Zvonarevová porazila Pironkovovou a je poprvé v grandslamovém finále

1. 7. 2010, 15:57
Aktuality 15
WIMBLEDON ŽENY - Věra Zvonarevová může dokázat to, co se dosud nepodařilo jejím úspěšnějším krajankám Safinové či Dementěvové. Ve Wimbledonu dnes ve třech setech zdolala Bulharku Pironkovovou a poprvé v kariéře postoupila do grandslamového finále. O první titul se utká se Serenou Williamsovou.
Věra Zvonarevová

Bývalá světová pětka, ale současně až 21. hráčka světa Věra Zvonarevová dosud na grandslamech hrála jednou čtvrtfinále na French Open a loni semifinále v Melbourne. Ve Wimbledonu překročila práh 4. kola až letos a díky obratu zápasu s Clijstersovou se podruhé v kariéře dostala do grandslamového semifinále.

V něm byla favoritkou, neboť narazila na Cvetanu Pironkovovou, jež dosud nikdy nehrála ve finále a na turnajích 'velké čtyřky' se nedostala ani do třetího kola. V All England Clubu se však mimo jiné postarala i o vyřazení šestinásobné vítězky Venus Williamsové a stala se senzační semifinalistkou.

Boj o první místo ve finále byl v úvodu vyrovnaný. Obě hráčky si šest her držely podání a kupodivu hrály bez větších chyb. Jako první udeřila 82. tenistka žebříčku Pironkovová, jež získala jediný brejk prvního setu. Druhé dějství mělo podobný průběh, jen s opačným scénářem. Pětadvacetiletá Ruska vyrovnala a začala přebírat otěže zápasu.

Dvaadvacetiletá Bulharka už nehrála tak agresivně a přesně jako v prvním setu, čehož zkušenější Zvonarevová využívala. Vítězka deseti turnajů WTA koncovku semifinálové bitvy zvládla a vrátila soupeřce porážku z loňského roku, kdy v rodné Moskvě získala jen dvě hry. V Londýně zvítězila po setech 3-6 6-3 6-2 a raduje se z premiérového postupu do finále grandslamového turnaje.

"Říkala jsem si, že musím být rychlejší a agresivnější. A jsem nadšená, že jsem dokázala zápas otočit," komentovala obrat k lepšímu Zvonarevová.

"Ještě si neuvědomuji, co jsem dokázala, ale hrát finále Wimbledonu je splněním jednoho z mých snů," řekla BBC pětadvacetiletá moskevská rodačka, která mimo jiné předloni vyhrála Prague Open na Štvanici.

Zvonarevová podle bývalé světové jedničky Tracy Austinové vyhrála, protože od druhého setu výrazně snížila počet chyb. "A v její prospěch pak hovořily zkušenosti," řekla Američanka.

Poslední ruskou tenistkou ve finále Wimbledonu byla Maria Šarapovová, která se před šesti lety radovala z titulu. Zvonarevová se po Šarapovové a Kuzněcovové může stát třetí ruskou grandslamovou vítězkou. Takového úspěchu dosud nedosáhla ani bývalá světová jednička Dinara Safinová nebo stálice top 10 Jelena Dementěvová.

Soupeřkou Zvonarevové v sobotním finále bude Serena Williamsová, jež ve druhém semifinále porazila Češku Petru Kvitovou.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
čtvrteční výsledky žen (01. 07. 2010)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Kvitová (ČR) 7-6(5) 6-2
Zvonarevová (21-Rus.) - Pironkovová (Bulh.) 3-6 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
to je zase jednou diskuze:-)
Reagovat
skott
Neuveritelne!Ani nedokazu popsat svoji radost, ze je Verka ve finale.Presne jak sama rikala, je to jako splneny sen, jednoduse nadhera...Vubec bych tomu neveril, ze se ji neco takoveho podari, ani kdyz jsem ji minuly tyden tyden dvakrat sledoval proti Llagostere Vives a Yanine Wickmayer a hrala paradne, tak tohle bych necekal.Byl na ni dneska obrovsky tlak vyporadat se s roli velke favortiky a ona ho zvladla vyborne.Ted uz jen jeden krok k ¨tenisove nesmrtelnosti¨ a ja doufam, ze to Verka dokaze.DAVAJ VERA!;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tvoje radost nad Ruskou hráčkou je pro zasvěcené pochopitelný:) Ale co říkáš na Petru?
Reagovat
skott
Tak pro me to neni zas takove prekvapeni.Ze Petra brzo zacne hrat o grandslamy jsem tu rikal mnohokrat v minulosti a moc ji to preju.Presto jsem ted o neco radsi, ze postoupila Serena.Mozna to zni trosku neprejicne vuci Petre, ale ja chci, aby Serenu na kolena dostala ve finale Vera.Petra ma jeste sposutu casu, ani zdaleka to neni jeji posledni semifinale na GS a urcite i nejaky vyhraje, ale v souacsnosti je pro tenis lepsi duel Vera/Serena.
P.S. odpoved na Pliskovy mas ve vzakzu;)
Reagovat
smazaný uživatel
omg jak můžeš fandit té koze? si zdráv psychicky? Pironková je nádherná ale ta tvoje namyšlená koza?
Reagovat
smazaný uživatel
no a co?! nezáleží jak vypadá snad ne? Verka hraje uz dlouho na okruhu a hraje labilni tenis, ale kdyz je na vrcholu tak umi zahrat na vsechny.. :-) jednou z mych nejoblibenejsich hracek budu ji drzet palce... :-)
Reagovat
skott
Zvonareva namyslena?To byl doufam pouze slaby pokus o vtip:-)) I kdyby Pironkova byla Miss Universe a hrala v bikinach tak je mi to jedno, protoze je to nemehlo, ktere v semifianle nema, co pohledavat.
Reagovat
smazaný uživatel
a navíc zase tak krásná není! :D teď sem si jí prohlídlz blízka a je to vychrtlo ošklivý a jak řekl skott tak v SF grandslamu nemá taková hráčka nemá co dělat!
Reagovat
skott
prej vychrtlo:-)) to je teda slovo:))
Reagovat
smazaný uživatel
njn.. a není v obličeji vypadá jak malá mumie... :D Verka to musí vyhrát aby Serene ukazala ze neni nejlepsí, ale nejvic muluju na Serene jak vyprasi svou souperku a stejne krouti hlavou ze to nebylo nejlepsi.. :D ale Verce držím moc palce.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sex s Pironkovou by byl daleko lepší než sex se Zvonarevovou!
Reagovat
smazaný uživatel
:D a ja myslel, ze je sranda jen u diskuzi o chlapskem tenise :D.
Ale je fakt, ze Pironka je pekna, ma takovy sexy dlouhy krcek :). Tenisove je ale Verka samozrejme uplne nekde jinde.
Reagovat
skott
imaginarni sex s Pironkovou...no jak je jenom mozne, ze me to nenapadlo?Od ted ji budu fandit:-)))
Reagovat
Vojtaakk
Byl to dobrej zápas s minimem EU, klobouk dolu před oběma. Koukám teď na Petru se Serenou a taky celkem řežba.
Pokud by měl ženskej tenis takovouhle úroveň i nadále tak to bude jen dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale byl to docela pěkný zápas, Pironkovová zpočátku hrála báječně, pak trochu odpadla a hlavně Vera zacala hrát podstatně lépe (ne tedy že by předtím hrála špatně).

Myslím si, že by Zvonarevova nebyla bez šancí ani proti Sereně (pokud tedy nebude ve finále psycho), ale bohužel asi rozhodne servis Williamsové. :-((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist