a krve. Teď už je podezření na něco horšího," uvedl v úterý pro Prime Video Zverevův bratr Mischa. "Pokud to bude zlomenina kosti, vlasová fraktura nebo něco podobného, pak bude olympiáda v ohrožení," dodal.

Podrobné středeční vyšetření v Monaku ale vážnější diagnózy nepotvrdilo. "Všechno je jasné, je to tak, jak už říkal Saša," řekl Mischa Zverev s odkazem na dřívější vyjádření svého bratra o edému kostní dřeně a pohmoždění kloubního pouzdra.

Čtvrtý hráč světa Zverev tak věří, že o obhajobu olympijské zlata z Tokia 2021 nepřijde. "Chci vyhrát a nést vlajku. Mám tři týdny, to bude stačit," věří šestadvacetiletý Němec.

Olympijský turnaj v Paříži začne na antukových kurtech v areálu Roland Garros 27. července.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Vlk-v-trave
""
Reagovat
Vlk-v-trave
12345
Reagovat
Krisboy
Simulant.
Reagovat
australan.tenis
Asi se bál další prohry s králem Wimbledonu Nolem.

Ono je vcelku jedno, kdo proti němu stojí ve čtvrtfinále či semifinále. Když neprohraje, tak lidi buď řeknou, že měl:

a) slabý los a hráči jako Minaur nebo Zverev jsou tragičtí v zápasech s ním

b) tito hráči jako De Minaur a Zverev měli šanci Noleho ohrozit, ale simulovali či vypadli bez toho aniž by se stihli k Nolemu dostat

Zkrátka kontradikce a snaha si to poskládat, tak jak se hodí. Hlavně šlapat po nejlepším tenistovi všech dob za každou cenu. Míra toxicity na TP je větší, než míra radioaktivity v Pripjať.
Reagovat
PTP
Saša pochopil, že jedině s fejkovým zraněním kolena má jakous takous šanci na OH
Reagovat
farr
Tak zaplať pánbůh. Saša si s vážným zraněním užil až až.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist