3. den na Roland Garros: Turnaj začíná pro Nadala a zbývajících pět Čechů

24. 5. 2011, 07:57
Previews 1
Pětinásobný vítěz Rafael Nadal ze Španělska dnes vstoupí do oblíbeného antukového grandslamu v Paříži. Soutěž odstartuje také zbývajících pět českých tenistů.
French Open

V úterý se na Roland Garros poprvé představí pětinásobný šampion Španěl Rafael Nadal. Světová jednička a jeden ze dvou hlavních favoritů - spolu se srbským tenistou Novakem Djokovičem - nastoupí ke svému úvodnímu zápasu na centrálním kurtu jako třetí v pořadí. Jeho prvním soupeřem na cestě za obhajobou titulu bude Američan John Isner.

Během úterního programu druhého grandslamu sezony bude hrát i zbývajících pět českých tenistů. O postup budou usilovat Barbora Záhlavová-Strýcová, Andrea Hlaváčková, Zuzana Ondrášková, Lucie Hradecká a Lukáš Rosol.

Poté co zvládl kvalifikaci, si Lukáš Rosol v hlavní soutěži French Open zahraje vůbec poprvé. O první vítězství i získaný set na grandslamovém turnasji bude usilovat proti domácímu Eduardu Rogeru-Vasselinovi na dvorci číslo 3.

Na 'jedničce' sérii zápasů odpálí Barbora Záhlavová-Strýcová proti šesté nasazené Na Li. Česká tenistka nevyhrála už šest zápasů v řadě a s Číňankou letos v Melbourne uhrála pouhé tři gamy.

Andrea Hlaváčková na stejném kurtu vstoupí do svého třetího grandslamu. Loni ve Wimbledonu i letos na Australian Open první kolo zvládla, letos však bude čelit světové čtyřce Victorii Azarenkové, s níž loni vypadla v All England Clubu.

Letošní životní formu by v Paříži ráda potvrdila Lucie Hradecká. Čerstvě šestadvacetiletá tenistka si na grandslamu zahrála ve druhém kole pouze při premiéře předloni právě na French Open, pak sedmkrát v řadě skončila hned po úvodním vystoupení. Letošní ročník zahájí duelem nenasazených hráček proti Lotyšce Anastasiji Sevastovové, v případě postupu si o nejlepší grandslamový výsledek zahraje s vítězkou klání Petkovicová - Jovanovská.

Zuzana Ondrášková vyhrála jediný z letošních třinácti zápasů, papírově slabší soupeřku si ale pro vstup do Roland Garros přát nemohla. Proti jednatřicetileté Češce se sice postaví domácí naděje, sedmnáctiletá Caroline Garciaová je však zatím až 188. hráčkou světa a v hlavní soutěži startuje jen díky divoké kartě.

Dnes začnou také deblové soutěže.

- FRENCH OPEN -
program úterních zápasů (24. 05. 2010)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek v 11:00 hodin):
Razzanová (Fr.) - Gajdošová (24-Austr.)
Šarapovová (7-Rus.) - Lučičová (Chorv.)
Nadal (1-Šp.) - Isner (USA)
Russell (USA) - Simon (18-Fr.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
A. Murray (4-Brit.) - Prodon (Fr.)
Larssonová (Švéd.) - Ivanovičová (20-Srb.)
Becker (Něm.) - Söderling (5-Švéd.)
Jakimovová (Běl.) - Clijstersová (2-Belg.)

Kurt č. 1:
1. zápas: Záhlavová-Strýcová (ČR) - Li Na (6-Čína)
3. zápas Hlaváčková (ČR) - Azarenková (4-Běl.)

Kurt č. 2:
1. zápas: Ondrášková (ČR) - Garciaová (Fr.)

Kurt č. 3:
3. zápas: Rosol (ČR) - Roger-Vasselin (Fr.)

Kurt č. 4:
3. zápas: Hradecká (ČR) - Sevastovová (Lot.)

Kompletní program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hm, Isner vyhrál druhý a třetí set v tajbrejku. Jestli mu vydrří servis, tak to může být ještě hodně zajímavé ....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist