Favorité nezaváhali, ve třech setech zvítězili Djokovič i Federer

20. 1. 2016, 05:55
Aktuality 21
Bez jediného překvapení skončil dnešní dnešní program v mužské dvouhře na Australian Open. Bez ztráty setu je ve třetím kole Roger Federer i Novak Djokovič, přestože světovou jedničku ve třetí sadě nečekaně potrápil francouzský mladík Halys.
Roger Federer

Talentovaný Francouz Quentin Halys hraje na letošním Australian Open díky divoké kartě a ve dvou zápasech potvrdil, že si ji zasloužil. V prvním kole nejprve vyřadil Ivana Dodiga a ve druhém byl důstojným soupeřem největšímu favoritovi turnaje Novaku Djokovičovi. Srbský tenista dnes sice první dvě sady vyhrál hladce 6-1 a 6-2, v té další však přišel o podání, a i když rychle srovnal, na příjmu už 187. hráče světa neohrozil. Set tak pro sebe Djokovič získal až v tie-breaku, který vyhrál 7-3.

"Třetí set byl těsný, byla to bitva," řekl po utkání loňský šampion turnaje, který letos v Melbourne bojuje o svůj šestý titul. "Všechna čest za to, jak bojoval. Je to silný hráč, má dobrý forhend. Hraje agresivně, kdykoliv k tomu má příležitost," Djokovič.

Světovou jedničku čeká v dalším kole Ital Andreas Seppi, s nímž má bilanci 12-0.

Roger Federer
si v prvním kole poradil za 72 minut hry s Gruzíncem Basilašvilim a snadno ve třech setech vyhrál i druhé kolo s Alexanderem Dolgopolovem. Švýcarský favorit nastřílel 25 es, nečelil jedinému brejkbolu, dokonce ani jednou nemusel bojovat o svůj servis přes shodu a zvítězil 6-3 7-5 6-1. Ani ve třetím vzájemném duelu tak neprohrál jediný set.

"Myslím, že servis je stále důležitou součástí hry. Každý by na něm měl pracovat. Je to jediný úder, který můžeme mít opravdu pod kontrolou. Ostatními údery už musíme na něco reagovat. Každopádně dnes jsem podával velmi dobře," řekl Federer po své 299. výhře na grandslamových turnajích. Na nich nechyběl už na 65 akcích v řadě.

"S výhrou jsem spokojený, protože to bylo těžké druhé kolo. Podle mě je (Dolgopolov) lepším hráčem, než spousta kluků, kteří jsou v žebříčku před ním. Jsem velkým fanouškem jeho hry. On je výbušný, má skvělý return, zejména po druhém servisu. Má skvělé údery, jen má problém s jejich načasováním a vhodným výběrem," řekl Federer na adresu aktuálně 35. hráče světa.



Šampion z let 2004, 2006, 2007 a 2010 hraje na Australian Open posedmnácté a ani tentokrát nebude chybět ve 3. kole. Loni v něm senzačně prohrál s Italem Seppim, letos narazí na Grigora Dimitrova. Bulhara, s nímž vyhrál všechny čtyři vzájemné zápasy. Teprve před dvěma týdny v Brisbane s ním poprvé prohrál set. Dimitrov dnes zdolal 3-1 na sety argentinského outsidera Marka Trungellitiho.

Výsledky - Australian Open - muži (tvrdý povrch):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Halys (Fr.) 6:1, 6:2, 7:6 (7:3)
Federer (3-Švýc.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:3, 7:5, 6:1
Nišikori (7-Jap.) - Krajicek (USA) 6:3, 7:6 (7:5), 6:3
Tsonga (9-Fr.) - Jasika (Austr.) 7:5, 6:1, 6:4
Čilič (12-Chorv.) - Ramos (Šp.) 6:4, 6:3, 7:6 (10:4)
Simon (14-Fr.) - Donskoj (Rus.) 6:3, 5:7, 7:6 (7:1), 4:6, 7:5
Goffin (15-Belg.) - Džumhur (Bosna) 6:4, 0:6, 6:4, 6:2
Thiem (19-Rak.) - Almagro (Šp.) 6:3, 6:1, 6:3
Bautista (24-Šp.) - Lajovič (Srb.) 4:6, 6:2, 4:6, 6:2, 6:1
García-López (26-Šp.) - Brands (Něm.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:0), 6:3
Dimitrov (27-Bulh.) - Trungelliti (Arg.) 6:3, 4:6, 6:2, 7:5
Seppi (28-It.) - Kudla (USA) 7:5, 6:4, 6:4
Kyrgios (29-Austr.) - Cuevas (Urug.) 6:4, 7:5, 7:6 (7:2)
Herbert (Fr.) - Rubin (USA) 6:3, 6:4, 6:0
Delbonis - Olivo (oba Arg.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:7 (3:7), 7:5, 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
panzer.dragon
neměl by někdo statistiky k fedexovi s dolgem? zajímaly by mě winnery a UE
Reagovat
panzer.dragon
a esa
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.ausopen.com/en_AU/scores/stats/day8/1209ms.html
Reagovat
panzer.dragon
dík
Reagovat
Kozoroh
Reagovat
Kozoroh
I v 2. kole se Djoker střetl s hráčem, s kterým předtím na ATP nikdy nehrál. V prvních dvou setech Djoko Halyse sešrotoval, zato třetí set musel rozhodnout až zkrácená hra, ale i tu ovládl Novak bez potíží. V třetí sadě zápasu popustil uzdy, ale nepřipustil, aby mu z rukou vyklouzly. Za mě spokojenost, Novak opět exceloval.
V dalším kole už Noldu čeká nasazený soupeř - Seppi. Na vzájemné zápasy 12-0 pro Djokera, k poslednímu střetnutí došlo loni na US Open, Djoki vyhrál 6-3, 7-5, 7-5. Vzhledem k faktu, že No1e si vždy s Andreasem poradil (na hardu Seppi na Djoka uhrál jediný set) očekávám výhru ve třech setech, bez větších problémů.
Reagovat
dadaft
mě se ten Quinton Halys moc líbil.
jak říkáš, první dva sety hrál Djokovič neskutečně, na to momentálně nikdo nemá, ale Halys se zlepšoval a ve třetím už skvěle podával a má cit pro míč jak brno.
je mu 19.
opravdu milé překvapení pro mě.
Reagovat
dadaft
*mně* :))
Reagovat
kada.tom
jojo, Halys ve 3. setu předváděl hodně sympatickej výkon, i jsem mu ten set přál :-)
Reagovat
Nola
Seppi to mal myslim s Fedexom 10:0 vlani... hlavne nepodcenovat ziadneho hraca, nie je ziadny vyhukany mladik, ani outsider....
Reagovat
Kozoroh
Loni hrál Fedex na AO mizerně...To se s Djokerovou letošní úrovní hry nedá vůbec srovnávat.
Reagovat
rod_laver
"Loni hrál Fedex na AO mizerně...To se s Djokerovou letošní úrovní hry nedá vůbec srovnávat.". Už vím, proč jsi giginovi zprotivil fandění Novakovi.
Reagovat
Nola
;-) nebud precitliveny ako stara dievka :D, gigin kolaboroval ku geniovi, pred Kozorohovou registraciou asi.... pozdrav ho, isty druh fandenia mi tiez nie je po chuti, ale nic s tym zial nenarobim....
Reagovat
Tornes
No nevím jak Giginovi, ale ač mě osobně Kozoroh často Novaka znechucuje... zrovna teď si myslím, že toho až tak moc nenapsal. Proti úvodnímu příspěvku se toho nedá moc říct, vcelku reálné zhodnocení a vlastní názor. Druhý příspěvek mírně arogantní (shození jak Rogerovy, tak Seppiho hry na minulém AO), ale v zásadě taky pravdivý.
Reagovat
Davor1
Kozoroh síce na jednej strane vystupuje až príliš sebavedomo a ohľadne Noleho povedal by som až bohorovne, ale na strane druhej, jeho príspevky a predzápasové prognózy sú objektívne a zodpovedajúce realite, určite je mi to viac pochuti, ako tu písať pred každým Djokovym zápasom s hocijakým tragédom či priemerakom, že Nole môže s hocikým prehrať... pre Seppiho by sa zisk setu rovnal fantastickému výsledku, jeho výhra je už čistá utópia, na Noleho v normálnom režime nemá absolútne žiadnu zbraň.
Reagovat
smazaný uživatel
Bezva, Roger jako po másle, to bude zase pastva pro oči jeho souboj s Gríšou, na to se těším :)) Teď jsem zapla Gyrose, pěkný mač :)
Reagovat
Fandina
Roger super. Gratulka!!!
Reagovat
steve79
Fedex dneska výbornej výkon. Hlavně při svém podání exeloval.
Reagovat
mahycek
Roger dobrej, výbornej servis. Kdyby tak servíroval, při zápase s Djokem, tak je to 50/50 . Ale udržet to na 85%, by to chtělo. Ale chlapci, tak daleko ještě nejsou.
Reagovat
panzer.dragon
paráda Rogere, jen tak dál, sem zvědavej na sestřih
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist