Favorité v Tokiu na úvod nezaváhali

5. 10. 2009, 16:51
Aktuality 0
Bezproblémovými výhrami dvou nasazených hráčů začal turnaj mužů v Tokiu. Do druhého kola se bez ztráty setu dostali Gael Monfils a Stanislas Wawrinka.
Gael Monfils

Třináctý hráč světa Gael Monfils, vítěz nedávného turnaje v Métách, neměl s tureckým kvalifikantem Marselem Ilhanem vážnější problémy. Za 66 minut zvítězil 6-2 6-4 a během té doby stihl i zatleskat několika povedeným úderům svého soupeře.

"Vítězství v Métách mi trochu dodalo sebevědomí, ale nebyla to taková senzace," řekl po utkání Francouz. "Věřím si dost. Myslím, že tenhle týden mám velkou šanci tady vyhrát."

Monfilsovi určitě neublížilo, že se z turnaje odhlásili Roger Federer a Andy Murray. Přesto je mezi jeho soupeři vítěz US Open Juan-Martin del Potro, který tu obhajuje loňské finále.

To zvyšuje šanci na vítězství také Švýcaru Stanislasi Wawrinkovi, sedmému nasazenému hráči turnaje. Toho dnes čekal nebezpečný John Isner, jehož servis ovšem Wawrinka dokázal eliminovat zvítězil dvakrát 6-4. A nijak mu nevadilo, že se hrálo pod střechou, pod níž hráči museli k zápasům nastoupit kvůli tajfunu, který se blížil k Tokiu.

"Pro mě není rozdíl, jestli hraju vevnitř nebo venku," řekl po utkání Švýcar. "Řekl bych, že jsem odehrál skvělý zápas. Hrál jsem hodně agresivně, dobře jsem podával i returnoval, takže jsem samozřejmě spokojený," dodal Wawrinka, jehož nyní čeká Němec Simon Greul.

Výsledky - Tokio: (tvrdý povrch, dotace 1,226.500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Monfils (4-Fr.) - Ilhan (Tur.) 6:2, 6:4, Wawrinka (7-Švýc.) - Isner (USA) 6:4, 6:4, Greul (Něm.) - Vassallo Arguello (Arg.) 4:6, 6:4, 6:2, Chiudinelli (Švýc.) - Sela (Izr.) 4:6, 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák, Mertiňák (1-ČR/SR) - Beck, Petzschner (Něm.) 6:2, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist