Češky příjemně překvapily: Šafářová utekla z mečbolů proti Wozniacké, Cetkovská vyřadila Ivanovičovou!

15. 2. 2012, 17:34
Aktuality 175
WTA DAUHÁ - České tenistky ve 2. kole turnaje v Dauhá překvapivě vyřadily bývalé světové jedničky! Lucie Šafářová utekla z mečbolů proti Caroline Wozniacké, Petra Cetkovská si zase poradila s vítězkou French Open 2008 Anou Ivanovičovou. V Kataru bohužel překvapila i Iveta Benešová, jež nestačila na Halepovou.
Lucie Šafářová

Caroline Wozniacká v prvním zápase po pádu z prvního na čtvrté místo světového žebříčku prohrála. V Dauhá se o to postarala velmi dobře hrající česká tenistka Lucie Šafářová.

Šafářová na třech ze čtyř letošních turnajů skončila v 1. kole, v Dauhá ho však už v úterý zvládla a zajistila si třetí vzájemný souboj s Wozniackou. Hráčky si dosud ve dvou vzájemných duelech připsaly po jedné výhře, až dnes však poprvé svedly třísetovou bitvu. 

Česká tenistka dnes sice prohrála první set a čelila i třem mečbolům v řadě, z nich však skvělou hrou utekla a nakonec se po dvou a půl hodinách radovala z cenného skalpu a zaslouženého postupu do osmifinále.

Lucie Šafářová V prvním setu Šafářová neproměnila žádný ze čtyř brejkbolů a sama stejné množství odvrátila, jenže za stavu 4-5 pátou hrozbu ztráty podání už nesmazala; zdánlivě snadný úder poslala do autu a Dánka tak využila hned první setbol. Ve druhé sadě ale pětadvacetiletá Češka ztratila po servisu jen pět míčků a díky prvnímu brejku v zápase z pátého gamu si vynutila rozhodující set. 

V něm Šafářová začala parádně a hned soupeřce vzala podruhé v utkání servis. Brejk potvrdila, náskok však neudržela a Wozniacká vyrovnala na 2-2. Za stavu 4-4 se brněnská rodačka dostala k důležitému brejkbolu, return z druhého servisu však poslala těsně do autu a Dánka si podání nakonec udržela. Wozniacká se navíc hned vzápětí dostala ke třem mečbolům, Šafářová je ovšem aktivní hrou smazala a po sedmi vyhraných fiftýnech vedla v jedenácté hře 30-0. Znovu se dostala i k brejkbolům, jenže při prvním letěl míček z returnu opět do autu a při druhém neměla šanci proti skvělému servisu. Rozhodnout tak musel tie-break: Wozniacká vedla 2-0, z následných osmi výměn však šlo sedm bodů na stranu české hráčky, která tak zvítězila 4-6 6-4 7-6. 

"Takový je tenis. Do posledního míčku jsem nepřestávala věřit, že bych mohla vyhrát a pořád jsem bojovala. Je to úžasné," komentovala šťastná Šafářová výhru nad nasazenou dvojkou v rozhovoru ještě na kurtu. "Zápas končí až posledním míčkem."

Caroline WozniackáPro Wozniackou to dnes byl první zápas poté, co po Australian Open přišla o post světové jedničky a klesla až na čtvrté místo světového žebříčku.

"Je to opravdu zklamání, měla jsem tři mečboly a zahodila jsem je. Ale jusím jít dál," komentovala loňská finalistka Wozniacká. "Jediné po čem teď toužím, je odtud (z tiskové konference) odejít. Člověk tu nechce dlouho zůstat, když prohraje takový zápas," dodala rodačka z Odense, které nepomohla ani přítomnost přítele golfisty Roryho McIlroye v hledišti

Šafářová tak sice stále čeká na první výhru nad světovou jedničkou, i skalp ještě nedávné vládkyně ženského tenisu by jí však mohl vlít čerstvou krev do žil.

O postup do čtvrtfinále se Šafářová utká se Světlanou Kuzněcovovou, se kterou se už utkala letos v Sydney a Ruska za stavu 1-6 a 0-2 vzdala. V celkové bilanci česká tenistka prohrává 2-3 na zápasy. 

Vítězka letošního Australian Open ve čtyřhře Kuzněcovová si dnes poradila s čerstvou finalistkou z thajské Pattayi krajankou Marií Kirilenkovou.

"Světa je skvělá hráčka. Budu bojovat a snažit se předvést svůj nejlepší výkon a doufám, že by to mohl být další dobrý zápas," řekla Šafářová.

Cetkovská opět vyzrála na Ivanovičovou
Necelé dvě hodiny po Šafářové v Kataru slavila skalp bývalé světové jedničky i Petra Cetkovská, jež si vyšlápla na Anu Ivanovičovou.

Sedmadvacetiletá Češka šla v zápase jako první do brejku, za stavu 3-2 ho však nepotrvdila. Ovšem v deváté hře si zajistila šanci na reparát a set už si na podání vzít nenechala. Ve druhé sadě se Ivanovičová ujala vedení 3-1, jenže pak už si jen jednou - navíc s problémy - udržela podání a Cetkovská zvítězila za hodinu a 16 minut dvakrát 6-4.  

Ivanovičová má letos záblesky formy z doby, kdy patřila k nejlepším tenistkám světa, česká hráčka s ní však neměla slitování. I když má na Srbku nepříjemnou vzpomínku - v osmifinále French Open 2008 utrpěla dva kanáry a Ivanovičová pak získala svůj jediný grandslamový titul - po loňském Wimbledonu vyhrála už druhý vzájemný souboj v řadě.

O postup do čtvrtfinále štědře dotované soutěže se utká v prvním vzájemném duelu s vítězkou loňského US Open Samanthou Stosurovou. Australanka dnes porazila 6-4 7-6 Rumunku Soranu Cirsteaovou, které vrátila vyřazení z 1. kola letošního Australian Open.

Benešová nestačila na Halepovou
Iveta Benešová měla za sebou úspěšné vystoupení na Australian Open i ve Fed Cupu, formu však v Dauhá nepotvrdila. Po úvodní výhře nad deblovou partnerou Záhlavovou-Strýcovou dnes nestačila na dvacetiletou Rumunku Simonu Halepovou, které podlehla 4-6 4-6.

Oba sety měly podobný průběh. Devětadvacetiletá rodačka z Mostu vždy hned v úvodu ztratila podání, které si brzy dokázala vzít zpět. Na druhý brejk už ale ani jednou zareagovat nedokázala a po 82 minutách zápas prohrála.

Benešová se tak připravila o souboj s novou světovou jedničkou Victorií Azarenkovou. Vítězka Australian Open v prvním zápase v roli nejlepší hráčky světa deklasovala 6-1 6-0 chybující Němku Monu Barthelovou.

Zvonarevová opět vzdala
Už druhé utkání proti rumunské tenistce během necelého týdne vzdala Ruska Věra Zvonarevová. Minulý týden nedohrála kvůli problémům s levou kyčlí čtvrtfinále v Pattaye proti Cirsteaové, dnes ve svém úvodním zápase v Dauhá vzdala kvůli stejným potížím za stavu 5-7 a 2-3 Monice Niculescuové

Světová osmička Zvonarevová sice s krajankou Kuzněcovovou vyhrála čtyřhru na Australian Open, ve dvouhře se jí však i vinou zranění vůbec nedaří. Letos má zatím bilanci 4 výher a stejného počtu porážek.

- WTA PREMIER 5 DAUHÁ -
(Dauhá, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
středeční výsledky (15. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Wozniacká (2-Dán.) 4-6 6-4 7-6(3)
Cetkovská (ČR) - Ivanovičová (13-Srb.) 6-4 6-4
Halepová (Rum.) - Benešová (ČR) 6-4 6-4
Azarenková (1-Běl.) - Barthelová (Něm.) 6-1 6-0
Stosurová (3-Austr.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 7-6(5)
Radwaňská (4-Pol.) - Keothavongová (Brit.) 6-1 6-2
Bartoliová (5-Fr.) - Medinaová (Šp.) 6-2 6-0  
Niculescuová (Rum.) - Zvonarevová (6-Rus.) 7-5 3-2 skreč Z.
Wickmayerová (Belg.) - Schiavoneová (7-It.) 7-6(4) 6-4
Peerová (Izr.) - Jankovičová (8-Srb.) 7-6(3) 6-2
McHaleová (USA) - Shuai Peng (12-Čína) 5-7 6-3 6-2
Kuzněcovová (14-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6-4 6-4
Lepchenková (USA) - Görgesová (16-Něm.) 7-6(4) 7-6(5)
K. Bondarenková (Ukr.) - Pennettaová (It.) 6-4 6-2 
Pěrvaková (Rus.) - Razzanová (Fr.) 6-4 6-0
Pironkovová (Bulh.) - Kerberová (Něm.) 6-4 6-1

Čtyřhra - 2. kolo:
Kopsová-Jonesová, Spearsová (USA) - Grandinová/Uhlířová (6-JAR/ČR) 6-4 3-6 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

175
Přidat komentář
VlS
Tak malá Peťa bohužel, na Sam to nestačilo, ale i tak pěknej výsledek.
Lucka vede 1:0 na sety, škoda, že není žádnej stream.
Reagovat
smazaný uživatel
3 dvojchyby v řadě se jen tak nevidí, škoda odevzdaného gemu
Reagovat
VlS
Tak Simoně už dochází pára, na Viku nemá fyzické předpoklady.
Reagovat
Fandina
Vika je v laufu .......
Reagovat
Fandina
zatím ......
Reagovat
gigin
sa ale chytla !! :-)
Reagovat
Fandina
ale Halep hraje taky dobře .....
Reagovat
Fandina
zatím zvládá nástrahy a spěje do dalšího kola ..
Reagovat
smazaný uživatel
a už je tam ... chvílemi se i zapotila
Reagovat
gigin
Už do toho nebudu rýpat, ale napadlo mne, že kdyby už Piotr dále nepůsobil u své dcery jako kouč, mohl by začít do "toho" klábosit naší Barunce. :-)
Reagovat
Fandina
Barunce ........ ta má na to manžela ......... úsměv
Reagovat
VlS
No tak moc zase nezlobil. On je zvyklej na mírné a poslušné děvče a ty bys ho za trest strčil dlaždičce Báře? To jsi pěkně krvelačnej :-D
Reagovat
gigin
jo, já vím, že má na to manžela, ale on mi připadá moc hodný :-) Víš - jako Barunku ještě trošku víc roztočit !! :-)
Reagovat
gigin
no právě proto, to by koukal !! :-D já bych to hrozně chtěl vidět :-))
Reagovat
Fandina
se točí sama....... nepotřebuje k tomu nikoho. Je to normální. Každý reaguje jinak, když to nejde podle svých potřeb. Báre nic nevyčítám. Nesouvisí to s manželem nebo Piotrem. Reaguje na svou blbou hru........ jinak je mi sympatická, jak hraje i jinak .... sprostá mluva samozřejmě ne ale dokáži to pochopit ... úsměv
Reagovat
gigin
jsem si dělal samozřejmě srandu !! A Barunku mám moc rád. Moc !! Ale fakt.. :-)
Reagovat
Fandina
Berďovi
Reagovat
gigin
a Južny proč nenastoupil proti Rogerovi, nevíš?
Reagovat
Fandina
Baghda si dal za 0:3 ošetřit a zafačovat nohu od kolena dolu a v další hře za 0:40 vzdal
Reagovat
Heather_Fedex
podle vysledku to vypada, ze vika radi opet dal. zeby byla neco jako djokovic minulej rok?? :))
Reagovat
Fandina
podle výsledku přesvědčivě ale hra slabá ...... Bartelka se vyházela
Reagovat
smazaný uživatel
Winners
3 vs 14

No dnes to Agnieszce moc teda nejde...hraje fakt pod psa. Je videt, ze se holka trapi, skoda. Zalatene rameno, tak doufam, ze nic vazneho, ale kazi priserne...:)
Reagovat
VlS
No, Varvara mě překvapuje, ona diktuje hru a moc toho Aze nedovolila, podělala to až nedůrazností při SB a ztratila set. Možná se teď zlomí a přejde ji sebedůvěra.
Reagovat
smazaný uživatel
Winners 8 / 21
UE 8 / 31
Reagovat
smazaný uživatel
Aga se vubec nedokaze dostat poradne na sit.Obcas zahraje jen slajs, aby si odpocinula. Varvara do ni slusne reze, to teda jo...
Ale kazdopadne Aze to dnes tolik nejde... Kdyby Varvara nepodelala ty setboly na svem servisu, tak to ted vypada asi dost jinak:)
Reagovat
Fandina
Aga vždy zabere když to potřebuje a to se počítá ........
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted Varvara slusne pobavila :) na prijmu forhand, sla do toho tak nadsene:), ze ji vyletela raketa smerem k tribunam z ruky... pekny:)
Reagovat
gigin
takže suma sumárum ?
- zbavit se Piotra (nemyslím úplnou likvidaci)
- nový trenér
- nová koncepce hry
A co ten golfista? Toho si má nechat ?
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou starosti. :D On někdo říká, že se Caro tolik nedaří od té doby, co je s Rorym. Já bych to na něj rozhodně nesváděl a naopak bych se ho zastal. Že se o golf moc nezajímám, ale pamatuju si, že byl druhý v žebříčku. Když byl včera v hledišti, tak ho zabrali a dali titulek, že je momentálně devátý hráč žebříčku... Tak snad to jeho fanoušci taky nesvádí na Caroline. :D Mně přijde takové trochu zvláštní, že to tady takhle řešíme. Jestli se mají rádi, tak ať jsou spolu, ne? Koneckonců, vždycky je lepší, když tě má třeba po prohraném zápase kdo utěšit. :) No, Adam by byl možná jiného názoru... :D
Reagovat
Fandina
že Caro má již své hvězdné dny za sebou.... jak bylo řečeno, její hra je už od kdekoho přečtená a hodně se změnit také nelze. Rory by podle mě měl spíš hrát golfové turnaje, než sedět v ložích .... ale no dobře byl Valentýn .... úsměv
Reagovat
gigin
No schválně jsem se juknul na stránky pga, jak na tom je. Official World Golf Ranking - 3 místo. Ale to je úplně jedno, jestli je 9 nebo 3. Každopádně je taky mediálně známý !! A to jim určitě na klidu ze strany médií nepřidá.Já vůbec netuším, jestli jim ten vztah prospívá, či ne. Myslím teď profesionálně. A u toho irského golfisty je mi to úplně fuk. Myslím si ale, že je určitě dobře, že má Caro přítele, člověka, kterého miluje, může se o něj opřít. Mi tam spíš vadí (a to je jen můj laický pohled) ten otec. Musí být hrozné, když před zraky x milionů lidí na celém světě tě peskuje rodič !! Jak psal VIS, poslal bych ho do řiti. Při vší úctě !! Trošku by si měla vzít příklad z Andyho.. tudy vede cesta.. Pokud to myslí s tenisem vážně a chce opět atakovat NO.1 !
Reagovat
gigin
Ona se nepotřebuje hodně změnit. Však nehraje úplné ho...o! Podle mne stačí trošku.. někam to posunout jinam.. Třeba jako Novak !! :-D
Reagovat
Fandina
O té změně jsem psala proto, že jí kde kdo radí jiného trenéra. Pochopitelně že Caro hraje dobře, málo kazí dobře běhá a je vytrvalá. Jen bohužel ji má už kdekdo přečtenou. Takže bude muset přidat něco nového, třeba začít pilovat lajny, nebo síť ..... jinak pochopitelně dobrá ,..... úsměv
Reagovat
VlS
1. Piotra si ponechat jako milující dcera milujícího otce, který nekecá do profese své dcery.
2. Sehnat si kvalitního trenéra, jak odborně tak lidsky.
3. S trenérem najít úspěšnou strategii hry
4. K soukromí se postavit jako dospělej člověk a ne jak puberťačka na na pyjama party - tj soukromí si hlídat jako soukromí a netahat si do vztahu půl planety sebeprezentacemi, co jsem měla k snídani a jakým dárkem mě miláček udělal radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsou dvě možnosti. Buď si pletu trojku s devítkou, anebo ten titulek udělali špatně. :D Golf opravdu nesleduju, takže se omlouvám za špatnou informaci. Měl jsem si to nejdřív ověřit... Jinak o Piotrovi jsem tady napsal hodně. Podle mě je na něj Caro zvyklá. Ta komunikace mezi ním a Caroline je prostě pořád stejná a jiná už asi nebude... Ale jestli někdy přijde nějaká změna, tak přijde. Já vždycky věřím, že to co Caro dělá, dělá správně. Je to její rozhodnutí a její volba, na kterou má právo.
Reagovat
gigin
Takže je všem všechno jasný ??!! :-)) Monty, ty to běž zavolat Caro. Od tebe to přijme nejlíp !!
Reagovat
gigin
ty potřebné změny ji nahlaš... dej pak vědět, co řekne. Když tak to dopilujem !!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak. Na tom přece není nic špatného, že Caro napíše nebo řekne, co dostala od Roryho. Koho to zajímá, ten si to přečte a koho to nezajímá, ten to číst nemusí. Koneckonců, na ten její náhrdelník se jí novináři stejně potom ptali, tak jim přece nebude kecat. Je tedy pravda, že Caro se zmiňuje o svém příteli asi nejvíc ze všech tenistek (a Rory se o ní taky často zmiňuje), ale já v tom nevidím žádný problém. Když chtějí, tak je to jejich věc. Někdy je to pro mě i zábavné čtení. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já jsem ten pravej. :D No mohl bych jí to napsat na twitter, ale jelikož jí každý den chodí třeba tisíc vzkazů (z toho polovina žádostí o ruku :D), tak si to nemusí přečíst... Já myslím, že udělám nejlíp, když ji budu dál podporovat a nebudu jí radit ve věcech, které sám neumím (raketu jsem držel párkrát v ruce). Když uvidím, že do toho dává všechno a přesto se nedaří, tak přijmu každou prohru. Ale samozřejmě bych rád viděl častěji její úsměv, protože ten jí sluší nejvíc. :)
Reagovat
Fandina
tak jestli ti jde o její úsměv, tak stačí si vybrat nějakou její fotku nebo zápas a dívat se donekonečna ....... přece jenom jde o tenis .... a dobrý tenis ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Mně jde o úsměv v přímém přenosu a třeba po vyhraném zápase. :)
Reagovat
Fandina
já znám ale daleko lepší úsměvy ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, třeba ten tvůj v psané podobě. :D
Reagovat
gigin
nooooo ??!! :-D například?? :-))
Reagovat
Fandina
Caro se mi nelíbí je protivný jinak ona je hezká ale úsměv má blbý ... úsměv
Reagovat
VlS
Monty promiň, ale to sebeprezentování se, vystavování soukromí a podobně, to je podle mě znak nevyzrálosti a nedospělosti, hledání pozornosti, kus primadonství , prostě její osobnost je tak nějak divná.
Ale vrátím se jinam - píšeš, že tenis nehraješ. To jako vůbec? Ani rekreačně si nezajdeš pinknout?
Reagovat
gigin
Trošku se musím zastat Montyho. Karolína není jediná, která to dělá. Dělají to i ostatní. Djoko, Jankela, Ana, Masha (mám je na fb), taky sem tam něco pošlou, vzkaz, foto, video, co dělají, jak se mají a tak. Musí to dělat. Vím, že je to vyumělkované, nachystané tak, aby to působilo fajn. Tak to bohužel je. S tím se v dnešní době (komunikace) nedá nic dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti vysvětloval, že je to dneska úplně normální... Tebe třeba baví greccův blog (mě taky). A víš, odkud bere grecco většinu informací do svých článků? Z profilů tenistek na twitteru. :) Možná se budeš divit, ale já opravdu tenis nehraju. Ani jsem nikdy nevlastnil raketu. Jenom jsem si ji párkrát půjčil, ale to už je docela dávno.

gigin: FB nemám, ale twitter mě hodně baví. Dozvím se tam spoustu věcí, většinou je to zábava. Myslím, že taková věc je dneska úplně normální a skoro samozřejmá.
Reagovat
VlS
Začnu to nahoře, protože už je tam strašně moc komentů a je to hrozně dole. Polsouchal jsem k tomu komentář Lucky. Říkala (ne doslovně, ať mě někdo nechytá za slovo), že proti těm předním hráčkám mají ty ostatní trochu výhodu. Je víc příležitostí sledovat jejich hru (protože se soustředíš jen na pár hráček) a rozebírat si jejich slabší méísta a na tom se pak dá postavit taktika, jak s nimi hrát. Myslím si, že hlavní rozdíl proti Caro před 2 lety, před rokem a teď je možná právě v tomhle. Před 2 lety ji ještě nikdo nebral moc vážně a ty špičky (respektive jejich trenéři) se jí moc nezabývaly a to byla pro Caro možnost, jak je porážet - měla je nastudované, ony jí ne. Loni se to začalo lámat - Caro měli všichni nastudovanou a chvilku trvalo, než našli koncept, jak na ni a to se plně projevuje teď.
Nemyslím si, že má horší údery nebo pohyb, než před rokem, jen holky ví, co na ni platí.
Její hra měla a má slabiny. Například údery má málo razantní (v průměru o 20 km pomalejší než Lucka a to Lucka je sice ranařka, ale Petra, Marie a možná i Vika jsou určitě ještě větší ranařky. Nerada riskuje, mydlí to tak nějak na střed kurtu, kousek vlevo, kousek vpravo, ale nehraje záměrně vysloveně k lajnám. K síti jde když musí, ne když může. Je toho prostě hodně. Proti těm nevýhodám to vyvažuje tím, že doběhne i nemožné a vrátí i nemožné, nutí protihráčky zahrát prostě o pár úderů víc a to je příležitost pro chyby.
Dnešní výsledek byl hodně těsný - (i když 15 bodů zase není tak málo, z toho 9 ve třetím setu), ale na winery to Lucka vyhrála v poměru 5:1 a to je to - aktivní hra s chozením si pro vítězné míče.
Nevím, jestli se to Caro může přeučit, určitě se to nemůže přeučit s Piotrem. Pokud nezmění svou hru a taktiku, tak si myslím, že ji čeká jen cesta dolů (může mít různé zastávky a odbočky).
Aga hrála v principu stejně jako Caro (pinka a pinkat, nedávat moc pecky a držet balón ve hře), podívej, jak svůj styl hry změnila a už Caro poráží a to vůči ní měla blok jak Brno.
To je celý.
Reagovat
rib
moc se mi líbí, jak jsi to napsal...
Reagovat
rib
No jestli to má Piotr tak, že se vlastně snaží "páchat dobro" pro Caro, tak by měl nejspíš navštívit psychologa... Takto ještě žádný rodič dospělému dítěti neprospěl (ledaže by měl rafinovaný záměr podpořit v Caro chuť k separaci :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé shrnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozbor vskutku zajimavy, ale ikdyz v necem urcite souhlasim, tak nektere veci vidim zase osobne jinak.

Hlavne jednu!
Agnieszka je podle mne velmi talentovana a casto podcenovana nepravem, a take podle mne nikdy moc nepinkala jen tak na udrzbu, vzdy hrala velmi kreativne, nebo alespon na co mela... to se o Karoline rict neda.
Tady bych se Agy zastal. Technicky je fakt skvela a uz 2 roky zpatky si ziskala prezdivku Dropshot Queen, a to o necem vypovida. Ma skvely cit pro mic - to se vubec s fyzicky vypracovanym tenisem Karoliny neda srovnat...Aga odesla od otce, protoze ji prave on frustroval, byl to takovy Mr. Frustrator - stacilo mi par jeho rozhovoru pro noviny, nebo TV - takze se nedivim, ze se pomalu zablokovala obecne...jedno proti komu hrala. Po rozchodu s otcem se uvolnila, zkusila pridat take na agresivite a hned je to jine!!! Ale Aga ma v sobe zrucnost, na ktere muze stavet dale. Karolina ji tolik nema a musi ji ziskat - a v tom vidim ten rozdil. Nejen ze ji maji ted prectenou, ale tak jak hrala jeden rok fyzicky, je videt, ze nedokaze ten level udrzet dele, je vyplivnuta, vystavena... a problemem podle mne je, ze to nema cim nahradit.
Agnieszku bys mel podle mne hodnotit vice komplexne, ale mozna to vidim blbe:)

Jinak souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to nevadí, že je to dole. Zdejší diskuse jsou podle mě dostatečně přehledné... Ale v pohodě. :) Na tvém příspěvku je hodně pravdy. Outsiderům se proti favoritům vždycky hraje lépe, to je nezpochybnitelné. Co se týká Caro a jejího stylu, tak to tady můžeme rozebírat do nekonečna. Slabiny jsi vyjmenoval (nic nenamítám) a z těch předností bych zdaleka nevypíchnul jenom dobrý pohyb. Viděl jsem třeba statistiku vynucených chyb v dnešním zápase a tam se Caro docela dařilo. Ona třeba nezahraje winner, ale dokáže donutit soupeřku k chybě (nejen k dalšímu lehkému úderu) nebo jí prostě vnutit svůj herní styl (o tom víceméně taky píšeš). Pak bych ještě nerad zapomněl na její fyzickou kondici a bojovnost, která taky souvisí s tím vracením nemožného. Jak jsem psal, podle mě je rozdíl hlavně v tom, že už nevyhrává tolik vyrovnaných zápasů... Co se týká trenéra, tak bych to nechal na ní. Aga to měla jednodušší v tom, že se k ní její otec choval hodně zle. To si myslím, že případ Piotra rozhodně není. Ale změna je podle mě možná a nemusí to být nějaká vzdálená budoucnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Agnieszka je jedna z mala hracek, ktera dokaze hrat fakt s hlavou!!! A to mi bylo vzdy na ni sympaticke:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady souhlasím s vlkem. Anežka bych dřív nazval Santorem v sukních, takže hračička, chytrá hráčka, ale určitě ne jen prostá vracečka.
Reagovat
VlS
Víš, já si myslím, (a před časem jsem to tady už psal), že rodič, kterej svoje dítě opravdu miluje, k němu nedokáže bejt úplně a nekompromisně kritickej a tvrdej, protože ví, že to bude bolet a kdo by chtěl vidět, že jeho dítě trpí. Rodič má chválit, foukat na bolístky a podporovat. Další problém je, jestli je Piotr dostatečně odborně zdatnej, jestli je dobrej psycholog (podle jeho vystoupení není - začne jí poučovat jak děcko na veřejnosti v přímým přenosu, neradí co dělat, kritizuje co dělá. Možná spoléhá na to, že polštině nikdo nerozumí - s námi má holt smůlu). Mě tak tatík ve 22 letech někde poučovat a peskovat, aby to všichni viděli, tak tam fláknu s raketou a jdu na pivo. Podívej se, jen na to, jak tam vždycky přiletí, klekne před ní, z očí do očí (sem se mi dívej) a už to sype. Jiní v klidu dokráčí, sednou si vedle a jen tak něco prohodí, povzbudí, plácnou si a jde se dál.
Mě prostě připadá jak tatínkova holčička, která i v 50ti bude tatínkova holčička. Ale on to tak chce a jsem zvědavej, jak dlouho to bede bavit toho kluka, protože jeho bude určitě taky chtít mít pod kontrolou.
Reagovat
rib
ty jo, to se mi líbí moc - úplně mi mluvíš z duše :-))) Ty Visi, ty máš ale moudrý večer!!!
Reagovat
VlS
Jo, použil jsem jen neúplnej příklad, Aga je možná holka s nejchytřejším tenisem vůbec a s úžasným citem pro míč - protiklad je třeba Marie, která to buď utluče nebo neutluče. Ale ta menší odvaha a menší snaha si jít pro bod, ta tam prostě byla a už není (nebo je daleko menší). A to je ta pozitivní změna.
Reagovat
smazaný uživatel
Je asi jasné, že třeba Kotyza nebo Sears jsou větší psychologové než Piotr. On taky nikdy nebyl tenista, byl to profesionální fotbalista (stejně jako je Carolinin bratr Patrick). Ale to nic nemění na tom, že dostal Caro hodně vysoko. Jejich vztah je podle mě založený na vzájemné důvěře. Kdyby nebyl, tak už by dávno nefungoval. Ale stejně si myslím, že bavit se o tomhle z našeho pohledu je strašně zkreslené. To prostě musí vědět oni, jak jim to funguje. My jim do baráku nevidíme. :D

Vlk: Aga je velmi šikovná hráčka, v tom s tebou souhlasím. Ale nelíbí se mi, jak pořád někdo shazuje Caroline. Kecy jako "pinkalka", "vracečka" nebo dokonce "antitenistka" mě teda pěkně štvou. Dostala se dost vysoko, takže tenis umět musí. O tom se vůbec nemá smysl bavit a to platí o každé hráčce, která to dotáhne třeba do první dvacítky... Asi bych se mohl na všechny ty kecy vykašlat, ale neumím to. Některé věci mi prostě nejsou lhostejné. Přečtu si diskusi, i když dopředu vím, že tam budou samí blbci (to ovšem samozřejmě není případ tenisportálu). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jeste to tam trosku stale je v Agnieszce... Ono podle mne je to tak se vsim - kazdy navyk, ktery si vytvoris (v cemkoliv) a nejak ti neprospiva, nebo neni uplne nejlepsi, hned se ho uplne nezbavis. A vetsinou jsou to ty nevedome samozrejme:)
Ale horsi je, kdyz si vytvoris navyk, ktery ti treba i hodne pomaha nejakej casek, no a za nejaky cas se v nem opotrebujes a spis te jeste omezuje, nebo ti nepovoluje se rozvijet dal. Pokud nemas neco, cim ho nahradit...nebo nekoho, kdo ti pomuze...

Jako v jednom urcite s tebou souhlasim na 200% - Piotr neni dobre reseni na pozici trenera! Ty pokyny...pokud to srovnam s Kotyzou, nooo to se neda ani srovnat :)
Jeji osudovy navyk je bohuzel asi prave otec:)
Reagovat
VlS
Monty, nejsem fanda Caro a je tady dost lidí, kteří to s ní mají podobně, ale nikdo tady není anti Caro. Nemáš pocit, že už jsi v týhle válce úplně sám? Potřebu nějaké změny asi vidí všichni (to že ji vidím já je nepodstatný, já nejsem žádnej odborník) včetně opravdovejch machrů (Martina a Martina a Mats a další a další). Má smysl před tím zavírat oči?
Já si taky myslím, že Piotr chce pro Caro to nejlepší, jen nemůže přijít na to, že nejlepší je říct jí, jsi velká holka, peněz vyděláváš dost tak běž a starej se sama, já se sem tam přijdu podívat na zápas a budu ti fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
To by ještě byla ta lepší varianta. Jenže já se spíš obávám toho, že on jí ani nechce pustit ze svého dosahu (čemuž by nasvědčovaly ty věčné anabáze s trenéry, hlavně ta poslední).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak antitenistka bych asi uplne nenapsal.
Ale proste podle mne jeji tenis je hodne zalozeny na fyzicke urovni - i udery byly vzdy hodne fyzicky narocne. Jako to, co se ji stalo ve Svedsku minuly rok je podle mne jen vysledek tohoto stylu.
Ja netvrdim, ze to je spatne, a ze kvuli tomu je pitoma, ale muj osobni pohled je, ze to nemuze holka vydrzet nikdy dlouho a nejen ona...;) a ze tem holkam obcas chybi i nejaky ten zaklad. Proste, ze nedokazi ten agresivni nebo fyzicky uder necim nahradit.
Zensky tenis hodne zmenily Williamsky - dost se zacal klast duraz na fyzicky a agresivni uder. Priklad Marie je vymluvny.

Jinak.
Je dobre, ze ji hajis a delej to dale, a doufam, ze to budes dale delat. Vis ono jednostranny pohled vsemi podporovany dost smrdi:D
A nakonec Mistryni, ci vitezku vzdy dela SOUPERKA!!! A na to se bohuzel uz uplne zapomina. Tak by si klidne devcata mohla pinkat o stenu, merit si udery, cas, silu atd...Takze doufam, ze to nevzdas:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky nemluvil přímo o diskusích tady. Čtu si i jiné diskuse... Vím, jaký je tvůj vztah ke Caroline. Jenom jsem se chytnul toho, že Vlk píše o Agnieszce jako o tenistce hrající hlavou. Podle mě třeba Caro taky hraje hlavou, a proto právě tolik nekazí. Neberu to jako válku, napsat svůj názor přece můžu. Stejně tak ho může říct machr i nemachr. Já jenom říkám, že si to musí rozhodnout oni sami a všichni ostatní se třeba můžou stavět na hlavu.

Vlk: Tvůj názor beru. To zranění v Bastadu podle mě nebylo až tak zásadní, jak píšeš. Zranění se nevyhne žádné tenistce. Každé zranění je samozřejmě nepříjemné, ale Caro už se předtím úplně nepovedlo French Open (3. kolo) ani Wimbledon (osmifinále). Jinak ti děkuju, žes mě právě motivoval. :D Můžu ti slíbit, že to nevzdám. A jestli bude Caroline každá prohra takhle mrzet, tak to stoprocentně nevzdám. :) To je totiž důkaz toho, že do toho dává všechno a chce být lepší.

No nic, jdu spát. Děkuji za dobrou diskusi. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, vykyvy ma kazda hracka, nektera vetsi, nektera mensi. Po Svedsku, kdyz se vratila, tak promin, ale hrala uplne bez razance...ty prvni zapasy...uf uf:)

Potom prisla situace noveho trenera, a ejhle - anglicane na ES hodne komentovali jeji zmenu. Zacala si treba chodit i vic na sit, pro vitezne mice jak pise VIS, jenze zmenit styl ze dne na den...ale urcite se tam rodilo neco pozitivniho, aspon podle mne.

I kdyz - jak pises - do toho moc nevidime, tak si myslim, ze ten Piotr by mel k ni pustit nekoho jineho.

Jsem rad, ze to nevzdas:) Me by tve oslavne a pozitivni prispevky chybely. A je suma fuk, jestli s nimi vzdy souhlasim nebo ne:)
Reagovat
VlS
Ježíšku, já si vůbec nemyslím, že bys měl přestat Caro fandit a že v téhle válce (fandit - nefandit) jsi sám. Určitě má plno fandů. Myslím, že jsi sám ve válce je- není potřeba zásadní změna.
A znovu - změna = riziko a neb, jak řekl kdysi někdo moudrý (podezřívám Churchila, ale nejsem si jistej) "Proč proboha chcete změnu? Věci jsou dost špatné už takové jaké jsou!".
Změna je riziko, že minimálně dočasně to půjde opravdu hůř, než to jde teď. To je to, o čem píše Vlk. Změna znamená předělat údery, začít měnit naučenou techniku. Dokud to nepředěláš a nezažiješ, tak to bude horší než teď - to je to riziko. Nepodstoupit to riziko znamená stagnovat a postupně se propadat.
Znovu - ty jsi asi poslední (z těch, kdo zde vystupují), který věří, že stačí počkat, až se výsledky vrátí a že je zbytečné riskovat velkou změnu.
Bohužel, asi to samé si myslí Piotr a protože si to myslí Piotr, tak to bere jako fakt i Caro. Je to pohodlnější, ale krátkozraké.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk: Máš pravdu. V Cincinnati a Torontu se po zranění nedařilo. New Haven a US Open už byli zase lepší... Díky za podporu. :)

VIS: Uvidíme. Ono taky záleží trochu na štěstí (hlavně v takhle vyrovnaných zápasech) a na soupeřkách. Caro neprohrála proto, že by hrála špatně. To Lucka hrála skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
VISi, ty jsi jako cert, taky nikdy nespi.. "Vetička" vypada na Churchilla, odpovida i jeho: "Co neznam, nemam rad!" :-))
S Karolinou vsak zatim moc nepocitejte, ciste z zenskeho pohledu, jestli je zamilovana a stastna, neni proste na zmenu vhodny cas, my k ni potrebujeme zborene mosty, spalena mesta a ciste zoufalstvi......
;-)

monty25: Karolina nehraje hloupy tenis, jen nudny a uz je precteny. Smir se, musi do toho opravdu dat agresivitu, stesti ji moc nepomuze. :-))
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou (i jsem to zde psal), že Caro nehrála špatně a že Lucce po delším čase zase jednou přišel její den, kdy riziko vycházelo a padalo to víc do kurtu než ven.
Podle mě je většionou problematické postavit výsledek na tom, že jeden hrál špatně, hra je interakce dvou a každý může dělat jen to, co ho ten druhý dělat nechá. Podle mě to byl hezký zápas, kde hrály obě dobře.
I přes to si dovolím říct, že Mona včera hrála opravdu strašně a Vika se mohla jen dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
dobrá diskuse - to je aspoň na 2 kvalitní články!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevim, jestli to rekl Winston, ale schvalne si ted tu vetu hod do goooogle :) Na prvni pozici vyletis Ty s tenisportalem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Připojuju se s pochvalou, hodně kvalitní diskuze. :-) od každýho jsem si něco vzala, takže nechci
nikoho jmenovat. Jen vice souhlas ohledně Agy a její variabilní hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou. Aby bylo jasno, já u Caroline rozhodně nevylučuju nějaký "upgrade", právě naopak. Ale nemyslím si, že by to měla být nějaká radikální (jak píšeš ty - velká) změna. Podle mě je lepší mít aspoň nějakou jistotu. Překopávat něco v 21 letech nepovažuju za úplně ideální... Co se týká toho zápasu Viky s Monou, tak prvních pět her až tak jednoznačně nevypadalo. Mona sice dělala chyby, ale dokázala Viku brejknout a celkově ty gemy byly vyrovnané. Pak to asi bylo jiné, ale to už jsem bohužel neviděl.

A teď ještě něco k mým většinou pozitivním (nebo dokonce oslavným :D) komentářům, to je spíš pro Vlka: Jsem fanoušek, ne kritik. Tenis hrát neumím, takže nejsem ten pravý pro nějaké kritizování. Koneckonců, nikoho z mých oblíbených sportovců (sportovkyň) v individuálních sportech nekritizuju. Vím, že ten člověk je na to sám a má to hodně těžké... Něco jiného je to třeba v kolektivních sportech. Tam můžu nadávat, proč je hráč sobec a nepřihraje lépe postavenému spoluhráči, i když ho vidí... Takový dobrý příklad z poslední doby, kdy jsem se vážně neudržel, byl sobotní hokej s Finskem ("ty vole, dyť to hrajou jak ňáká juniorka"). :D Na druhou stranu, nic se nemá přehánět. Já potřebuju vidět hlavně bojovnost a snahu. Jak říkám: Vyhrát se může, bojovat se musí! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, Otazka je, kdo z nas tady - diskutujicich - ten tenis jako opravdu umi hrat:D :D - clovece :) si me slusne rozesmal:)
Krom klasika tenisovych diskusi Broze, ktery umi vsechno, pochybuji, ze by kdokoliv rekl, ze ho hraje skvele, to by totiz figuroval na zebricku ATP nebo WTA[na jakemkoliv miste]...Takze si myslim, ze nemusis mit obavy, ze tomu nekdo rozumi lepe, protoze to hraje nebo nehraje... Ja pinkam jednou tydne, ted sice prestavka (nemocen :D), ale hrat to fakt neumim, dokazu si predstavit ze by me Aga vpohode vybouchala, vlastne je tu spis otazka kolik bych asi uhral s ni gemu...to je proste realita. Rosol by si se mnou pohraval jak s deckem, bych jen pocital, kdy zkazi - abych uhral aspon jeden fiftyn...Tohle si myslim je tady kazdemu normalnimu jasne...

Ale kazdemu se vice libi nejaky styl hry nebo ne. Kazdy se to nejak snazime ocenit, pochopit - vice mene. Takze bych to nebral tak vazne. Nekdo je vic kriticky, nekdo mene. Nekdo zase sleduje jen ty holky a tenis ho zajima jen okrajove...jako proc ne...Pokud nikdo nikoho bestialne neurazi - je to v norme - tak si myslim, ze ty diskuse - uplne jedno jestli pinkame nebo ne - jsou dobre. Hodne uci vsechny nas navzajem.:)A nerekl bych, ze jsou nejak kriticke.
Jako me je Karolina uplne volna, a pokud si myslim, ze by mela zmenit styl treningu i s trenerem, nebot se uplne znici a vysumi, tak jsem tak trochu proti sobe, ne? Pokud vetsinou fandim tem souperkam...to snad nemuze byt uz ani kritika:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, satelitní guru umí všechno. :D No dobře. Já chtěl jenom nějak rozvést ty moje pozitivní komentáře, protože mi to tady všichni píšou... Taky si myslím, že úroveň zdejších diskusí šla hodně nahoru. Že by to bylo od té doby, co se zapojuji aktivně? (sranda :D)

Mimochodem, tímhle jsi myslel mě?
"Nekdo zase sleduje jen ty holky a tenis ho zajima jen okrajove...jako proc ne..."
Já ale sleduju holky i tenis a troufám si říct, že víc než okrajově... Jen mám prostě slabost pro určitě typy sportovkyň (VIS ví). :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne! Opravdu nemyslel jsem konkretne Tebe:) Myslel jsem to obecne.
No ale vidim, ze ses chytl :D
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš to, tak jsem se asi pro dnešek stal potrefenou husou. :D Ale ne, v pohodě. I kdybys opravdu myslel mě, tak to beru. Na holky se koukám rád a krása v ženském sportu je velké lákadlo. Na druhou stranu, je plno hezkých atletek a přesto na atletiku skoro nekoukám... Kdyby mě nebavil tenis jako hra, tak na něj taky nekoukám. Některé tenistky se mi opravdu líbí, ale zase tady nechci být jen za nějakou módní policii... :D
Reagovat
Frick
Holky (Zakopalová, Šafářová, Cetkovská, Benešová) od začátku roku zajímavý výsledky ale prostě neni tam stabilita, Asi to bude zatim tak, ze ČR nebude mít "dvojku" pro Fed Cup. Samozřejmě výhoda, že se dá snadno alternoovat.

No ale není to problém - Pétruška je jen člověk a zranění může přijít (nedejbože, aby třeba nějak víc laborovala s tou achilovkou). Pak prostě není vůdce - není tam ta jasná dvojka, co by se posunula na místo jedničky. A ke všemu ty naše děvčata jsou už všechna trochu odrostlejší. Plíškajdy jsou otazník.

Takže Radku - PŘESVĚDČ JU!
Reagovat
VlS
Já si myslím, že je lepší nemít jasnou dvojku, když je na výběr ze třech, čtyřech a dá se vybírat podle formy a chuti těch holek. Větší problém by byl, kdyby byla jen jedna jasná jednička a jedna dvojka, kterým by to zrovna moc nešlo. Nemusíme chodit daleko, Slováci mají v podstatě jen Danku a Dominiku a když se jim nevede, tak je to bída.
Reagovat
VlS
A viděla jsi dneska Lucku s Caro? Z reakcí nevím jestli jo nebo ne. Jestli viděla, tak to teda děvče jásáš málo, to ti teda povím ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nevidela jsem je, ale raduju se naprosto primerene, nadeji pro Lucku jsem tu uz totiz vyslovila davno... :-))
Reagovat
VlS
Tak se podívej někde na záznam. Ty BH po lajně, to je lahůdka, a že jich bylo. Taky je vidět, jak se Lucka zlepšila na servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
...komentovala loňská finalistka Wozniacká...

Malér pro "jedničku" je ovšem v tom, že loni tady projela finále obyčejného Premier turnaje, kterých je během roku mnoho, často s nevalnou konkurencí, s minimální účastí absolutní špičky (Brusel, New Haven). Kdežto letos Karolínka neslavně opouští turnaj kategorie Premier 5.
Loňských 900 bodů za velký titul z Dubaje má tímto v háji, příští týden se v Dubaji hraje jen o 470.
Reagovat
VlS
máme to v chalupě. Ale musím objektivně uznat, že Sorana hrála moc dobře. Asi nejhezčí zápas dne.
Záznam z tohoto zápasu by si měli 100x za sebou povinně promítnout mistři Rafa a Nole, aby se poučili, že se dají stíhat servisy rychle za sebou, až radost pohledět (ani kafe jsem si nestih uvařit, u Rafy ho dokážu mezi dvěma míči pomalu i rychle vypít. Možná je to tím, že dámy se přece jen na veřejnosti nedrbou na zadku.
Reagovat
gigin
nás vynech !! Už ani tolik nedriblujeme :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jen třiadvacetkrát :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, pekny, ale priznani: SILHAM! Chalupu mam vsak za odmenu plnejsi, o Rogera. Tady obavy nebyly, ale jistota je jistota! :_)))
Reagovat
VlS
No jasně že už tolik nedriblujete, teď budete leštit metály!
Reagovat
gigin
Máme metál máme !! Tak si nakonec budem driblovat, jak uznáme za vhodné !! :-) Fakt to omezil, nevšiml sis? Nebo se mi to zdá?
Reagovat
gigin
Ale ta Sam, ta má pracky !! Ta kdyby mi jednu lištila,tož oblíznu zeď !! Kus roby !!
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim, ale ruce Wickmayer si nikdy nevidel???? Tlapy okruhu! Neuveritelny....
Reagovat
VlS
Koukni o kousek níž jsem psal koment Greccovi
Reagovat
gigin
ne, nevšiml jsem si, já ty holky nemám tak zmáklé. Ale juknu se, když to říkáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tlapy okruhu :-)), ale podle mě na Samanthu nemá..teda aspoň co jsem ji viděl naposled.
Reagovat
gigin
kdoví, kdo má "dělo okruhu" ?? :-))))
Reagovat
gigin
má takové "dělové" podání :-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
pes: nemluvim o bicepsech, ale o ruce - od kustkach zapestnich po posledni clanek prstu! :-)))
VIS: gercca zatim nectu, nemam rada sebepropagaci, (ale jak jinak, ze?) a neverim ve vytrvalost, Matej taky zacal zajimavy blog, malem jsem se zacala zajimat o tenisovou MATEMATIKU, juniorky... a jak to dopadlo....
Reagovat
gigin
Jj, díky :-) No a to už tu někdo psal, že je Sam tak trošku lesbička. To jsem taky nevěděl. Ale však to je v pořádku, nic proti.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste, ze me necte Broz: O kustkach!!!!
Reagovat
VlS
Já už holky nelovím a proto už z nich ani nijak moc neslintám a je mi fuk, s kým která spí, pokud neinzeruje na webu, jaký kdy dostala cinkrlátko nebo štěnátko nebo psaníčko ...... brrrr to je hrozný ty vyznavačky pyžamovejch párty.
Fandím holkám, který hrají pěknej, rychlej a agresivní tenis. V tom nemá Sam žádnou nevýhodu. Na krásky je tady Monty.
Reagovat
VlS
Toho posledního Grecca si přečti, fakt jsem se bavil. O Matějovi mi ani nemluv, je to škoda, že se na to tady vykašlal.
Reagovat
gigin
však v pořádku. Já jsem Sam svým postřehem nijak nechtěl napadat, urážet. Tak mne to je trklo. Já ani netvrdím, že je nějaká škaredá, odporná !! Ale fakt je, že módní policie tu je zastoupena hlavně Montym, tak do toho nebudu rýpat ! :-) Já si jedu Petko a mám svůj klid :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Petkovic, to je jen klid pred bouri, videl jsi jeji ruce? Cela je strasne "klucici" ..... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: tebe to tělo/dělo nějak zaujalo..a Petkovic ti klidně fandi, k Halejulii bych tě stejně nepoustil :-! :-)

sojka: chápu, packa jako lopata(43)
Reagovat
gigin
Ježíš!! Teď jsem si ji znova projel a fakt má ty ruce!! Všechno mi zhaníš !! :-)))
Reagovat
gigin
jo dělo/tělo byla šílená prcka !! :-)) Mám po klidu a po Petko !! A Julča je sice hezká, ale zase pětikorunu bych si kvůli ní nerozměnil no... Jdu si hledat.. jsem zdrcen :-D
Reagovat
smazaný uživatel
pro nezasvecene: Kamo, nemas dvojku? Abych nemusel menit bura!....
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: Už jsem ti vysvětloval svoje priority... :)

gigin: No jo, módní policie... Já už jsem taková Františka tenisportálu. :D

Mimochodem, proč sem přestal psát Matěj? Já si ho teda pamatuju jenom jako čtenář, ale myslím, že se vyznal docela dost.... I když na oblíbených hráčkách bych se s ním asi neshodnul. :D
Reagovat
gigin
si Petko.. její tenis a původ... a vůbec.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A to víš, že jooooo, nenech se ovlivnit zvěstováním z větve :-) (O:-))
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze mel Matej vyssi aspiracni stupen a uz jsem tu vyslovila domnenku, ze prestal pracovat v hotelu na racepci a tudiz uz nemel tolik casu.....
Reagovat
smazaný uživatel
recepci a pro monty25....
Reagovat
smazaný uživatel
jaka zvestovani??? Nezavisle postrehy, mne nikdo zadne piskoty smluvne nedodava, jaky orech si na silnici nepolozim, takovy nemam.... :-))
Reagovat
gigin
člověče, ta mrška okřídlená mne vždycky tak domotá, že pak nevím, kudy kam. Ještě, že to tu hlídáš, a trošku mne usměrníš. Já už jsem minule chtěl aj začít fandit Rogerovi, abych se dostal z určité šlamastiky. Není to tu kolikrát sranda, jak to vypadá :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, díky.
Reagovat
smazaný uživatel
sojka: asi to bylo jen žďuchnutí O:-), mimochodem, zpožďují se dodávky a čmuchám ke kalendáři a neděli tam nevidím :-!
Reagovat
smazaný uživatel
projedu vydejky... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Angelique, když už mi vyřadíš Sabine, tak aspoň příště můžeš dojít dále..síly nesíly :D
Aspoň Vika mě dnes nezklamala...
Reagovat
VlS
Adame, ona ti nevyřadila Sabču, ta se chuděra utloukla sama.
Reagovat
smazaný uživatel
No to vlastně pravda...
Reagovat
freeteepek
Tak to je dobrá zpráva, že je Caro venku. Především pro Petru. A pak je tu ještě pár špatných. Moje dnešní prohrané sázky...
Reagovat
smazaný uživatel
Není dobré sázet na Caro, když večer před zápasem flámuje s McIlroyem ... http://tennisdale.blogspot.com/2012/02/stredecni-drbarna-jak-se-holky-z-topky.html
Reagovat
VlS
jsi jedovatej jako had křovinář, hlavně k chudince Sam. Schválně se zeptej holek, jestli někdy viděli hezčího chlapa :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-) ve skutečnosti jsem její fanda, je mi sympatická, ale co by člověk neudělal pro čtenáře
Reagovat
smazaný uživatel
I ty vtipálku. :D Chudák Rory. Viděl jsem, jak fandil Caro a po zápase ho to určitě taky mrzelo... Třeba by stačilo, kdyby začala Caro před každým zápasem poslouchat Rihannu. Ona se s Vikou určitě někde zadrbá, tak jí třeba poradí nějaké finty. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Lopata, dnes prodělal další boty.
Reagovat
VlS
No, klika že se oteplilo :-))
Reagovat
VlS
Co to bylo za den pro Němky? Všechny jsou venku, Mona, to se asi čekalo, Andělka s Pirožkou, to je trochu překvapení, ale Halelujulie s Varvarou, to by mě teda ani ve snu nenapadlo.
Reagovat
gigin
v tom nebude nějaký zakopaný pes...
Reagovat
VlS
No, a nebo zatoulaný - někde čmuchá, místo toho aby svojí Haleluja držel nad kapalinou. :¨D
Reagovat
smazaný uživatel
bud pozorny: Halejulii! A mozna, ze nam uz i pes starne a NESTIHA, motal peo tebe panenku s usmevem od ucha k uchu a ...... ;-)
Reagovat
gigin
víš, platonická láska.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: pro tebe, ne peo - to ja jen, kdyby ty slitky cetl Broz....
Reagovat
gigin
Reckong Peo (také nazýváno jen Peo) je hlavní město okresu Kinnaur , jednoho z dvanácti okresů indického státu Himáčalpradéš. Pro pořádek, pro sojku, potažmo pro Broze.
Reagovat
smazaný uživatel
no diik, neni nad rozsireni obzoru! A nad prvni set, dobre, Sam!
Reagovat
smazaný uživatel
Sojka mě nemůže vyhnat z hlavy.."peo" je skoro jako "pes", nehledejte v tom žádnej Himáčalpradéš :-))).
Reagovat
gigin
ojedinělé překlepy jsou v klidu, dá se s něma něco dělat, nějak pracovat. Ale tělo - dělo ... s tím nehne nikdo !! :-)))
Reagovat
gigin
to dá rozum !! Písmena "o" a "s" jsou na klávesce hned vedle sebe. Jedině, že by se ještě nevymotala z víkendového dilema a jela si na veselej vlně !! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ale neeee, to tim ruskym komentarem a smouhama, ale co by clovek nevytrpel pro Sam! :-)
Reagovat
gigin
Rožírka nekoukáš??? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
take mu to jistim.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ješitný, stojím si za svým 8-)))

Chudinka Julia, jistě by potřebovala uchlácholit :-(
Reagovat
VlS
Tak teď ještě aby vyhrála Sam a budu mít všechny oblíbené hráčky ve 3. kole. Sam pojď!

Jinak největší dnešní zklamání je z Mony Barthel. To bylo strašný, ta byla asi z Viky vyděšená už v letadle do Arábie. Tolik UE jinak dělá za turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
osobne to JESTE neprozivam, ale gratulace Lucce i "male" Petre a rada se pripojim i k te pro Sam, proc neeee! :-)
Reagovat
VlS
Petra udělala Anči 6:4;6:4
Bomba holky, tak ještě pár dalších kol.
Monty nebreč, já se ti nebudu posmívat a za tejden mě to nejspíš vrátíš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji, jsi fér. :) Co mám k tomu říct, mrzí mě to hodně. Dneska jsem musel trochu pendlovat, takže jsem ani jeden zápas neviděl celý. Přesto jsem aspoň trochu koukal...

Caro - Lucka: Viděl jsem první dva sety. Bylo to hodně vyrovnané, obě holky skvěle podávaly. Oba sety rozhodl jediný brejk, celkem v zápase byly myslím čtyři. Lucka hrála výborně, to musím uznat. Ze začátku mi přišlo, že Caro dává strašně krátké údery, pak už to bylo lepší. Caro tam bezesporu měla rezervy, ale na druhou stranu i pěkné momenty (třeba ta výměna na síti ve 2. setu). K vítězství chybělo strašně málo, ale nakonec to bohužel nestačilo. Prohrát takhle vyrovnaný zápas strašně bolí a vím, že Caro to teď mrzí ze všech nejvíc. Stačil jeden míček a mohlo to být úplně jinak. Caro by postoupila a další zápas by zase začal od nuly... Ono se pořád spekuluje, jestli Caro hraje dobře nebo špatně. Já ale vidím rozdíl hlavně v jedné věci. Dřív tyhle vyrovnané zápasy častěji vyhrávala. Letos (pokud mě paměť neklame) vyhrála z pěti tříseťáků jenom dva. To dělá strašně moc. Člověk si po smolných prohrách přestane věřit a sebedůvěra je ve sportu strašně důležitá. Tyhle zápasy jsou samozřejmě o nervech a štěstí. Nejlepší hráčky jsou nejlepší proto, že vyhrávají právě tyhle těsné zápasy (podívej se třeba na Petru). Caro je dřív vyhrávala často, teď je to prostě o trochu horší... Nedá se nic dělat. Přijde nový turnaj a nová šance. Není třeba věšet hlavu, i když se nedaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Petra: Zápas jsem neviděl, takže nemůžu hodnotit. Petra je tak trochu osudem Any. Na RG 2008 jí dala Ana dva kanáry. Loni ve Wimbledonu vyhrála Petra. Na loňském US Open se měla taky utkat, ale Petra kvůli zranění nemohla nastoupit. Dnešní výsledek mě mrzí, protože jsem po výkonu z 1. kola věřil Aně. Bohužel to nevyšlo... Trochu mi připadá, jako by na Anu měly letos české holky "spadeno". V Sydney ji vyřadila Lucka, v Melbourne Petra a v Dauhá další Petra. Osud? :D

Vika - Mona: Koukal jsem do stavu 4:1 v prvním setu. Ze začátku to nevypadalo tak jednoznačně, jak to nakonec skončilo... Vika hrála opět výborně, ale spíš se jí dařilo na příjmu než na podání. Pak se to možná změnilo a začalo se jí dařit úplně všechno. :D Ale bez ohledu na dnešní výsledek je pro mě Mona jedním z největších talentů. Doufám, že už je smůla v Dauhá vybraná a Vika mi to vynahradí svým třetím letošním titulem. :) Ale nechci předbíhat, bude to ještě dlouhá cesta...

Jinak dnešní výsledky v Dauhá nepřinesly překvapení pouze na úkor mých oblíbených hráček. Nečekal jsem, že skončí Julia, Angelique, Věra (i když tam je to i kvůli zranění), Francesca, Jelena a Iveta.
Reagovat
smazaný uživatel
Se ti divím. S velkým zpožděním napíšeš zajímavý komenty. Tolik času to zabere a přitom to šoupneš dolů jako odpověď, kde se to v záplavě tradičních sojkopsích hloupostí ztratí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo chce, ten si to najde... VIS mě zmínil, tak jsem na něj zareagoval. Napsal jsem to s velkým zpožděním, protože mám taky jiné povinnosti a skoro celý den jsem se nezastavil. Já se sám sobě taky divím, že na tebe dneska už podruhé reaguju. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pro hloupého každý hloupý..pane satelitní guru :-P
Reagovat
smazaný uživatel
je to šok. o tom není pochyb.
Reagovat
vendulkabendulka
Heledmese, nas pritel z rad delnicke tridy prisel vyjadrit svoji frustraci :D
Reagovat
vendulkabendulka
Naprosto zaslouzene, hrala moc pekne. Az mi Caro zacina byt trochu lito.
Reagovat
VlS
No, když jsem viděl pavouka, tak jsem si říkal, chudák Lucka, zas má smůlu na los. Naštěstí měla smůlu Caroline. Taky mi jí je až trochu líto, ale opravdu jen trochu, vazbou na taťku si hooooooooodně koleduje. Zkrátka, fotr je lotr, i když je to Piotr.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se holka od táty neodpoutá, těžko dojde k nějakému zlepšení. To se spíš obávám pomalého pádu do propadliště dějin..
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, podle mě to o Piotrovi až tak není. Nejsem si jistý, že by Caro dneska vyhrála, kdyby ji trénoval někdo jiný. Trenér pokaždé něco řekne, ale zrealizovat to vždycky musí tenistka... Někde jsem četl domněnku, že se Caroline Piotra bojí, a proto ho nechce vyměnit. Já si naopak myslím, že Piotr se bojí o Caro. Chce pro ni jenom to nejlepší a bojí se toho, co by s ní udělal jiný trenér. Ono to taky vždycky nedopadlo dobře, když dcera odešla od táty... Zároveň ale nevylučuje budoucí spolupráci s jinými trenéry (konkrétně se Svenem Groenefeldem a Matsem Merkelem).
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ono to není jenom o dnešku, Carol stagnuje dlouhodobě. A obávám se, že Piotr už není schopen dát jí ten potřebný impuls a ani není ochoten to nechat na někom jiném. Ano, naučil jí leccos, dostal jí na pozici světové jedničky. Jenže teď už jí nemá co dát.
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží na tom, co si představuješ pod pojmem "dlouhodobě stagnuje". Čtvrtfinále AO podle mě až taková stagnace není, i když na tom dřív byla lépe. Uvidíme, třeba se její tým časem změní... Ale nechal bych to na Caroline. Ono se nám to tady na diskusi kecá. :) Jak říkám: Stačil jeden míček a ty komentáře by dneska vypadaly trochu jinak. V dalším zápase by se třeba chytla a měla by povedený turnaj... To samé platí i o dalších holkách. Některé mají formu a odehrály dobrý turnaj, ale ten další se jim vůbec nepovede. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je strašně tenká, dnešek toho byl důkazem. Ženský tenis a sport celkově je krásný a krutý zároveň (krása převažuje). :)
Reagovat
smazaný uživatel
No a to je právě to - jenom čtvrtfinále, přestože před turnajem vyhlašovala útok na titul (jako ostatně skoro pokaždé). Jenže zase nebyla schopná ten krok udělat a nic nenasvědčuje tomu, že toho bude za stávající konstelace hvězd schopná.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to nenazval "jenom" čtvrtfinále. Titul chce třeba deset holek a vyhrát může jenom jedna... To už bylo takových věcí, které ničemu nenasvědčovaly a staly se. Uvidíme... Jak vždycky říkám: Hlavně ať je zdravá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, chce a může ho vyhrát více holek. Jenže pokud je někdo jednička dva roky po sobě a k titulu se ani nepřiblíží natož aby ho získal, to o něčem svědčí. Já bych jí ten GS přál a souhlasím - hlavně zdraví. ;-)
Reagovat
VlS
Monty, jenže těch (kruci, jak to teď češtinsky správně napsat nevím, kašlu na Brože :-)) míčků, kde by jeden stačil bylo několik na obou stranách. On taky stačil jeden z těch, ktrerý měla Lucka na Caro v 1. setu a mohlo to skončit ve druhým. To je fuk kolik takovejch míščků bylo, skončilo to správně, vyhrála ta lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
quesh: Neřekl bych, že se ani nepřiblížila. Dvakrát semifinále US Open a semifinále AO (s nevyužitým mečbolem) podle mě nejsou až tak daleko k titulu... Přej a bude ti přáno. :)

VIS: No jo, ale Caro neutíkala ze tří mečbolů. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A nebyla ona dokonce jednou ve finále? No nic, každopádně ten poslední krok ne a ne udělat a jak už tu někdo předeslal, protihráčky si už na její hru zvykly a jsou schopné na ní najít i recept, takže pokud ona něco nezmění, bude to mít čím dál tím těžší.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, byla ve finále US Open 2009 (a mnoho novinářů na to zapomíná). Jenže to ještě nebyla jednička, pokud vím. Já myslel, že bereš jenom tu dobu, kdy byla jedničkou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si hlavně nebyl jistej, jestli v té době jedničkou byla nebo ne a byl jsem línej to dohledávat. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Compeedko, zítra mazej do Tyrkiš érlajns a leť se laskavě někam zahrabat. Už to s ní asi bude hodně špatný, obvykle dostávala nařezáno od Williamsek, od Kim, občas od Zvonarevky. 3/4 roku už pravidelně chytá náklep i od hráček z dolního konce Top 30.
Reagovat
smazaný uživatel
6:4, 4:6, 6:7 - to je panečku "náklep". Naštěstí tady Caro ty tvoje kecy nečte. Kdyby je četla, tak bych jí vzkázal jednu věc: Máš-li takového fanouška, pokus se ho nezabít. :D
Reagovat
Pesek12
sláva, snad se konečně Lucka probudí jako Šípková Růženka a vydrží jí to co nejdéle v dalších zápasech a nakopne ji to k lepší formě (i když princ se o to asi nezasloužil).
Reagovat
smazaný uživatel
dneska vyhrála naprosto zaslouženě. A jak utekla z těch mečbolů, to bylo skvostné.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace
Reagovat
pepin
Tak tady čtu na doporučení kamaráda ty odborné názory a hodnocení a nestačím se divit, co je zde odborníku a jak těm holkám by jste to nalajnovali. Pánové, nic proti tomu, když se bavíte o zápase a nějak jej hodnotíte. Ale sklouzávat do oblasti rad, když nikdo z nás nezná zázemí jednotlivých děvčat je přímo tragické. Jen poznámka ke Caro. Nemuže stabilně vyhrávat s tím co předvádí jak to zde již někdo komentoval. Pokud nebude hrát k lajnám, nemá naději na dlouhodobější uspěchy. Nakonec včera ji to Lucka nádherně ukázala. Jen aby ji to vydrželo a měli bychom o 2 postaráno.
Reagovat
Fandina
není úplně neznámé... stačí se dívat, jak jednotliví trenéři třeba jen radí svým hráčkám při zápasech, také se ledacos dá dočíst o zázemí a také hodně vidíš třeba při zápasech v jejich lodžích... kdo tam je, jak se tváří, jak fandí o trenérech již více. Takže hodnotit zázemí není úplně mimo ... úsměv
Reagovat
pepin
Nejsem přesvědčen, že zázemí hráču je o tom, kdo jak se tváří v jeho loži, kdo jak tam skáče apod. já mám na mysli celkový tréninkový a přípravný proces. Příklad zde uváděné odborné diskuse po prohraném utkání Petry s ruskou sirénou. Těch radilu, kteří zde rozvíjeli teorie, zda by měl David Petru ještě trénovat, zda ji má ještě co dát, zda má velký realizační tým, zda ji někdo cucá z peněz atd. mi připadá na nás, kteří jak tvrdím nevidí podstatnou část jejich spolupráce trošku zcestné. A tak je to zde ve více případech. Bavme se o tom, jak kdo hrál, jak se kdo komu líbí, ale neradme, jak to kdo má dělat. Myslím si, že nám to nepřísluší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist