5. den v Melbourne: Australian Open už se hraje bez Čechů

21. 1. 2010, 17:40
Aktuality 7
Letošní úvodní grandslamový turnaj skončil pro české tenisty katastrofálně. Ani jeden z nich se nedostal přes druhé kolo, už zítra se proto na dvorcích v Melbourne žádný neobjeví. Během pátečního programu se divákům představí například Dinara Safinová, Rafael Nadal nebo Justine Heninová.
Rafael Nadal (© australianopen.com)

Turnajová dvojka Dinara Safinová zahájí páteční program na nejsledovanějším dvorci proti Britce Eleně Baltachaové. Na stejném kurtu potom svede boj o postup čtvrtý hráč světa Juan-Martin del Potro a také nasazený hráč číslo dvě Rafael Nadala, kterého čeká Philipp Kohlschreiber.

Hisense Arena uvidí bývalou světovou jedničku Justine Heninovou, jež má v po těžkém zápasu s Jelenou Dementěvovou tentokrát papírově slabší soupeřku Alisu Klejbanovovou. Po nich ke svému utkání nastoupí Brit Andy Murray a program uzavře chorvatský souboj Karlovič - Ljubičič.

Zřejmě nejatraktivnějším duelem na stadionu Margaret Courtové bude zápas mezi čtrnáctým hráčem světa Marinem Čiličem a Stanislasem Wawrinkou ze Švýcarska. Vedle téměř dvoumetrového Čiliče se na stejném kurtu o postup popere další dlouhán John Isner, toho se v Melbourne pokusí zastavit dvanáctý nasazený Gael Monfils.

Páteční program na Australian Open (začátky 01:00 SEČ):

Rod Laver Arena:
Baltachaová (Brit.) - Safinová (2-Rus.), Roddick (7-USA) - López (Šp.), Mayer (Něm.) - Del Potro (4-Arg.), 9:00 Kohlschreiber (Něm.) - Nadal (2-Šp.), Kerberová (Něm.) - Kuzněcovová (3-Rus.).

Hisense Arena:
Jankovičová (8-Srb.) - A. Bondarenková (31-Ukr.), Heninová (Belg.) - Klejbanovová (27-Rus.), A. Murray (5-Brit.) - Serra (Fr.), 9:00 Clijstersová (15-Belg.) - Petrovová (19-Rus.), Karlovič (Chorv.) - Ljubičič (24-Chorv.).

Margaret Court Arena:
Erraniová (It.) - Wickmayerová (Belg.), Isner (33-USA) - Monfils (12-Fr.), Čilič (14-Chorv.) - Wawrinka (19-Švýc.).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobré dny! Už loni jsem si všiml, jak se opomíjí to ostatní. Copak se tenis hraje jen v singlech. Letos máme zastoupení počínaje pátkem ještě asi v 15 utkání. Damm, Dlouhý i 2x Benešová. Jak se jim asi hraje za Česko, když se i dobrá Peschke opomíjí a dnes prohrála. A ještě se musím zmínit o juniorech, kteří začnou 25.1. Do televize Nova psát nebudu, tam také papouškovali zprávy zřejmě z ČTK. S pozdravem Zdeněk
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti ctyrhre, ale se singlem se nemuze srovnavat. Jak se u nas rika kdo neumi single jde na double.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježišmarja, tak přece jenom úspěch "českých barev". Singly jsou sice v háji, ale někdo se může utěšovat nesledovanými debly a mixy. Zdeňku, tady každý hraje za sebe a pro vylepšení stavu svého konta. Ještě jednou mé dva texty k jiným článkům:

Češi nás samozřejmě "moc" zajímaj. On už ten text článku smrdí naší slavnou agenturou ČTK pořádně. Ty jejich výplody jsou určené všeobecným webům a portálům, kde je o sportovce čecháčky veliký zájem. Je to dobře vidět z diskuzí, kdy u turnajů ATP a WTA čtenáři skoro nepíšou, ale když Cechrep hraje Davis Cup, tak se "tenisoví fandové" můžou moudrými hláškami přetrhnout.

Ty anonymní kecy tenisových "odborníků" o tom, jak MY JSME druzí na světě opravdu miluju. Na nějakej stupidní Davis Cup (dobrý akorát pro otřesnou Českou televizi a pana Otu Bleka, kteří pro tenisové fanoušky neudělaj vůbec NIC) ve skutečnosti se.re pes a když na grandslamu opravdu o něco jde, tak NAŠI uhrajou jen dvě nebo tři kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Když alespoň jeden divák na AO uvidí opravdového Čecha a ne Montekarlistu i při čtyřhře, tak nikdo nemůže napsat, že se AO hraje bez Čecha. A ten divák na Australian Open uvidí oficiálního Čecha ještě minimálně 10x. Vadí to snad někomu?
Reagovat
skott
Aliso je to ted na tobe.Zastav ZLO dokud je cas!!!;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím. Když nestačila ani Dementka, která přitom zahrála dobře, včetně podání. Koncovky důležitých gemů ale projela parádně.
Reagovat
smazaný uživatel
stezovala hjsem si a hup,mam tady foto rafy-hura
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist