Zverev pořád čeká na triumf na trávě, Sinner si zajistil první finále na travnatých dvorcích

22. 6., 15:24
Aktuality 16
ATP HALLE - Alexander Zverev (27) si prodloužil čekání na první kariérní triumf na travnatých dvorcích. Dvojnásobný finalista na domácí pětistovce v Halle skončil v semifinále po porážce 6:7, 4:6 s předloňským šampionem Hubertem Hurkaczem (27). Polák v nedělním finále potká Jannika Sinnera (22), světová jednička je poprvé v kariéře ve finále na trávě.
Alexander Zverev dál čeká na první triumf na trávě (© AFP)

Hurkacz – Zverev 7:6, 6:4

Alexander Zverev prožil na nedávném French Open obrovské zklamání, když nedokázal dotáhnout náskok ani ve svém druhém kariérním finále na grandslamech a stejně jako na US Open 2020 neuspěl v pěti setech. Další výraznější letošní nezdar zaznamenal na domácí pětistovce v Halle, kde měl šanci získat svou první trofej z travnatých dvorců.

Majitel 22 titulů z podniků ATP prošel do semifinále bez jediného zaváhání na vlastním servisu. Proti Hubertovi Hurkaczovi ale stoprocentní úspěšnost na podání neudržel. V úvodním setu nevyužil ani jeden ze čtyř brejkbolů, všechny měl v jednom gamu, a v tie-breaku uhrál pouhé dva body. Druhou sadu rozhodl Polák jediným brejkem ve třetí hře.

Hurkacz navazuje v Halle na své nejlepší antukové jaro v kariéře. Rodák z Vratislavi se před více než dvěma měsíci v Estorilu poprvé probojoval do antukového semifinále na nejvyšším okruhu a nakonec bral titul. Na trávě je i díky svému dělovému servisu mnohem nebezpečnější než na nejpomalejším povrchu, který je jeho nejméně oblíbeným.

Bývalý semifinalista Wimbledonu si zahraje finále v Halle podruhé. Předloni v něm povolil pouhých pět gamů Daniilovi Medveděvovi. Ve finálových duelech má Hurkacz vynikající bilanci 8:2, jediné předchozí finále na trávě absolvoval před dvěma roky právě v tomto dějišti.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Aktuálně devátý hráč světa si na pátý pokus připsal svůj první skalp TOP 10 v probíhající sezoně. O další bude bojovat v nedělním finále se světovou jedničkou Jannikem Sinnerem. S Italem má vyrovnanou bilanci 2:2.

Sinner – Zhizhen Zhang 6:4, 7:6

Jannik Sinner absolvuje v Halle svůj první turnaj v roli světové jedničky a až v semifinále nepotřeboval všechny tři sety. Zatímco proti Tallonovi Griekspoorovi, Fábiánovi Marozsánovi a Janovi-Lennardovi Struffovi musel do rozhodující sady, v souboji s Zhizhen Zhangem mu stačila dvě dějství.

Úřadující šampion Australian Open byl ovšem jediný míček od dalšího tříseťáku. Po dvojchybě za stavu 5:6 a 30:30 ve druhé sadě nabídl Číňanovi setbol, který nicméně agresivní hrou zlikvidoval. V tie-breaku měl jasně navrch 7:3.

Po tomto vítězství si zajistil premiérovou finálovou účast na travnatých dvorcích, čímž zkompletoval finále na všech třech površích. Ve finálových zápasech má stejně jako Hurkacz vysoce pozitivní bilanci. Celkem jich odehrál 17 s úspěšností 13:4 a teprve podruhé zabojuje o titul mimo oblíbené tvrdé povrchy (triumf v Umagu 2022).

Z posledních sedmi finále prohrál jediné, a to s Novakem Djokovičem na loňském Turnaji mistrů. V aktuální sezoně, v níž se může pochlubit famózní bilancí 37:3, zvedl nad hlavu trofej pro šampiona na Australian Open, v Rotterdamu i na Masters v Miami.

Výsledky turnaje ATP 500 v Halle

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Pe3k
Všichni ti co viděli semíčko chválí Zhanga!
Pro mě osobně je Hurkač jeden z favoritů Wimbledonu!
Snad vyhraje Musetti
Reagovat
frenkie57
Je fajn, že je ve formě,kluk jeden čínská. Pro debl s Macháčem se to bude hodit. Mám na mysli Wimbledon, samozřejmě.
Reagovat
Walda58
TENISOVÁ SVĚTOVÁ JEDNIČKA JANNIK SINNER VYHRÁVÁ NEJEN GRANDSLAMY, PROTOŽE POKRAČUJE VE VZTAHU S PŘÍTELKYNÍ A TENISOVOU HVĚZDOU ANNOU KALINSKOU
Reagovat
aape
Zapomněl sis vypnout capslock
Jsi rus, že používáš tak mizernou logiku?
Reagovat
alcaraz.dva
Reagovat
australan.tenis
Říká člověk, který má Nick ape? Ty seš normální trapná rasistická opice.

Jsi stejný panic jako amPUTAce. Kdybys nebyl panic, tak víš, že štěstí v osobním životě je taktéž důležité pro úspěch. :))
Reagovat
Patik
Reagovat
Krisboy
Co se ti na tom nezdá? Nebo si také myslíš, že Sinner je tak dobrý, protože má russkou přítelkyni? Určitě ne, ty přece nejsi tak hloupý!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Očividně v tom není sám zvuk se šíří rychle, světlo rychleji, ale blbost...
Reagovat
Patik
Reagovat
alcaraz.dva
hoši, odpusťte Sinnerovi...zamiloval se do Rusky... Odpusťte ostatním...mají z toho taky radost
Reagovat
Patik
Russkou nie to si nemyslím len sa pozastavujem nad tým čo napísal o Rusku a logike.
Reagovat
Krisboy
Poznámka o logice byla zřejmě ironie, že ten Waldův příspěvek nemá s logikou nic společného je ti přece jasné...
Reagovat
alcaraz.dva
Souhlasím, mít krásnou úspěšnou slavnou ženu, která má stejné zájmy, je inspirativní. Ale Anna není hvězda... zatím
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rozchod bude taky inspirativní
Reagovat
australan.tenis
What a man! What a Sinner! Dobrá práce.

Za to manacorský srab nemá koule na to, aby hrál na trávě.

Puta Nadal! Tragéd jeden.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist