45letá Peschkeová má 35. deblový titul. V New Yorku slaví první triumf se Schuursovou

29. 8. 2020, 18:53
Aktuality 11
WTA NEW YORK - První velký turnaj WTA ve čtyřhře po koronavirové pauze vyhrály 45letá Květa Peschkeová s Nizozemkou Demi Schuursovou. V New Yorku ve finále generálky na US Open zdolaly 6-1 4-6 10-4 americko-čínské duo Nicole Melicharová a Yi-Fan Xu a získaly první společný titul. Česká veteránka slaví svůj celkově 35. deblový triumf.
Demi Schuursová a Květa Peschkeová

Květa Peschkeová za začátku letošní sezony vytvořila nový pár s Demi Schuursovou. Na začátku roku se jim nedařilo, ovšem hned na první společné akci po takřka půlroční koronavirové pauze si došly pro titul. 

Česko-nizozemský tandem ovládl podnik WTA Premier 5 v New Yorku, kde přitom začala jednoznačně prohraným setem. Od té chvíle se ale rozjel a v pěti zápasech nenašel přemožitelky. 

Ve včerejším semifinále Peschkeová se Schuursovou smetly Lucii Hradeckou se Slovinkou Andrejou Klepačovou a v dnešním finále zdolaly 6-1 4-6 10-4 americko-čínské duo Nicole Melicharová a Yi-Fan Xu. S Američankou s českými kořeny Melicharovou Peschkeová odehrála předchozí dvě sezony. 

"Důležitý je na každém turnaji první zápas. Ten jsme vybojovaly, dobře jsme spolupracovaly a pak jsme byly v každém zápase lepší a lepší. Ve finále do sebe všechno zapadlo. Teď jsme nadšené z trofeje," řekla Peschkeová.

Pětačtyřicetiletá deblová specialistka Peschkeová si připsala celkově 35. triumf v kariéře. Naposledy se radovala po boku dnešní soupeřky Melicharové v polovině září v čínském Zhengzhou.

• WTA PREMIER 5 NEW YORK •
USA, tv. povrch, 2.250.829 dolarů
sobotní výsledky (29. 08. 2020)
• Dvouhra - finále •
Azarenková (Běl.) - Ósakaová (4-Jap.) bez boje
• Čtyřhra - finále •
Peschkeová/Schuursová (3-ČR/Niz.) - Melichardová/Yi-Fan Xu (USA/Čína) 6-1 4-6 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
PeschkeFan1
A nemáš ho náhodou ještě(alespoň kousek) někde ?smile
Moc rád bych si ho přečetl.
Reagovat
Aussie
... jak jsem s 25-letou Květou, tehdy ještě Hrdličkovou, dělal interview v r. 2000 při turnaji v Gold Coast. Už je tomu 20 let - neuvěřitelné. Jen tak dál!
Reagovat
FulnekUltras
je to držák ;-) a když to v deblu pořád jde, proč si domácí sbírku lapačů prachu ještě trochu nevylepšit smile smile
Reagovat
tommr
dnešní finále bylo pikantní v tom, že se jednalo o souboj dvou bývalých partaček. Navrch měla nakonec ta starší a zkušenější ... smile
Je mi pořád trochu záhadou proč se jim společně tak nedařilo když by se teoreticky měly dokonale doplnovat ...
Reagovat
Mantra
a ty vázy jsou takové asijské, jestli voni jim tam v tej áziji letos nepřebyly, tak je poslali aby se na ně neprášilo bo co
Reagovat
Mantra
a zrovínka proti botě jménem Melichar
Reagovat
brixner
Ale kerá je kerá??
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No ták, naše malá velká Květasmile
Gratulka! Titul se počítá a setsakra po 40tce
Reagovat
rybicka
Aby se toho nechytila "Mamka" smile
Reagovat
tommr
jen at taky hraje až do 45. Aspon bude mít víc času na to aby se úplně znemožnila ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist