Ztratila vedení 5-1. Ale nemůžu si nic vyčítat, řekla Strýcová

6. 9. 2015, 21:07
Aktuality 26
Dvakrát podávala Barbora Strýcová na postup do osmifinále grandslamového US Open, ale ani jednou neuspěla. V rozhodující sadě třetího kola sice vedla nad Němkou Sabine Lisickou už 5-1, ale soupeřka se pak rozjela, hrála riskantně a 'vyrvala' české tenistce zápas z rukou.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

"Jsem smutná, protože být ve 4. kole grandslamu a ještě tady, to by bylo fajn. A byla jsem tomu hodně blízko," řekla Strýcová a oči měla zarudlé. Není divu. Na grandslamech do 4. kola postoupila jen jednou, loni ve Wimbledonu dočla až do čtvrtfinále.

Přemýšlela, jestli mohla za stavu 5-1 udělat něco jinak. "Nemůžu si nic vyčítat. Možná jsem měla zahrát třeba víc servisu na risk, ale do té doby to fungovalo. Dělala jsem, co jsem mohla. Ona má prostě páru," komentovala rány Lisické.

Říkala si, že Němka nemůže vydržet dohrát zápas v takovém stylu. Každý druhý třetí balon ve výměně jí "zabila". Ale mýlila se. "Jak to dokázala? Já nevím. Byla jsem z toho docela v šoku. Někdy do toho člověk pálí, že už mu to je jedno, ale ona byla pořád solidní. Nekazila a hrála rychle, až to nakonec dala," řekla Strýcová. 

Lisická si za stavu 4-1 pro soupeřku nechala ošetřit levé koleno. Češka pak vyhrála game, ale následně se Němka rozjela k obratu. "Nevím, co jí zrovna bylo, asi něco s kolenem," řekla Strýcová a nechtěla spekulovat, zda šlo o zranění, nebo taktickou variantu. Sama by se "jen tak" ošetřit nenechala. "Takhle se nevyhrávají zápasy, abych si někoho volala a vyvedla soupeřku z koncentrace. To mi přijde šílené, ale ona asi zraněná byla," myslí si svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy. 

Lisické u sítě rychle podala ruku a zmizela v šatně. Až se zdálo, že je na ni naštvaná. "Není to moje oblíbená hráčka, ale nebyla jsem na ni naprdnutá. Prohrát zápas ze stavu 5-1, to jsem naštvaná jenom sama na sebe," řekla. 

Podruhé během měsíce Strýcová nedotáhla do vítězného konce duel, v němž v rozhodující sadě vedla 5-1. Poprvé se jí to stalo v srpnu v Cincinnati, kde v 1. kole nevyužila s Američankou Varvarou Lepchenkovou dokonce čtyři mečboly. "Tam jsem hrála pasivně, ale teď se s tím nedalo nic dělat," porovnávala. 

Zápas ze Cincinnati v duelu s Lisickou v hlavě neměla. "Protože to bylo všechno tak strašně rychlý," řekla a připustila, že poslední dobou těžko zápasy dokončuje. "Někdy takové období je," podotkla devětadvacetiletá tenistka. 

Na US Open skončila Strýcová stejně jako loni ve 3. kole, což je její maximum na turnaji. Celkově tak může být spokojená. "Jo, porazila jsem tady v 1. kole čtrnáctou hráčku na světě, ale teďka je těžký o tom mluvit. Možná až se ráno probudím, tak si řeknu: Jo, byl to celkem dobrý turnaj," dodala plzeňská rodačka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
FulnekUltras
Po předcházejícím velemači Vika-Angie to byla mezi Barčou a Sabine od začátku pouhá "plácaná", jejíž vítězka na 99,9% nepřejde hned další kolo. Přesto jsem doteď šokován tím, co všechno je Lisicki schopna udělat pro dílčí prestiž, pár grošů ;) a bodů do žebříčku navíc. Kdo viděl skutečně celé, dá mi snad za pravdu, že proti tomuhle je kdejaká "takticky" polehávající kopačka naprostý břídil. Což samozřejmě zoufale zahraný konec od Báry nijak neomlouvá...
Na tiskovce je při dnešních rádoby "korektních" poměrech už velmi těžké říci, co si hráčka skutečně myslí a co všichni soudní diváci museli na místě činu vidět. Každopádně souhlas s tím, co je zde řečeno níž, že totiž měla Barča ještě dejme tomu za stavu 5:4 ve třetím aspoň něco změnit - minimálně se pořádně nasrat a dát tomu patřičný průchod i navenek. Splihlé přihlížení bodylanguage kamooooonům simulantky bylo spolehlivou cestou k porážce.
Reagovat
fera
Plně souhlasím. Viděl sem zápas úplně celý a sledoval sem opravdu pozorně. Tím víc mě vytočilo to, co jsem od Sabine viděl :( evidentně ji fyzicky nic nebylo před ošetřením a ani po něm :(
byla rozsypaná jak čínský čaj, tak si prostě udělala přestávku, popovídala si se sudí, s lékařkou, vydýchala se, přišla na jiné myšlenky (času na to měla víc než dost), Báru zatím přecházela vítězná vlna, kdy se jí daří (přece všichni tady víme, jak rychle se v tenisu situace, v psychice, může změnit/zlomit a to i top10 chlapů), no a ono to fakt zabralo, na kurt se vrátila jako laňka, jako do jiného setu... nakonec slzičky pro kameru, "hrála sem na 120%" nechala si demonstrativně přinést další tenisáky jako suvenýry pro diváky, aby ukázala jak je dojatá a šťastná, prostě hnus... bleee
Není debat, o tom, že kdyby Bára v závěru něco změnila mohla tu jednu hru zvládnout, ale to nic nemění na tom jak se Lisicki předvedla :(
Také tady všichni ti extra korektňáci zapomínají na to jak pěkně se Bára na konci druhého setu vyhrabala už téměř z prohry a pokračovala v setu třetím.
Jen by Bára na těch koncovkách fakt měla zapracovat :))
Reagovat
Fandina
Co bylo Sabine nevím, ale předpokládám, že si vzala MTO, aby jí to pomohlo. Na těle na duši. A to se stalo.
Reagovat
Frick
MTO neni na hlavu! Pokud si ho vzala na hlavu, tak je to kráva.
Reagovat
Fandina
Nevím, proč si ho brala. Jisté je, že jí to pomohlo.
Reagovat
FulnekUltras
podle veškerého "cvrkotu" a umístění kamuflážních náplastí ;) kvůli levému koleni...
Reagovat
FulnekUltras
resp. silným bolestem v něm (grimasy posledního tažení)
Reagovat
fera
však taky to s tou hlavou byla od "Frick" sranda, předpokládám :)))
Reagovat
fera
mimochodem Bautista teď zahrál krásnou čistou hru, ale asi je mu to proti Novakovi ku h.... :)))
Reagovat
FulnekUltras
Srbská vychrtlina ;) to teď má pevně pod kontrolou - a fandovské tábory dvou kdysi největších rivalů se s tím už dlouho teprve učí žít... ;)
Reagovat
fera
myslíš Novak vs. Rafa?
Reagovat
FulnekUltras
tábory Fedexe a Rafy si teď hledají novou identitu... ;)...ovšem před Rogerem pořád klobouk hluboko dolů...
Reagovat
fera
myslím, že Rogerův tábor moc neochabl, ta jeho hra zraje jako víno...

Já sem Rafu nikdy moc nemusel. Je to možná směšný, ale byl mě hrozně nesympatickej když jsem ho viděl poprvé, jak proti nám hráli v DC, to je snad 10 nebo 11 let a už se to s ním u mě táhne...:)
Reagovat
FulnekUltras
El Řiťuál ;) teď v pokročilejším věku už doplácí na ten ohromně fyzicky náročný styl hry, kterým se zákonitě dost opotřeboval...u mě pořadí sympatií v současné ATP - Wávra, Nole, Roger...
Reagovat
fera
tak Bautista ten set otočil ;)
No nic jdu se na to dodívat z postele...
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, že Nole to ustojí. Dobrou... ;)
Reagovat
fera
souhlas :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ztratit 5:1, stane se no :) I když dvakrát tkahle po sobě, to se jen tak nevidí. Každopádně docela to chápu, jeden rebreak a už je to 5:3, a to se na Wta ztratí jak nic ;)
Reagovat
Frick
Co myslíte, nemohly bejt během toho zápasu chvíle, kdy chtěla Bára "bouchnout", ale odepřerla si to z důvodu toho, že jí to bylo blbý před trenérem, takže to v sobě dusila - což jí mohlo poněkud uškodit?
Reagovat
smazaný uživatel
mně se ten peněžní systém, co s Krupou zavedli, zrovna nepozdává. Dusit v sobě vztek navíc není zdravý... zápas jsem neviděl, tak nevím jak to probíhalo tam, ale jinak myslím, že tvoje poznámka není vůbec od věci.
Reagovat
Frick
Si řikám, že prostě buď prostě nějak na stará kolena zmoudří a vůbec nebude mít v hlavě myšlenku na nějaký výlev (jako třeba Lucka) a nebo nezmoudří a bude si tim škodit.

Jako já myslim, že zrovna v tom zápase se Sabine, za takovýho stavu 5:4 ve třetim prostě ta Bára měla trochu bouchnout. Třeba tim i trochu "postrašit" soupeřku.
Reagovat
smazaný uživatel
v tu chvíli by výbuch vzteku byl asi vážně prospěšnější, než třeba myšlenky na to, že znovu přichází o takový vedení nebo že tento game musí nutně uhrát. Ale třeba zrovna necítila vztek, nevím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zdálo se mi to, nebo doopravdy Bára nepodala ruku rozhodčí? Měla s ní sice během zápasu dost sporů, dostala navíc warning, ale stejně mi to přijde divné.
Reagovat
Frick
Já myslim, že bys sama měla chít myslet si, že to bylo i o tobě.

Já nevim, tak neměla prostě během toho MTO zůstat na kurtě a fakt třeba mlátit si podání. Se tam zabalila do vosušek a seděla na zadku....
Reagovat
gusticek
Je to tak, jak nejde o prachy jde o houby.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady zrovna o prachy šlo, a o dost velké ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist