Djokovič porazil Simona, v osmifinále ho vyzve Tsonga, postupuje i Murray

27. 6. 2014, 17:43
Aktuality 10
Nejvýše nasazený Novak Djokovič porazil ve třetím kole Wimbledonu ve třech setech Gillese Simona a postoupil do osmifinále. V něm změří síly s dalším Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou. Čtrnáctý nasazený Tsonga dnes porazil Číňana Wanga 6-2 6-2 7-5.
Novak Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič podle očekávání zvládl třetí kolo Wimbledonu, ale při výhře nad Francouzem Gilesem Simonem, kterého porazil 6-4 6-2 6-4, mu zatrnulo kvůli ostré bolesti v rameni. Nejvýše nasazený šampion travnatého grandslamu z roku 2011 si poranil ruku ve třetím setu po uklouznutí při forhendu a s bolestivou grimasou se svíjel na kurtu.

Po ošetření pokračoval a potřebné tři gamy k výhře poměrně rychle získal. "Ucítil jsem ostrou bolest. Po nárazu mě zabolel sval, ale naštěstí není v ruce nic poškozeného," řekl Djokovič. Bolestivé chvíle prožíval za stavu 3-2 a 30-30 ve třetí sadě. Ty předchozí dvě vyhrál 6-4, 6-2 a bezpečně mířil za postupem. Když však uklouzl a přepadl přes rameno, nebylo jisté, zda zápas bude moci dohrát. Třetí sadu nakonec získal 6-4.

"Doufal jsem, že se nic nestalo s kloubem. Naštěstí nic poškozeného není a mohl jsem hrát," uvedl sedmadvacetiletý majitel šesti grandslamových trofejí. Nyní má volný víkend na to, aby se dal dohromady před osmifinálovým zápasem s dalším Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, jenž dnes porazil Číňana Jimmyho Wanga 6-2 6-2 7-5. "Je jasné, že ty zápasy teď už budou jen a jen náročnější, protože budu čelit výše postaveným hráčům. Utkání s Tsongou bude těžké, ale věřím, že se na něj dobře připravím," vyhlížel duel se 14. nasazeným Francouzem Srb.

"Jsem šťastný, že jsem vyhrál. Odehrál jsem tři dobré zápasy, i když ty první dva byly dlouhé a náročné. Moc se těším na utkání s Novakem, je to velká výzva," řekl Tsonga. "Myslím, že hraju dobře, mám solidní formu a jsem připravený čelit i těm nejlepším, určitě udělám maximum a nechám na kurtu všechno."

Dál turnajem bez ztráty setu postupuje také domácí obhájce titulu Andy Murray. Třetí nasazený rodák ze Skotska si dnes ve třetím kole poradil hladce s Španělem Robertem Bautistou. Murray porazil vítěze přípravného travnatého turnaje v Hertogenboschi hladce za hodinu a 37 minut 6-2 6-3 6-2 a postoupil už do osmifinále. Domácí hráč v zápase dominoval, zahrál celkem 43 vyhraných úderů a udělal jen 17 nevynucených chyb. V boji o čtvrtfinále ho vyzve 20. nasazený Jihoafričan Kevin Anderson.

Jedenáctý nasazený Grigor Dimitrov dnes v All England Clubu zdolal Ukrajince Alekandra Dolgopolova 6-7 6-4 2-6 6-4 6-1 a postupem do osmifinále si tak znovu vylepšil své londýnské maximum, kterým až do letošního ročníku bylo 2. kolo. O jeho další vylepšení si talentovaný Bulhar zahraje s Argentincem Leonardo Mayerem.

Už ve druhém kole se s Wimbledonem australský tenista Lleyton Hewitt, loučil se ale s rekordem. Třiatřicetiletý vítěz londýnského turnaje z roku 2002 podlehl Polákovi Jerzymu Janowiczovi, s kterým sehrál 42. pětisetový zápas na grandslamu v kariéře. Překonal tím 41 pětisetových utkání americké legendy Andreho Agassiho, s nímž se dosud o rekordní bilanci dělil.

Hewitt v zápase, který byl přerušen ve čtvrtek ve druhém setu kvůli dešti, prohrál úvodní dvě sady 5-7 a 4-6. Ve třetím setu odvrátil v tie-breaku dva mečboly a vynutil si pokračování zápasu. Odešel z něj poražen až po čtyřech hodinách a 47 minutách.

"Mnohem radši bych ve třech nebo čtyřech setech vyhrál než se takhle dřít," komentoval Hewitt svůj rekordní zápas. "Přijde mi, že všichni jsou trochu vyždímaní," dodal k utkání, po němž se důkladně loučil s diváky. Na tiskové konferenci naznačil, že to bylo možná jeho wimbledonské loučení. "Nikdy nevíte. Kdykoli může přijít zranění," dodal.

Dvojnásobný grandslamový šampion, který má za sebou v posledních letech řadu zdravotních potíží, nepřešel ve Wimbledonu dál než do druhého kola počtvrté za sebou. Janowicz naopak dává vzpomenout na vydařený loňský ročník, v němž šokoval postupem do semifinále. Od té doby se však trápil také vinou zranění zad a nohy.

Výsledky - Wimbledon - muži (tráva, dotace 25 milionů liber):
Dvouhra - 2. kolo:
López (19-Šp.) - Pavič (Chorv.) 6:4, 7:6 (7:4), 7:5
Giraldo (Kol.) - Granollers (30-Šp.) 4:6, 7:6 (7:2), 1:6, 6:1, 7:5
Čtyřhra - 2. kolo:
Benneteau, Roger-Vasselin (4-Fr.) - Begemann, Rosol (Něm./ČR) 6:3, 6:7 (3:7), 6:4, 6:2
Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Simon (Fr.) 6:4, 6:2, 6:4
Tsonga (14-Fr.) - Wang (Tchaj-wan) 6:2, 6:2, 7:5
Anderson (20-JAR) - Fognini (16-It.) 4:6, 6:4, 2:6, 6:2, 6:1
Levinský, Veselý (ČR) - Becker, Marach (Něm./Rak.) 6:3, 6:3, 7:6 (9:7)

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zajímavý je , že zatímco Djoki má v osmifinále dost slušnýho Tsongu, tak Nadal prakticky na každym grandslamu nemá soupeře až min. do semifinále. Nechci snižovat jeho kvality, ale Rafa má dost často cestičku krásně vymetenou, to jde pak vyhrávání mnohem snadněji. Zkrátka to rozlosování mi začíná být podezřelé...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom sa veľmi myliš, Srb má na každom turnaji minimálne 1.skreč a v prvých kolách má zase on ľahších súperov...Klizan, Rosol a Golubev, Štepanek, tak predsa nooo...a zase nemože Rafa zato, že favoriti, s ktoeymi má hrať vypadnu hned v 1.kole alebo v 2.kole (Karlovič, Gasquet...)
Reagovat
Amputace
Pokud nepovažuješ Rosola, který ho dva roky zpátky ve Wimbu porazil, za slušnýho soupeře, tak už nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič Vám ještě ukáže, čeho je schopen, třeba i vyhrát Wimbledon napodruhé!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja neviem ako vy, ale Djokovič je neistý. Ten kto nevidel jeho zapasy tak si povie : v pohodičke Novak vyhral, ale vlastne zatiaľ sa dosť natrápil. Nemá hernú pohodu, mkžno servis mu ide jak štak, ale vo výmenách je neistý...slabé údery a pohyb nieje ako inokedy..dufam, že v najbližšom kole ho Tsonga vyradí, aj keď Taonga zatiaľ slabota, tak asi až Berdych vo štvrťfinále!!! :-)
Reagovat
Marduch
Tenhle "soft tenis" s dobře umístěnými údery a jejich dostatečnou délkou mu na většinu hráčů stačí. Naunaví ho. Jenže když je proti Rafovi nucen přepnout na "bum" tenis, dojdou mu většinou po 1,5 setu síly, technika jde do pytle a nevejde se do kurtu. :(
Reagovat
Denis92
Djokovicove maximum bude semifinale a aj to bude rad..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si mysli, že keď dojde na vysnívane skvelo uzasné semifinále ( Djokovič vs. Andy !!!) Tak to paradny zapas, ale Murray ho rozklepe na cucky...dufam, že sa strernu v semi a tam Srb dostane poriadnu nakladačku...Comeee on Andy !!!
Reagovat
Mayo
samfer ... opatrne s takými vyhláseniami radšej
Reagovat
smazaný uživatel
Tak opatrne, ale snaď každy normalny vidi, že to, ako hra na wimbledone 2014 Andy a ako hra na Wimbledone2014 Srb to je veľky rozdiel :/ ...Verim, že Andy ho preklepne :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist