Favorité v Acapulku nezaváhali. Murray musel otáčet zápas s Andújarem

26. 2. 2014, 07:30
Aktuality 8
ATP ACAPULCO - V úterý se na turnaji ATP v Acapulku odehrálo 13 zápasů, k žádnému velkému překvapení v nich ale nedošlo. Starosti měl Andy Murray, jenž musel otáčet utkání se Španělem Pablem Andújarem.
Andy Murray

Andy Murray se po podzimní operaci zad zatím zpět do formy nedostal. Letos odehrál tři turnaje, ale na žádném se výrazně neprosadil. V Dauhá prohrál ve druhém koles Němcem Mayerem, na Australian Open ve čtvrtfinále s Federerem a v Rotterdamu ve čtvrtfinále s Čiličem. Těšit ho naopak mohly dvě výhry na antuce ve Spojených státech, kterými posunul Velkou Británii do baráže Davisova poháru.

Tento týden se poprvé v kariéře objevil na u tenistů oblíbeném turnaji v Acapulku, kde se až do loňska hrálo na Britovo neoblíbené antuce. V prvním kole narazil na španělského antukáře Pabla Andújara, ale i když měl mít sedmý hráč světa i vzhledem k povrchu převahu, musel o vítězství bojovat.

Nepovedl se mu především vstup do zápasu, neboť za stavu 0-5 čelil setbolu a odvracel 'kanára'. Potupu zažehnal, ale dějství už zachránit nedokázal. První set tak získal Andújar, který měl minulý týden na antuce v Riu de Janeiro dva mečboly proti světové jedničce Rafaelu Nadalovi.

Zle pro olympijského vítěze a dvojnásobného grandslamového šampiona začalo být i na začátku druhé sady, v níž už potřetí ztratil podání. Od té chvíle začal hrát agresivněji a unaveného soupeře přetlačil. Z posledních 14 her prohrál jen dvě a po dvou hodinách tak zvítězil 3-6 6-1 6-2.

"Začal jsem opravdu špatně. Po 10 minutách jsem prohrával 0-5, ale pak jsem začal hrát agresivněji a vyhrál jsem. Soupeř začal být postupně čím dál víc unavený a já ho začal dostávat pod tlak. Doufám, že se mi týden tady povede," řekl šestadvacetiletý Murray.

O třetí čtvrtfinále sezony se Murray utká s Portugalcem Joaoem Sousou. "Hrál jsem s ním v Austrálii a dost se zlepšil. On hrál dobrý tenis, je dobrý na antuce i na tvrdém povrchu. Má podobný styl jako Pablo (Andújar), tak doufám, že už budu hrát agresivně hned od začátku zápasu," plánuje Murray.

Nezaváhal ani nejvýše nasazený David Ferrer. Španělský tenista, jenž v Acapulku v letech 2010 až 2012 triumfoval a loni poslední ročník konaný na antuce zakončil finálovou porážkou s Nadalem, odstartoval vítězně i premiérový ročník na tvrdém povrchu. Na úvod porazil 6-2 6-3 Kazacha Michajla Kukuškina, se kterým si poradil i ve třetím vzájemném utkání. O postup do čtvrtfinále se utká s krajanem Felicianem Lópezem.

"O finále nepřemýšlím, jsem jen ve druhém kole," odvracel čtvrtý hráč světa předčasné spekulace o pátém finále v řadě. "Teď myslím jen na to, abych hrál svůj nejlepší tenis ve svém dalším zápase proti Felicianu Lópezovi. On je velmi dobrý hráč a já musím hrát na maximum, abych ho měl šanci porazit."

Ferrer hraje v Jižní Americe už třetí turnaj v řadě. Po triumfu v Buenos Aires, kde na poslední chvíli zaskočil místo zraněného Nadala, prohrál minulý týden v semifinále s Dolgopolovem. "V Buenos Aires jsem neměl v plánu hrát. Jsem teď trochu unavený, ale na to se nechci vymlouvat. Teď si chci odpočinout a nabrat síly na zbytek turnaje, dodal Španěl.

Pouhé dva dny po triumfu v Marseille vstoupil Ernests Gulbis hladkým vítězstvím i do turnaje v Acapulku. Ve formě hrající Lotyš v Mexiku smetl 6-1 6-1 Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu a vyhrál pátý zápas v řadě. Ve druhém kole světovou osmnáctku čeká duel s Belgičanem Davidem Goffinem.

Z tri nejvýše nasazených vypadl John Isner, který podlehl Ivu Karlovičovi. Vytáhlí tenisté s dělovými servisy proti sobě odehráli už osm tie-breaků v řadě. Tentokrát v Acapulku vyhrál obě zkrácené hry Chorvat, který tak Američanovi oplatil porážku z loňského Newportu a postoupil do 2. kola.

"Jsem hodně zklamaný. Chtěl jsem tu udělat dobrý výsledek, tenhle povrch mi sedí, ale hrál jsem se soupeřem, který dnes hrál lépe než já," řekl osmadvacetiletý Isner.

Dobrá forma se zřejmě vrací Alexanderu Dolgopolovovi. Po finále v Riu de Janeiro, kde vyřadil Ferrera, Almagra či Fogniniho a prohrál až s Nadalem, na úvod turnaje v Acapulku porazil hladce 6-2 6-2 osmého nasazeného Vaska Pospisila. Kanadský tenista odehrál první zápas od Australian Open, z něhož odstoupil kvůli zranění zad.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, tv. povrch, 1.454.365 dolarů)
úterní výsledky (25. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6-2 6-3
Murray (2-Brit.) - Andújar (Šp.) 3-6 6-1 6-2
Karlovič (Chorv.) - Isner (3-USA) 7-6(4) 7-6(5)
Dimitrov (4-Bulh.) - Matosevic (Austr.) 7-5 6-1
Anderson (5-JAR) - Robert (Fr.) 6-2 7-6(7)
Simon (6-Fr.) - Smyczek (USA) 6-1 6-2
Gulbis (7-Lot.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6-1 6-1
Dolgopolov (Ukr.) - Pospisil (8-Kan.) 6-2 6-2
Goffin (Belg.) - Kubot (Pol.) 6-4 2-6 6-4
Baghdatis (Kypr) - Reyes (Mex.) 6-2 6-4
Young (USA) - Nieminen (Fin.) 6-3 6-3
Sousa (Portug.) - Mannarino (Fr.) 1-6 6-2 6-2
F. López (Šp.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
gigin
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/photo.php?v=537477253032703
Reagovat
smazaný uživatel
Z expres zpráv "Už osm tie-breaků v řadě proti sobě odehráli John Isner a Ivo Karlovič."
:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl to někdo? Andujar přešel z antuky na hard a vedl o set a brejk.
Reagovat
smazaný uživatel
Highlighty sice zkreslují, ale podle nich to vypadá, že hrál Andy docela útočně, akorát mu trvalo, než se do toho dostal.
Reagovat
smazaný uživatel
Acapulco 2014 Preview Interview Andy Murray
Tomashino... abys nerekl, ze se tady o Andym moc nehovori a je hodne upozadenej...;)

http://www.youtube.com/watch?v=yKtcxb8rrKs
Reagovat
VlS
No vidíš to, a když může udělat něco pro to, aby se o něm psalo, tak to zbabrá. Kdyby včera s Andujarem prohrál, tak by se o něm mluvilo daleko víc, než když vyhrál, protože to není žádný překvapení ( ale já mu fandím, Tomasinho, nelať mě) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vlčku, vzkazu jsem si nevšiml, promiň, nechodím sem tak často tedka. Díky ale :-))

Vlsi, neboj, já jsem mírumilovný :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist