Del Potro neztratil po prvním servisu jediný míček a v Los Cabos je ve čtvrtfinále

3. 8. 2018, 10:07
Aktuality 0
ATP LOS CABOS - Juan Martín Del Potro se ve čtvrtfinále turnaje v mexickém Los Cabos s Bělorusem Egorem Gerasimovem příliš nepáral. Nejvýše nasazený Argentinec prohrál jen dva gamy, když byl stoprocentní při hře po svém prvním podání, a postoupil do semifinále, V něm bude čelit Bosňanu Damiru Džumhurovi, o druhé místo ve finále svedou souboj Ital Fabio Fognini a Brit Cameron Norrie.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro při svém debutu na turnaji ATP 250 v mexickém Los Cabos bojuje na dálku s Alexanderem Zverevem o post světové trojky, své nové maximum ve světovém žebříčku. Ideálně k tomu potřebuje triumfovat a doufat, že Němec neobhájí titul ve Washingtonu.

A svůj úkol v Mexiku zatím plní dokonale. V prvním zápase si poradil s americkém outsiderem Marcusem Gironem a ve čtvrtfinále deklasoval dvakrát 6-1 hráče druhé světové stovky Egora Gerasimova. Bělorusa, který o den dříve vyřadil obhájce titulu Američana Sama Querreyho. 

Devětadvacetiletý Argentinec Del Potro se prezentoval velmi dobrým výkonem podpořeným skvělými čísly na podání. Ztratil po něm jen šest míčků, po prvním servisu dokonce vyhrál všech 19 výměn. 

"Cítil jsem se lépe, než v prvním zápase. Ostatně výsledek to potvrzuje. Jsem šťastný, že jsem odehrál dobrý zápas a zvýšil si sebevědomí," pochvaloval si vítěz US Open z roku 2009. "Využil jsem všechny své šance a soustředil se od první do poslední výměny."

V semifinále se Del Potro utká s Damirem Džumhurem z Bosny a Hercegoviny, s nímž si poradil loni v Delray Beach i letos v Madridu. Džumhur ve čtvrtfinále odvrátil všech pět brejkbolů proti americkému mladíkovi Michaelu Mmohovi a porazil ho hladce 6-2 6-3.

"Musím se snažit diktovat tempo výměn, hrát hodně winnerů. On hodně běhá, umí bránit a vždy vás donutí zahrát ještě jeden úder navíc," očekává Del Potro před třetím soubojem s Džumhurem.

O druhé místo v sobotním finále se utkají Fabio Fognini a Brit Cameron Norrie. Jednatřicetiletý Ital bude útočit na své první finále na tvrdém povrchu pod otevřeným nebem, dvaadvacetiletý Brit o své vůbec první finále na okruhu ATP.

Také třetí ročník turnaje v Los Cabos bude mít nového vítěze. Šampion z roku 2016 Ivo Karlovič vypadl v prvním kole se Švédem Eliasem Ymerem, obhájce titulu Querrey nestačil ve druhém kole na Gerasimova.

• ATP 250 LOS CABOS •
USA, tv. povrch, 808.780 dolarů
čtvrteční výsledky (02. 08. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Del Potro (1-Arg.) - Gerasimov (Běl.) 6-1 6-1
Fognini (2-It.) - Nišioka (Jap.) 6-2 6-2
Džumhur (3-Bosna) - Mmoh (USA) 6-2 6-3
Norrie (Brit.) - Mannarino (4-Fr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist