Azarenková postup vydřela až po 3 hodinách

10. 3. 2012, 11:49
Aktuality 10
WTA INDIAN WELLS - Světová jednička Victoria Azarenková sice letos i potřetí porazila Monu Barthelovou a vyhrála tak i 18. zápas této sezony, v Indian Wells se však ve svém úvodním duelu pořádně zapotila. Německou soupeřku zdolala až po 3 hodinách 6-4 6-7 7-6, byť ve druhém setu vedla 5-1 a naopak ve třetím prohrávala už 1-4.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Victoria Azarenková letos vyhrála všechny tři turnaje, na nichž startovala. V Dubaji kvůli zranění kotníku nehrála, v Indian Wells však do soutěže vstoupila opět vítězstvím, v této sezoně již osmnáctým. Světová jednička ale měla nečekané problémy.

Běloruska vedla nad Monou Barthelovou 6-4 a 5-1, ale o druhý set nakonec přišla a v třetím pak prohrávala 1-4. I když ale Barthelová dvakrát podávala na ukončení zápasu, favorizovaná Azarenková rozhodující sadu získala ve zkrácené hře poměrem 8-6 a německou soupeřku tak nakonec porazila i ve třetím vzájemném souboji. Dnes po 3 hodinách boje.

"Bojovala jsem o přežití a byl to víc boj v mé hlavě než na dvorci, ale postoupila jsem a to se počítá. Nakonec z toho mám dobrý pocit," řekla vítězka Australian Open Azarenková, která protáhla vítěznou šňůru na 18 zápasů. Vyrovnala tak výkon Rusky Marie Šarapovové, která měla v roce 2008 na začátku sezony bilanci 18:0.

O nejpřekvapivější výsledek se  pátek postarala domácí Jamie Hamptonová. Dvaadvacetiletá Američanka porazila 6-4 6-3 bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou a poprvé na okruhu WTA postoupila do 3. kola.

Z českých tenistek postoupily Petra Kvitová a Klára Zakopalová.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
páteční výsledky (09. 03. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-1 6-3
Zakopalová (ČR) - Hantuchová (19-SR) 6-3 6-7(7) 6-3
Azarenková (1-Běl.) - Barthelová (Něm.) 6-4 6-7(4) 7-6(6)
A. Radwaňská (5-Pol.) - Cirsteaová (Rum.) 6-2 6-4
Na Li (8-Čína) - Voskobojevová (Kaz.) 3-6 6-3 6-3
Zvonarevová (9-Rus.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-3 6-4
Hamptonová (USA) - Jankovičová (12-Srb.) 6-4 6-3
Kingová (USA) - Pavljučenkovová (13-Rus.) 6-4 6-4
Görgesová (14-Něm.) - Baltachaová (Brit.) 6-3 6-2
Kerberová (18-Něm.) - Stephensová (USA) 2-6 7-5 6-4
Gajdošová (Austr.) - Wickmayerová (22-Belg.) 2-6 6-2 6-4
Medinaová (24-Šp.) - Mirzaová (Ind.) 6-2 7-5
Kuzněcovová (25-Rus.) - Bacsinszká (Švýc.) 6-3 2-0 skreč B.
Pennettaová (27-It.) - Suárezová (Šp.) 6-3 6-4
Jie Zheng (31-Čína) - Krajiceková (Niz.) 6-1 6-3
McHaleová (32-USA) - Vesninová (Rus.) 6-3 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Erraniová/Vinciová (5-It.) - Bratčikovová/Peschkeová (Rus./ČR) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
vypadnutí Azarenkový by značně zvýšilo šanci Petry na finále nebo titul a pomohlo by jí to i trochu snížit ztrátu, kterou má na Azarenkovou v žebříčku ...
Velká škoda je i to, že zápas nebylo možný nikde sledovat - podle všeho to musela bejt epická bitva ...
Reagovat
VlS
Fandím Petře a moc, a proto jí přeju, aby si Viku porazila sama, jinak to nemá žádnou hodnotu :-)
Reagovat
tommr
Petra přece nemusí Azarenkovou porážet na každým turnaji, aby měl její případnej titul nějakou hodnotu. Petra dokázala Azarenkovou porazit opakovaně (vyhrála jejich poslední 4 vzájemný zápasy) a nemusí už proto nikomu nic dokazovat ...
Platí to samozřejmě i obráceně. Výhru Azarenkový na AO přece nijak nesnižuje fakt, že Petru vyřadila Sharapovová už v semifinále ...
Reagovat
VlS
Podívej, pokud Petra IW i Miami vyhraje, tak bude jednička, pokud nevyhraje, tak nemá proč být zrovna teď rychle jednička. Moc bych si přál, aby tyto turnaje vyhrála a nepotřebovala k tomu, aby se tou jedničkou stala cizí smůlu nebo pomoc. Tak by mi to přišlo nejvíc cool a věřím, že to Petra dokáže a je jedno, jestli teď nebo za rok či dva.
Reagovat
tommr
tak je jasný, že kdyby byla Petra schopná vyhrát IW i Miami, tak by se na výsledky ostatních nemusela vůbec ohlížet - naopak by bylo určitě lepší kdyby v cestě za titulem vyřadila právě Azarenkovou a ten titul tak měl větší glanc. Tak dobrá ale Petra zatím ještě není takže ta "výpomoc" v podobě předčasnýho vypadnutí největší konkurence by právě ted přišla docela vhod ...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi už jsem všechno napsal ve vedlejší diskusi... Ale stejně: I kdyby to Vice včera nevyšlo, copak bych se na ni mohl zlobit? :) Bilance 18:0 v letošním roce je opravdu úctyhodná. Věřím, že to ještě není konečná... Hodně štěstí do dalších zápasů! :)
Reagovat
poutnik
ty jsi tak sladký :-))))))))
Reagovat
tommr
já bych se na Viku taky nezlobil - naopak by mi tím senzačním vypadnutím už v prvním zápase udělala velikou radost ...
Reagovat
smazaný uživatel
mně taky :D ale musim říct, že mimo kurt mi není nijak nesympatická... vlastně jen s tím jejím hekáním se nedokážu vyrovnat :) každopádně fandim Petře a když chci, aby byla první, tak nemůžu přát Azarence, že :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist