Chci být ten, který diktuje tempo. Macháč mluví o olympiádě i lekci se Sinnerem

26. 4., 15:04
Aktuality 8
ATP MADRID - Tomáš Macháč (23) ve čtvrtek udolal ve dvouhodinové bitvě Fina Emila Ruusuvuoriho (25) a v sobotu na něj čeká souboj s Američanem Benem Sheltonem (21). A tak v mezidobí svého účinkování na antukovém Masters v Madridu také pohovořil o aktuální sezoně, vyhlídkách na olympiádu i nedávném utkání s posledním grandslamovým vítězem Jannikem Sinnerem (22).
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© Profimedia)

Rychlost, všestrannost a talent, zejména díky těmto třem vlasnostem se dostal český tenista mezi velmi respektované hráče současného světa profesionálního tenisu. Svůj potenciál ukázal naposledy na turnaji v Miami, kde se dostal do čtvrtfinále. V Barceloně sice kvůli zdravotním potížím odstoupil, ale v Madridu už by rád ukázal, že postavení na 50. příčce světového rankingu není náhodné.

"Myslím, že na to, že se hraje na antuce, jsou kurty v Madridu poměrně rychlé. Ale od začátku zápasu jsem se cítil velmi dobře, hrál jsem sebevědomě. Dokázal jsem se adaptovat na prostředí, a myslím, že jsem odehrál výborný zápas," svěřil se Macháč po utkání s Ruusuvuorim v rozhovoru pro puntodebreak.com.

Letos se daří, v žebříčku jste vystoupal do elitní padesátky. Stanovil jste si nějaké cíle?

"Ne, vůbec. Nechci na sebe vyvíjet tlak. Jednoduše se snažím být každý den lepším hráčem a nacházet způsoby, jak se neustále zlepšovat a mít rytmus, který mi umožňuje ovládat zápasy. Chci být tím, kdo diktuje, co se bude hrát."

Vrcholem vaší dosavadní kariéry byl možná souboj s Jannikem Sinnerem v Miami. Jak na ten zápas zpětně vzpomínáte?

"Určitě to bylo něco speciálního. Bylo to pro mě důležité v tom, že jsem mohl poznat a uvědomit si rychlost, jakou hrají ti nejlepší na světě. Ten vysoký level a přesnost, jaké je potřeba dosáhnout, abyste se s nimi mohli měřit. Sinner je nejlepší tenista, se kterým jsem se zatím setkal. V prvním setu jsem se docela dobře pral, ale pak mi utekl. Odnesl jsem si ale velmi pozitivní věci, hodně mě to dalo a snad mě to zase posunulo blíž ke špičce."

Antuková sezona bude letos o trochu bohatší, v Paříži se nebude hrát jen grandslam, ale i olympiáda. Máte turnaj pod pěti kruhy naplánovaný v kalendáři?

"Rozhodně je vždycky fantastické, být jeho součástí, už jsem byl na olympiádě v Tokiu. O té letošní jsem ale ještě neměl moc času přemýšlet, protože čeká ještě spousta turnajů. Ale určitě jsem rád, že i v Paříži budu."

Macháč – Shelton (sobota 11:00)

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
hanz
No koukám, jak dneska s černochem diktuje hru...
Reagovat
paddy
jestli chce diktovat na OH tempo, tak ať zkusí kormidelníka na osmiveslici smile
Reagovat
PTP
Zajímalo by mě, kdo diktuje tempo ve vztahu se Siniakovou
Reagovat
annah
Ty máš teda starosti...
Reagovat
PTP
Vaše starosti na naše ostny
Reagovat
GaelM
Vzhledem ke Katčině povaze to bude po všech stránkách nahoru-dolů
Reagovat
Ondra979
no pojd Tomasi, jsem na tebe hodne zvedav jak se bude darit dal, ted uz to asi nahoru nepujde tak snadno, ale muze to jit, konfrontace s nejlepsimi je nezbytna tak snad se ji dockas casteji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist