Šafářová Lucie

Šafářová Lucie

37
žena
Česká republika
Datum nar.:
4. 2. 1987
Výška:
177 cm
Váha:
62 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 5.
čtyřhra: - / 1.

Další návrat: Šafářová bude hrát s Mattekovou-Sandsovou na Livesport Prague Open

Tenistka Lucie Šafářová (37) na pár měsíců vzkřísí veleúspěšnou kariéru, kterou ukončila před pěti lety. Chystá se naskočit do čtyřhry a opět vytvořit pár s kamarádkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou (38).

Případ Šafářová: Profesionálka, či hobby hráčka? Buď kartu neměla dostat, nebo měla dohrát

Návrat Lucie Šafářové (36) na tenisové kurty vypadal mile a sympaticky. Končil ale dost hořce a dalo by se říci i velmi neuctivě. Ženu, která v kariéře dokázala vyhrát čtyři fedcupové tituly, byla ve finále Roland Garros a má třeba i bronz z olympijských her, organizace ITF do turnaje v Remeši nejdříve pustila, aby jí po prvním vítězství oznámila, že startuje neoprávněně. Co se vlastně na provinčním turnaji ve Francii stalo?

Šafářová už si na turnaji ve Francii nezahraje. Nesplnila kritéria pro návrat

Lucie Šafářová (36) odehrála v úterý svůj první soutěžní zápas ve dvouhře po pěti letech, ale na podniku ITF W25 ve francouzské Remeši se navzdory postupu do druhého kola příliš dlouho nezdržela. Bývalá světová pětka a finalistka French Open totiž nesplnila kritéria pro návrat na oficiální turnaje. "Nevěděla jsem o tom. Moje volná karta šla ke schválení přes francouzskou federaci i ITF a nikdo s tím neměl problém. Ale rozhodnutí respektuji," uvedla zklamaná Češka.

Šafářová si po letech úspěšně vyzkoušela ostrý zápas, v Remeši přehrála Bartashevichovou

Lucie Šafářová (36) odehrála na podniku ITF W25 ve francouzské Remeši svůj první soutěžní zápas od deblového vystoupení na French Open 2019, ve dvouhře dokonce po pěti letech. Bývalá světová pětka přehrála 3:6, 6:3, 6:1 domácí teenagerku Yaroslavu Bartashevichovou (18). Divokou kartu pojala jako přípravu na blížící se veteránský turnaj v Lucemburku, o dlouhodobý comeback na kurty se nejedná. Do večerní čtyřhry s neteří Emmou Dvořáčkovou (17) nenastoupily.

Šafářová: Comeback? Ne, jen debl s neteří a příprava na legendy

Někdejší finalistka Roland Garros Lucie Šafářová si dnes po čtyřech letech od oficiálního konce kariéry zahraje na turnaji ITF v Remeši soutěžní tenis, plný návrat na kurty ale nechystá. Serveru iSport.cz šestatřicetiletá matka dvou dětí řekla, že si chtěla zahrát se svou neteří a také se rozehrát před blížícím se turnajem legend v Lucemburku.

Zastesklo se po tenisu? Šafářová si ve Francii zahraje na turnaji ITF, pět let po posledním zápasu

Lucie Šafářová (36) se pět let po svém posledním singlovém zápasu a následném porodu dvou dětí představí na halovém turnaji ITF W25 ve francouzské Remeši. Bývalá světová pětka a finalistka Roland Garros si zahraje dvouhru i čtyřhru po boku své neteře Emmy Dvořáčkové, které předává své zkušenosti.

Kája může French Open vyhrát, říká Šafářová o Muchové. Její nejlepší výkon v životě, má jasno Šavrda

Karolína Muchová (26) předvedla v semifinále French Open s Arynou Sabalenkovou (25) ve třetí sadě neuvěřitelný obrat, nad kterým tenisoví experti i fanoušci žasli. Před jejím výkonem smekla finalistka z Paříže 2015 Lucie Šafářová i bývalý fedcupový kapitán Vladislav Šavrda.

Rozhodčí hlásí jenom francouzsky, klidně se můžete klouzat. České tenisové osobnosti probírají French Open - 2. díl

Minulý týden TenisPortál.cz obohatily vzpomínky tří českých tenisových osobností. Andrea Sestini-Hlaváčková, Jiří Novák a Barbora Strýcová zavzpomínali na to, co je nejvíce bavilo na French Open. Na blížícím se grandslamovém turnaji toho ale mnoho zajímavého zažili i další. Tentokrát jsme si o francouzském tenisovém svátku povídali s Helenou Sukovou (57), Jaroslavem Navrátilem (64) a novopečenou dvojnásobnou maminkou Lucií Šafářovou (35).

Žije rodinou, ale tenis jí chybí. Šafářová o českých nadějích, Bartyové i vzpomínkách na grandslamy

Je pětinásobnou grandslamovou vítězkou v deblu, čtyřikrát ovládla Fed Cup a v září 2015 byste ji na singlovém žebříčku WTA našli na pátém místě. I díky tomu všemu se aktuálně pětatřicetiletá Lucie Šafářová s klidem může počítat mezi nejúspěšnější české tenistky historie. Raketu už dávno odložila, teď je z ní pyšná maminka. Přehled o tenisu přesto stále má. "Můžu říct, že mi to chybí," vykládala v exkluzivním rozhovoru pro TenisPortál.cz.

Šafářová: Nasťu ani Báru jsem ve finále nečekala. Ale hrajou krásně

Pro bývalou tenistku Lucii Šafářovou má vyvrcholení letošního Roland Garros zajímavý nádech. Ve finále dvouhry se střetnou krajanka Barbora Krejčíková s kamarádkou Šafářové Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska a ve finále čtyřhry je Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, s kterou pařížský grandslam v deblu dvakrát vyhrála.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist