Koubek Stefan

Koubek Stefan

47
muž
Rakousko
Datum nar.:
2. 1. 1977
Výška:
175 cm
Váha:
68 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 21.
čtyřhra: - / 94.

Jürgen Melzer se v příští sezoně stane daviscupovým kapitánem Rakušanů

Rakouský rekordman Jürgen Melzer bude od nové sezony kapitánem národního týmu v Davis Cupu. Někdejší člen první desítky žebříčku nahradí ve funkci jiného bývalého tenistu Stefana Koubka, který vedl tým kolem hvězdného Dominica Thiema od roku 2015.

Koubek se stal kapitánem rakouského daviscupového týmu

Bývalý profesionální tenista Stefan Koubek se stal kapitánem daviscupového týmu Rakouska. Vítěz tří turnajů ATP podepsal se svazem roční smlouvu.

ATP v roce 2011, část II. Djokovič poprvé poražen i světovou jedničkou

Ani přechod na antuku rozjetého Novaka Djokoviče nezastavil. Srb porážel i Rafaela Nadala a první porážku utrpěl až v semifinále French Open s Federerem po 43 výhrách v řadě. Wimbledon už ale zase ovládl a stal se poprvé v kariéře světovou jedničkou.

Rakušan Koubek odchází do tenisového důchodu

Ze světa profesionálního tenisu odchází bývalý 20. hráč žebříčku a vítěz tří turnajů ATP Stefan Koubek. Rakouský tenista se rozhodl ukončit kariéru ve 34 letech, rozlučku si naplánoval na konec července v domácím prostředí v Kitzbühelu.

Francie i bez hvězd zaskočila Rakušany na antuce v hangáru

DAVIS CUP - Francie se v Rakousku musí vyrovnávat s řadou nástrah. Domácí si připravili antukové dvorce, navíc v tenisově neobvyklém prostředí v hangáru. A nehrající kapitán Forget nemohl počítat se třemi nejlepšími Francouzi současnosti. Přesto náhradník Jeremy Chardy porazil rakouskou jedničku Melzera a na 2-0 zvýšil Gilles Simon.

Štěpánek v Záhřebu postoupil, Hájek a Pospíšil dohráli

Poloviční úspěšnost mají čeští hráči na turnaji v Záhřebu. Do hry zatím zasáhli dva: Radek Štěpánek bez větších problémů přehrál Rakušana Koubka, kterého za necelou hodinu porazil 6-3 6-2, Jan Hájek poté nestačil na Němce Petzschnera.

Hájek vzdal čtvrtfinálový zápas proti Simonovi

CHALLENGER SUNRISE - Jan Hájek do semifinále challengeru v Sunrise nepostoupil. Nedohrál totiž duel s Francouzem Simonem, kterému vzdal po první prohrané sadě.

Blake úvodním kolem prolétl, s výkonem je spokojený

ATP INDIAN WELLS - Někdejší členové první světové desítky James Blake a David Nalbandian museli v Indian Wells absolvovat už první kolo, na kurtu s tím ale problémy neměli. Oba své soupeře porazili ve dvou setech a chystají se potrápit nasazené tenisty.

V Dubaji končí zraněný Davyděnko i jednička Murray

Kvůli zdravotním problémům vynechali turnaj v Dubaji Roger Federer a Rafael Nadal a ze stejného důvodu na titul nedosáhne ani další z favoritů, Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista nedokončil kvůli zraněnému zápěstí zápas s Němcem Michaelem Berrerem, utkání vzdal po prvním prohraném setu.

Jak napálit šprýmaře aneb Na ministra nevyzrál

Znalci světového tenisu dobře vědí, že přední profesionálové už spolu nesoupeří jen na kurtu, ale předhánějí se i v tom, kdo z nich se lépe obléká na společenské akce, který lépe ovládá hru nad golfovými jamkami či vlastní luxusnější automobil, popřípadě jachtu. Dost neobvyklý primát má německý daviscupový reprezentant Rainer Schüttler. Rodák z hessenského Korbachu je totiž považován za zcela nejlepšího pořadatele netradičních večírků a recepcí nejrůznějšího charakteru.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist