Zverev porazil De Minaura a je počtvrté v řadě v semifinále French Open. Zlomí jeho prokletí?

5. 6., 23:49
Aktuality 25
FRENCH OPEN - Alexander Zverev (27) porazil 6:4, 7:6, 6:4 Australana Alexe de Minaura (25), svou neporazitelnost protáhl na 11 zápasů a čtvrtý rok po sobě na French Open postoupil do semifinále. To dosud nepřekonal, letos se německý tenista utká o první finále na pařížské antuce a celkově druhé grandslamové v odvetě za loňské vyřazení s finalistou posledních dvou ročníků Norem Casperem Ruudem.
Profily hráčů
Alexander Zverev (© Profimedia)

Zverev – De Minaur 6:4, 7:6, 6:4

Alexander Zverev po nepříliš povedeném začátku antukového jara ovládl Masters v Římě, kde si poprvé v sezoně zahrál finále a ukončil devět měsíců dlouhé čekání na titul. Formu si přivezl i na French Open, kde už nabyté sebevědomí prodal ve vyrovnání nejlepšího výsledku na pařížské antuce.

Přestože do turnaje vstupoval soubojem s hvězdným Španělem Rafaelem Nadalem a s Tallonem Griekspoorem i Holgerem Runem musel otáčet nepříznivý vývoj 1:2 na sety, poradil si už s pěti soupeři a neprohrál již 11 utkání v řadě.

Ve čtvrtfinále sedmadvacetiletý Němec vyhrál souboj s Alexem de Minaurem. O dva roky mladšího Australana přehrál po třech hodinách relativně vyrovnaného průběhu 6:4, 7:6, 6:4, když ve druhém setu odvrátil setbol a v tie-breaku utekl ze stavu 0:4.

Statistiky zápasu Alexander Zverev – Alex de MinaurStatistiky zápasu Alexander Zverev – Alex de Minaur (@ Livesport)

"Jsem fyzicky skvěle připravený, zdraví mi drží a jsem připravený hrát pětisetové zápasy. O fyzickou přípravu se mi stará můj táta. Naučil mě španělskému způsobu tenisu, tedy všechno oběhat. Přál bych si být někdy agresivnější, ale moc mi to nejde," řekl v pozápasovém rozhovoru s Alexem Corretjou Zverev, který zahrál jen 20 winnerů a spáchal 48 nevynucených chyb.

Německý tenista vylepšil vzájemnou bilanci s De Minaurem na 8:2, přičemž obě porážky utrpěl v týmových soutěžích na soupeřově domácí půdě (ATP Cup 2020 a United Cup 2024).

Do semifinále grandslamu Zverev postoupil poosmé v kariéře, z toho čtvrtý rok po sobě právě na French Open. Až do finále to zatím dotáhnul jen na US Open 2020 po obratu z 0:2 na sety proti Pablu Carreňovi ze Španělska, v následném boji o titul ale naopak neudržel vedení 2:0 proti Dominicu Thiemovi.

Předposlední krok na cestě za premiérovým grandslamovým triumfem se dvojnásobný vítěz Turnaje mistrů či majitel olympijské medaile z Tokia 2021 pokusí udělat v pátek proti Casperu Ruudovi. S o dva roky mladším Norem má vyrovnanou vzájemnou bilanci 2:2, ale poslední dva duely prohrál. Naposledy loni právě v semifinále Roland Garros neuhrál ani set a loučil se kanárem.

Ve spodní polovině pavouka se o místo ve finále utkají Ital Jannik Sinner a Španěl Carlos Alcaraz.

Výsledky French Open ve dvouhře mužů


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
paddy
jeden srbský fotbalista měl podobné zranění jako Djokovič

"I remember very well when I had the same problem as Novak. It's a very simple operation, I finished everything in three or four hours and went home on crutches. I was walking normally, the crutches were there to support me.
I started the exercises after a few days, the only pain that exists is the entrance wound through which the arthroscopy enters.
It's a routine procedure. I did that in Belgrade, and then played a match in distant Indonesia after 20 days."
Nemanja Kojić

zopakujme, že operace se zdařila, Djo bude 3 týdny mimo hru, a pak příprava na OH

foto s berlemi (možná nemá ani ortézu) smile
https://www.instagram.com/p/C73lX9LoRju/?hl=cs
Reagovat
PTP
Ještě mu tam měli trochu poladit mozek dírou v hlavě od láhve z Ženevy
Reagovat
Nola
a tebe by mali komplet vymenit suciastky v hlave
Reagovat
australan.tenis
Vedle toho, že je blbej jako kartáč, tak je to i rasista. V jednom z předchozích článků nazval africké lidi, cituji: "ne**y"

Výborný výsledek výchovy jeho rodičů..... možná je sirotek a lásku rodičů nikdy nepoznal. V takovém případě bych ho jenom politoval.
Reagovat
Krisboy
Hlavně, ať si zase nezlomí kotník.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Já věřím, že na 100% si kotník nezlomí. V nejhorším případě si ho vyvrtne!
Reagovat
Krisboy
Já věřím, že se celý zbytek turnaje odehraje bez jakéhokoliv zranění.
Reagovat
enfee
Záleží jak kvalitní má botník
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Můj názor: Sinner ve 3 či 5 setech. Spíš ve 4. A finále Sinner ve 4 proti Řetězovovi. Myslím si, že většina lidí dává příliš velký význam povrchu (antuce). Přeceňují význam povrchu. Já si myslím, že mnohem mnohem větší váhu (4x-5x vyšší?) má síla hráče. A od podzimu do současnosti je nejlepším tenistou planety Sinner. Dlouhodobě klidně Alkáč a Zrzek mohou být stejně dobří, mohou mít velice podobný počet GS (za 5 let třeba 14:12 pro Sinnera či naopak či 14:14), ovšem nyní, v tomto okamžiku, mi nedává smysl, aby Alkáč měl 3 GS a Zrzek pouze jeden. Když předpokládám, že finále vyhraje vítěz tohoto zápasu.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
*Sinner ve 4 či 5. Sorry za typo.
Reagovat
gocii
Jak by se k takovym poctum behem peti let dostali?
Reagovat
Pe3k
čtvrfinálové zápase o ničem
snad to semifinále napraví
Reagovat
Tennisfan77
Souhlasím. Viděl jsem hodinu z každého cca a pak jsem to vypnul. Dimitrov bez šance, Tsitsipas byl absolutně zoufalý a De Minaur to bylo WTA pinkaní a čekání na výhoz.

SF vyhraje za mě Sinner a Ruud
Reagovat
Patik
Zverev Alcaraz môj tip.
Reagovat
Pe3k
Zverev Sinner
Reagovat
Patik
Myslím si že Alcaraz je málinko lepší na antuke ale zase keď sa zle vyspí a príde deň blbec tak je to fuk..keby to boli hardy či tráva..tak je to viac na strane Sinnera.
Reagovat
Pe3k
Je to já vím, ale i tak tipuju výhru Sinnera. Jinak je to asi nejlepší/nejzajímavější match up současnosti. Vyrovnané H2H, oba mladí, oba už vyhrávají gs, navíc je mi jedno kdo z nich vyhraje. Z těch 4 hráčů nejméně věřím Zverevovi. I když porazí Ruuda nevěřím, že vyhraje. Po mentální stránce v něm vidím největší slabost. Je pasivní, dělá dvojchyby v důležitých momentech.
Reagovat
turista
Můj taky.
Reagovat
paddy
Souhlasím smile
Tenisový Bůh je škodolibý a chce, aby Ruud prohrál třetí finále v řadě smile
Objektivně, vždy jako outsider
Reagovat
Soptik
Z..d nesympatickej
Reagovat
enfee
To ti nekdo nalepil na dvere?
Reagovat
Krisboy
Třeba to má na zvonku
Reagovat
Patik
Dúfam že to vyhrá celé..
Reagovat
australan.tenis
Pakliže by SinnerKO vyřadil Carlitosa Vamosa, Saša postoupil do finále (snad)...... Tak kdyby se vyplnila tvá predikce, že se Sinner zraní, tak by mohl hypoteticky Zverev zvedat pohár nad hlavu.
Reagovat
Pizza1.3
Zbytečný komentář upřímně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist