Federer: Užívám si života, proto hraju tak dobře

19. 3. 2012, 14:53
Aktuality 38
Jiskřivá forma vynesla Rogera Federera k dalšímu vavřínu. V neděli slavil vítězství v Indian Wells a jeho slova o návratu na vrchol se naplňují. Švýcar sice nevyhrál přes dva roky grandslamový titul, ale od loňského US Open má bilanci 39-2 a prakticky prohrál jen jednou.
Roger Federer

"Myslím, že už od loňského French Open hraju extrémně dobře," řekl Federer po nedělní výhře ve finále nad americkým ranařem Johnem Isnerem. "Uznání se mi ale dostane, jen pokud vyhraju turnaj, jinak ne, i když hraju výborně," dodal.

Z bývalé světové jedničky vyzařuje na kurtu klid. V semifinále vyřadil Španěla Rafaela Nadala a ve finále hravě eliminoval drtivý Isnerův servis. "Cítím se fit, šťastný a mám chuť hrát. Užívám si života, a proto hraju tak dobře," usmíval se.

Třicetiletý Federer získal devatenáctý titul série Masters a vyrovnal se Nadalovi, který ho letos jako jediný dokázal v semifinále Australian Open porazit.

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz získal šestý vavřín z posledních osmi turnajů, které hrál. "To je mimořádné, že?" pochválil se otec dvojčat, který sérii nastartoval v Basileji. "Předtím jsem měl těžké období, ale zůstal jsem v klidu, pracoval na sobě, dělal malé krůčky a nakonec se ke mně otočilo štěstí," řekl Federer.

Současnou formu nechtěl srovnávat s dobou, kdy tenisovým kurtů dominoval a vyhrával tři grandslamy v roce. "Nevím, jestli mám nejlepší formu v životě. Jen v posledních šesti měsících hraju opravdu dobře," konstatoval.

Na pořad dne se znovu dostala možnost, že by se vrátil na první místo světa. Pro Švýcara ale není sesazení Srba Novaka Djokoviče a návrat na trůn hlavním cílem. "Novak hraje pořád výborně a může mít další šňůru nebo Rafa zase na antuce ukáže svoji sílu, takže to není jednoduché. Já chci hlavně vyhrávat," řekl.

Ukázat znovu svoji sílu může Federer na dalším turnaji série Masters v americkém Miami, který začne v polovině tohoto týdne. Tamním vítězem se stal v minulosti již dvakrát.

pva, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
steve79
Ted jsem koukal na rozlosování Miami a tam může Novak narazit na Rogera už v semifinále. Takže kdyby Fedex celý turnaj vyhrál teoreticky, tak stáhne náskok na Novaka o 1300 bodů zhruba.
Reagovat
Pe3k
Zajímavé rozlosování. Murray chytnul Raonice ve 3 kole. A pestré soupeře chytnul Nadal:3 kolo Štěpánek,4 Nisikori, čtvrtfinále Tsonga/Isner. Federer má Rodicka, Monfilse a čtvrtfinále Fish/Almagro. Už se těším.
Reagovat
a.magerova
A Berdych 2. kolo Fernando Gonzalez - ani nevím komu budu fandit.
Reagovat
taffer
No tak u mě je to jasný :-)
Reagovat
a.magerova
No tak já mám taky jasno, jen jsem to tu nechtěla tak na plný "koule" říct :-))
Reagovat
Denis92
pokial by Roger vyhral a Nadal sa nedostal do finale,bol by Roger svetova dvojka?
Reagovat
Heather_Fedex
fedex to ma temer bez problemu zajisteno do ctvrtfinale a pak fish nebo almagro nebo mozna anderson. to by zajiste nemel bejt problem. kdyz jeste vezmu jeho skvelou formu...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasněže Gonzo :-)
Reagovat
VlS
Pokud by se Rafa nedostal do finále a skončil ve finále, tak by měl o 240 bodů míň, než má teď , čili 9 935 bodů (pokud by vypadl dřív tak míň). Pokud by Fedex vyhrál, tak by měl o 640 bodů víc než má teď, čili 9990, takže by se dostal před Rafu.
Reagovat
VlS
a skončil v semi finále .....
Reagovat
steve79
Já si myslím, že hodně bude záležet taky na Djokovičovi. Sice ted vypadl v semifinále, ale musíme brát v potaz, že vyhrál Grandslam. Minulou sezonu, říkal bývalý tenista newcombe, že se bude Djokovič celou první část sezony dávat dohromady a ono to není pravda. Djokovič hraje pořád výborně. Začátek minulé sezony nezopakuje to je jasné, ale jeho hra je pořád dobrá.
Reagovat
Labi
no tak ruku na srdce....on Djokovic nehral letos buh ví kolik turajů a tudíž když nějakovy hraje tak by finálová účast měla být samozřejmostí...jenže dvakrát skončil v semifinále...Novák nikdy nehrál špatně ale i z toho zápasu s Isnerem bylo prostě vidět že to není to co loni...netlačil tak ty míče k čáře aby doostal soupeře pod tlak spíše naopak...Novak ma luxusní náskok a ještě nějakovou dobu jedničkou bude ale jak dlouho?
Reagovat
gigin
povolíš - přitáhneš !! :-))
Reagovat
VlS
ale přitahuj pomalu a vopatrně, aby to někde neprdlo :-)
Reagovat
gigin
No jo, porád .. :-)) Psal jsem ti na jiném vláknu, ta flaška platí, máš ji u mne. Za chrabrost, statečnost. Nezradils !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Uz se nemuzu dockat dalsich zapasu, ma neskutecnou formu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vyhraje Roger i Miami, jak vidite jeho sanci stat se svetovou jednickou uz pred RG?????
Reagovat
VlS
Nulově - podívej se dorankingu a spočítej si to a uvidíš, že to není možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak antuka - Bel + Rim + Madrid = 2250 bodov
Roger antuka - MC + Rim + Madrid = 620
Reagovat
VlS
no ještě si k tomu přičti Miami - Nole 1000, RF 360, ale nepředpokládám, že by Roger všechno vyhrál a Nole vypadával v prvních kolech. Matematicky to možné sice je, ale prakticky, pokud nepřijde nějaké zranění, nemoc nebo jinej totální průšvih, to možné asi není. Pravděpodobnost = šance = podle mě 0. Jiná věc je otázka po RG a Wimblu, tam bych to až tak jednoznačně nemožné neviděl. Myslím si, že na antukách se ale stejně předvede Rafa a bude.
Reagovat
anajka
Včera som prvý krát videla v hľadisku aj malé babuľky Rogerky, teda v zábere bola jedna ako krásne po zápase ockovi tlieskala. Toto musí dodávať fantastickú energiu. Len si ďalej Roger užívaj život, rodinu, aby sme si ešte pár rokov mohli užívať my tvoj tenis.
Reagovat
a.magerova
http://f.blick.ch/img/incoming/crop1808886/9222789678-chorizontal-w644/Mirka-Federer-Charlene-Riva-Myla-Rose.jpg
Reagovat
a.magerova
http://www.tumblr.com/tagged/mirka+federer
Reagovat
anajka
Ďakujem, babuľky sú nádherné.
Reagovat
smazaný uživatel
není nad to sám sebe pochválit a zasmát se vlastnímu vtipu ...
Reagovat
pepin
Je hezké, že se tady setkávají lidé, kteří jsou normální a dokáží ocenit um toho druhého. I já se přidávám ke gratulaci a obdivu.
Reagovat
Fandina
Roger si užívá a přitom tak pěkně hraje. Jeví se mi opravdu uvolněnější než dříve, i když vyhrával. No jo, vyhrává umem. Tak mu přeji ještě hodně užívání si života a tenisoví příznivci budou mít na co koukat ... úsměv
Reagovat
Padme
Je dobře, že si užívá úspěchů a zároveň je nohama pevně na zemi:) Rafa a Novak rozhodně nejsou nějak z formy a tlačí se i jiní. Takže krůček po krůčku a snad ještě nějaký ten titul přidá :)
Reagovat
nagini6
Tak nech vyjde navrat na post number 1 tento rok ... urcite je teraz ten najlepsi cas ...
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo fajn, čas na to určitě je, ale buďme realisti, konkurence je velká. Budu držet palce a uvidí se.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen si pěkně užívej, protože mi si chceme ještě dlouho užívat tvůj senzační tenis.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak! Až na to mi souhlasím :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda to se omlouvám, to je hrubka jako čert, zapomněla jsem jednoduchou poučku my všichni.
Reagovat
Pe3k
O nic nejde, každý se splete :) Důležité je, aby se to nestávalo Federerovi :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt. A pokud se někdy splete, tak ať to zase rychle napraví, protože na to má.
Reagovat
Heather_Fedex
celej svet vi, ze na to mas!!!!!
Reagovat
Heather_Fedex
mY ti duverujeme
airine, si nakazliva :D
Reagovat
a.magerova
A mi dělá dobře, že my Ti (Rogere) důvěřujeme :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist