Zranění Ósakaové je vážnější, než se čekalo. Japonka má vyhřezlou ploténku a ukončila sezonu

VČERA, 11:49
Aktuality 8
Naomi Ósakaová (27) se letos vrátila k tenisu po mateřské pauze a měla v plánu odehrát celou sezonu. Během turnaje v Pekingu se však zranila a musela se odhlásit ze dvou domácích turnajů. Uzdravit se nestihne ani před týmovým Billie Jean King Cupem a tak pro ní letošní sezona končí.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová kvůli zranění předčasně ukončila sezonu (@ANDRES MARTINEZ CASARES / EPA / Profimedia)

Naomi Ósakaová se zranila koncem září na turnaji v Pekingu, kde po dvou setech skrečovala osmifinále proti Coco Gauffové. Kvůli zdravotním potížím už chyběla minulý týden na domácím turnaji v Ósace a hrát nebude ani teď v Tokiu.

Bývalá první tenistka světového žebříčku kvůli zranění zad vynechá i závěrečný turnaj Poháru Billie Jean Kingové, který se uskuteční v listopadu v Málaze. Informovala o tom agentura Kjódó.

"Letos jsem odehrála spoustu turnajů a odhlásit se z Tokia a nehrát ani BJKC pro mě bylo těžké rozhodnutí," řekla Ósakaová, pro kterou tak letošní sezona skončila. "Myslela jsem, že mám jen něco natažené. Ale vyšetření odhalilo vyhřezlou ploténku. A také jsem si natrhla břišní svaly," uvedla.

Čtyřnásobná grandslamová vítězka se letos vrátila k tenisu po mateřské pauze a ve světovém žebříčku jí aktuálně patří 56. místo. Japonsko se v prvním kole finálového turnaje Billie Jean Kingové utká s Rumunskem.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
mamina
Zranění nepřeji nikomu, ale stýskat se mi po ní nebude. Její hra už nebyla tou, kterou předváděla dříve. Už před porodem měla sestupnou tendenci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Velká škoda, vypadalo to, že se zlepšuje a je schopna potrápit skoro kteroukoli hráčku ze špičky. Dobře se na ni dívá, nic udřeného, elegance...
Reagovat
frenkie57
Jj, hlavně ty divadelní kostýmy, to byla elegance jak noha. Ale vážně, Naomi se vrátí a bude ještě spoustu let zatápět špičce. Akorát si nejsem jistý, že ona bude součástí té špičky.
Reagovat
Nola
myslela som, ze dokaze zamiesat kartami vo WTA, ale dnes je jasne, ze nie kazda mamina dokaze naviazat na svoje vykony spred materskej, v tomto kontexte je kralovnou Kim Clijsters a to teda velkou
Reagovat
Nola
samozrejme jej neprajem ziadne zranenie, vlastne ziadnemu hracovi
Reagovat
frenkie57
Tak to je snad samozřejmost, ne?
Reagovat
tommr
její výkony měly sestupnou tendenci už před jejím odchodem na mateřskou takže ani neměla na co navazovat ...
Reagovat
Nola
mali, ale tam hrala ulohu hlavne ta jej hlava.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist