Zvažoval jsem skreč, dohrál jsem jen díky lékům, přiznal Djokovič po další pětisetové bitvě

4. 6., 11:18
Aktuality 46
Světová jednička Novak Djokovič (37) na French Open vyhrál dvě pětisetové bitvy během tří dnů, byť v průběhu pondělního osmifinále s Argentincem Franciscem Cerúndolem (25) bojoval s bolestmi kolena. Na tiskové konferenci pak srbský obhájce titulu přiznal, že krátce zvažoval i skreč.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Profimedia)

Novak Djokovič v noci ze soboty na neděli udolal až po třetí hodině ranní Itala Lorenza Musettiho a neoddychnul si ani v pondělí večer proti Franciscu Cerúndolovi. Argentince zdolal rovněž až po obratu z 1:2 na sety a znovu si musel sáhnout na dno, jelikož na kurtu strávil opět více než čtyři a půl hodiny a k tomu, aby dohrál zápas, potřeboval léky potlačující bolest.

"Už pár týdnů mě trápí mírná bolest v pravém koleni. Problém se v zápase zhoršil, když jsem na začátku druhého setu uklouzl. V jednu chvíli jsem nevěděl, jestli mám pokračovat, nebo ne, vzhledem k tomu co se dělo. Dostal jsem léky a po třetím setu jsem si řekl o další," přiznal Djokovič.

"Byla to maximální dávka léků proti bolesti, která zabrala po 30 až 45 minutách, což bylo zhruba na konci čtvrtého setu, kdy se můj stav začal opravdu zlepšovat. Celý pátý set byl téměř bez bolesti, což je skvělé," pokračoval rodák z Bělehradu.

"Účinek léků však nebude trvat příliš dlouho. V úterý provedeme další vyšetření, testy a kontroly. Několik jsme jich už s doktorem udělali. Výsledky přinesly pozitivní zprávy, ale i obavy," sdělil sedmatřicetiletý Srb.

"Víc vám k tomu v tuto chvíli říct nemůžu. Jsem rád, že jsem mohl dohrát zápas a pátý set mě nic nelimitovalo. Dohrál jsem ho bez bolesti, kterou jsem cítil první dva a půl setu. Ale nikdy nevíte, co se bude dít zítra," uvedl Djokovič, jenž potřebuje minimálně postoupit do finále, aby měl šanci udržet post světové jedničky před Jannikem Sinnerem.

Djokovič, který při jednom ze skluzů ošklivě upadl, usuzoval, že po mnoha deštích zhoršily podmínky na kurtu sušší dny. "Ke zranění kolena došlo jen proto, že jsem se na antuce hodně klouzal. Na antuce klouže každý, je to součást hry, ale já jsem dělal skluzy až moc. Je to pro mě normální, za svojí kariéru jsem už spadl hodněkrát, ať už na trávě nebo speciálně na antuce, ale včera jsem padal až moc," uznal srbský tenista.

Djokovič poznamenal, že jeho realizační tým hovořil s vedením turnaje o tom, proč byly jeho žádosti o častější zametání kurtů zamítnuty. Ve středu by se měl ve čtvrtfinále utkat se sedmým nasazeným Casperem Ruudem v repríze loňského finále.

"Zranil jsem se, ale přežil jsem to. Zápas jsem vyhrál. Skvělé. Ale budu moci hrát příště? To nevím. Nevím, jak vážné to zranění je. Ale dalo se tomuto zranění předejít? Možná, kdyby se o kurt starali během setu lépe," zakončil tiskovou konferenci Djokovič.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

46
Přidat komentář
Patik
Tak Djokovič odstúpil..verím že drvivú väčšinu tu na TP to poteší..oslavuje.
Reagovat
aligo
Nebudu oslavovat něčí zranění, to fakt ne. Jen nemám rád, když někdo, kdokoliv dává najevo, že vyhrál přes zranění, čímž dehonestuje výkon soupeře. Samozřejmě přeji Novakovi, aby se brzo uzdravil i přesto, že mi chybět nebude.
Reagovat
turista
Mně chybět bude.
Reagovat
GaelM
Schválně čekám kdo z těch, kdo ho obviňovali z komedie, přijde s aspoň nějakou sebereflexí...
Reagovat
Nola
naopak, teraz napisu, ze sa pos.al.....
Reagovat
Patik
Čo si..nikto.. niektorí ešte spochybnia aj výsledky magnetickej rezonancie.
Reagovat
victim
Tímto se veřejně omlouvám Novaku Djokovičovi že jsem ho podezíral z nečistých úmyslů.
Reagovat
GaelM
Reagovat
Patik
Reagovat
australan.tenis
Goood boy, good boy.
Reagovat
turista
Patiku ty jsi doopravdy blbec.
Reagovat
Patik
Prečo zase
Reagovat
Krisboy
Reagovat
turista
Grigore přidej a vyřaď toho Tyroláka!
Reagovat
australan.tenis
Tož zatím Dimitrov připomíná svým backhandem svého idola ze Švýcarska. Roger se často na svém obstarožním jednoručním BH taky složil jako domeček z karet.

Sinnerovic, vyhraj to na French Open celý. Je třeba dorovnat Carlitos Vamos!

Mimochodem tahle verze Sinnera by si na antuce prohrávala, jak s Federerem, tak s Nadalem. Federera by načapal na backhandu a Nadal by byl systematicky rozebrán včetně kompletního obnažení jeho forehandového lefty top spinu. :))

No nic, dobrou s Paddyho kobrou a zítra u breaking news achloooooj.
Reagovat
Nola
som myslela, ze stare boliestky su uz davno zahojene, ale ono nie, fans tabor z B3, ci dokonca B4 si tu vybija nejaku frustraciu..... zajtra budete mat dovod na oslavu, tak vydrzat, nejdem hodnotit tie vykriky, kazdy si nieco najde, co mu nesedi na hracovi, ale NO1 vykrik je ten od Holahej, ktora vytiahla nejake semi, ci finale z AO z roku pana, kedy bol Novak este mladik a Murray hral este na vysokej urovni
Reagovat
peek
On si vždycky dělá zdravotní alibi, když mu hrozí porážka. Jeho přece nejde porazit, za to vždycky může zranění nebo povrch nebo cokoliv jiného, jen aby nemusel uznat, že soupeř byl lepší. Ta jeho teatrální vyčítavá gesta k povrchu, když pokazí úder, jsou trapná.
Reagovat
australan.tenis
První set vyhrál 6:1, ale pak si dobrovolně hned zkraje druhého setu s neprolomeným servisem nafixluje zranění, dobrovolně ztratí dva sety, čas, energii .... Nesprintuje za míči atd. jen aby pak triumfálně oblafnuteho soupeře zničil.

Doufám, že je na tebe maminka hrdá. Blbe. :))) hihi

Dostáváš cenu dedukce měsíce.
Reagovat
PTP
Von je placenej od hodiny, tak se to snaží trochu natáhnout, aby si víc vydělal
Reagovat
peek
Je signifikantní, jak charakterově podobní jsou fanoušci ke svým idolům. Vychování žádné, vyjadřování prachbídné, slovník primitiva. Je na to hezké přísloví "vrána k vráně sedá".
Reagovat
australan.tenis
Je signifikantní, jak podobní si jsou jednotliví haters Djokovice. Nulová logika a sebereflexe, dedukce chabá jako erekce TP geronta Vavrince, pokrytectví.... Hihi.
Reagovat
Mantra
To dělá pořád. Je to wta. Když To nejde, hodí zranění, nadávky nebo láhev.
Dříve hrál, teď už hraje.
Reagovat
Pe3k
Koukl jsem na Zverev vs Rune, ale ten Novakův zápas mě moc nebavil. Už tak je jeho herní styl nudný a ještě k tomu to (dnes už klasické) divadlo...Soupeř se posral, mohl vyhrát 3:1. Uvidíme jak proti němu zahraje Ruud. Pokud Djokovic zase vyhraje dokáže, že se dá vyhrát RG i s trhlinou v koleni
Reagovat
Pe3k
s tou trhlinou jsem to trefil
Reagovat
bardunek666
Fňuk, fňuk. Tak odstup, když to tak hrozně bolí, ty plačko jedna. My ten turnaj bez tebe přežijeme.
Reagovat
Kandinsky1
Novak trpěl i za vaše hříchy, jako, však víte.
Reagovat
PTP
A za Novakovo hříchy trpí Jelena - ta už má ten ksicht taky pěkně jetej.
Reagovat
d@ve
Nevím, ale Djok mi zase připadá jako herečka..
V 5. setu ve 4. hře hodil salto a on pak řekne, že v pátém setu necítil téměř žádné bolesti a lítal tam po kurtu jako sklípkan..
Navíc ten jeho klíčový "winer" za stavu 6:1, 5:7, 3:6, 3:4 30:30 byl podle mě spíš aut a měl být další BB..
Reagovat
turista
Aut to nebyl.
Reagovat
com
stejnej komediant jak Nadal, fakt Ti dva si nemaji co vycitat
Reagovat
Krisboy
Napadlo mě totéž. Skoro by mě až zajímalo, co si o tom myslí ten australskej blb. Škoda, že se to nedozvíme. Spousta těch jeho hejtů na Nadala by se dala do posledního písmenka použít i na Ježíška
Reagovat
PTP
Když seš pořádná ku.va, tak se výsledky dostaví!
Reagovat
Krisboy
...když už nemůžu být nejoblíbenější a nejpopulárnější, budu aspoň největší svině
Ale lidé to obdivují
Reagovat
Patik
Predstav si filmy bez zaporakov....
Reagovat
Krisboy
Proč? Co je tohle zase za 'argument'?
Reagovat
Kandinsky1
Tohle je jedna z věcí, co mě na něm sere. Kdyby přijal tu roli bad boye, tak bych ho miloval.
Reagovat
Amputace
Reagovat
Krisboy
Právě proto mi je sympatický Medveděv. Ten se nikomu nepodbizi, je sám sebou a kaká na to, co si o něm myslí ostatní.
Reagovat
Petr_Fisk
"Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je."
(JW)
Reagovat
Krisboy

Djokovič Wericha asi nezná...
Reagovat
australan.tenis
Blahoslaven budiž Sv. Novak, patron vzestupu tenisu na všech výkonnostních úrovních v celé galaxii.

37letý unavený a dlouhou úspěšnou kariérou vyčerpaný Novak včera porazil nejenom dobře hrajícího soupeře (který má skalpy Zvereva, Paula, Norrieho či Ruuda), ale rovněž antukovou pařížskou mafii, své zranění kolene, bolest, agónii, strach a bezmoc. Skutečný šampion lidu a zasloužilý mistr sportu.

Již teď můžeme říct, že po skončení turnaje se bude bez ohledu na vítěze mluvit pouze o Djokovicovi a jeho neskutečném heroickém výkonu z osmifinále a třetího kola. Výkonu, který byl veleben tenisovými legendami a fanoušky tenisu ... A který byl naopak oplakán za skřípání zubů a pláče jeho frustrovanými, zakomplexovanými hatery. :))

Pakliže Nole do čtvrtfinále nenastoupí, tak se stane hrdinou, vítězem a mučedníkem podobně jako na Australian Open 2022. Turnaj ukončí jako haur, bez jediné porážky - champ.

Pakliže Novak nastoupí, a vyhraje na kurtu, tak bude veleben jako legendární mýtické monstrum hydra, usekni mu nohu... Další doroste. To by jeho vítězství povýšilo na úroveň jeho výhry na FO 2021 či 2023 či výhry Nadala na FO 2008.

Pakliže Nolko prohraje, tak bude veleben za svůj elitní šampionský mindset a neuvěřitelnou odvahu soutěžit i za cenu vážnějšího zranění proti zdravým a mladším nejlepším hráčům planety. Zkrátka GOATkovic. Uťápnutá bačkora Nadal si zároveň bude v koutku tiško psát notičky, jak se má chovat skutečný muž ve velice nekomfortní zóně se skutečným zraněním.

Ať už se stane cokoli, je to jenom voda na mlýn srbského tenisového mistra a jeho fanoušků. Amen.
Reagovat
Grape
Člověče, já teda nejsem fanda ani Novaka ani Rafy a na mém žebříčku oblíbenosti jsou zhruba nastejno, nicméně už poněkolikáté čtu tyhle tvé bláboly a pokud to není trolling, tak by to chtělo rychle navštívit psychiatra...
Reagovat
magnus
Djokovič bol v tomto zápase Na konci s dychom ale je škoda, že to Cerundolo nedotiahol, klasický Novak, ked prehráva je na umretie a potom zázračne ako Kristus stane z mrtvých dúfam že Casper Ruud mu vystaví stopku, ale bude to mať ťažké.
Reagovat
turista
Pokud Novakovi bude sloužit koleno bez bolesti tak Ruud nevyhraje.
Reagovat
aligo
Ježíšku, chuďátko naše
Reagovat
Krisboy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist