Zverev zvládá návrat na antuku a v Hamburku pokračuje za obhajobou titulu, Rune ve čtvrtfinále vzdal

19. 7., 20:47
Aktuality 0
ATP HAMBURK - Alexander Zverev (27) na antukové pětistovce v rodném Hamburku porazil i třetího soupeře, přestože do soutěže vstupoval s bolestmi kolena. Číňana Zhizhen Zhanga (27) přehrál 6:4, 6:3 a ve své jediné generálce před obhajobou zlaté medaile na olympijském turnaji v Paříži postoupil do semifinále. V něm na nejvýše nasazeného německého obhájce titulu čeká Španěl Pedro Martínez (27).
Alexander Zverev (© Profimedia)

Zverev – Zhizhen Zhang 6:4, 6:3

Alexander Zverev si ve třetím kole Wimbledonu poranil po podklouznutí levé koleno, přesto dokázal přes Camerona Norrieho postoupit a o dva dny později v osmifinále vedl 2:0 na sety nad Taylorem Fritzem. Vinou zhoršujících se bolestí ale náskok neudržel a panovaly obavy z vážnějšího zranění, neboť lékaři mu z nohy vytáhli 40 mililitrů tekutiny a krve.

Podrobnější testy v Monaku ale černé scénáře nepotvrdily. Německý tenista měl 'pouze' pohmožděné kloubní pouzdro a edém kostní dřeně a po týdnu je zpátky v soutěžním módu. V rodném Hamburku, kde obhajuje loňský triumf a připravuje se na obhajobu olympijského zlata, úspěšně zvládá přechod z trávy na antuku a přešel už přes tři soupeře.

Po Jesperu De Jongovi a obratu proti Hugu Gastonovi si poradil i se Zhizhen Zhangem. S bandáží na levém kolenu hrající Zverev nenabídl čínskému soupeři v prvním vzájemném střetnutí jediný brejkbol, po servisu ztratil jen devět bodů a zvítězil 6:4, 6:3. Letos vyhrál už 43 utkání.

Aktuálně čtvrtý hráč světa Zverev vyhrál 22 turnajů a na kontě má dvě trofeje z Turnaje mistrů či šest triumfů na akcích Masters 1000, ale titul z předchozí sezony dokázal obhájit jen před šesti lety na domácí antuce v Mnichově.

Statistiky zápasu Alexander Zverev – Zhizhen ZhangStatistiky zápasu Alexander Zverev – Zhizhen Zhang (@ Livesport)

Nyní v Hamburku, kde loni v pěti duelech neztratil ani set, udělal už tři z pěti kroků na cestě za zopakováním rok starého triumfu. Domácí turnaj v přístavním městě na severu Německa je jeho jedinou přípravou před obhajobou olympijské zlata, které získal v roce 2021 v japonském Tokiu.

O postup do třetího letošního finále a opět na antuce se Zverev utká tento týden i počtvrté se soupeřem, na kterého narazí poprvé. Narazí na španělského vrstevníka Pedra Martíneze, jenž porazil 1:6, 6:1, 6:4 čtvrtého nasazeného Argentince Francesca Cerúndola a poprvé postoupil do semifinále turnaje ATP 500.

Fils – Rune 6:4, 4:1 skreč

Světová sedmnáctka Holger Rune neukončí 15 měsíců dlouhé čekání na titul ani v Hamburku. Druhý nasazený Dán nedohrál čtvrtfinále proti Arthuru Filsovi, kterému osm dní před startem olympijského turnaje vzdal za stavu 4:6 a 1:4.

Dvacetiletý Francouz si o své třetí a dosud největší finále zahraje se Sebastiánem Báezem. Argentinský tenista zdolal 2:6, 6:4, 6:4 Itala Luciana Darderiho a 23. výhrou zvýšil svůj náskok v čele žebříčku tenistů s nejvíce antukovými výhrami v roce 2024. Po dvou triumfech ze začátku sezony na antukách v Jižní Americe útočí na třetí letošní finále.

Výsledky turnaje ATP 500 v Hamburku


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist