Ferrer v Bastadu: Letos jsem ještě žádný turnaj nevyhrál a to tu chci napravit

13. 7. 2016, 15:27
Aktuality 6
Šampion z let 2007 a 2012 David Ferrer je i letos hlavní hvězdou antukového turnaje ATP 250 v Bastadu. Čtyřiatřicetiletý Španěl vykročí zítra za prvním letošním titulem soubojem proti o třináct let mladšímu Francouzi Hemerymu. Letos jsem ještě žádný turnaj nevyhrál a to bych tu rád napravil, řekl sebevědomě Španěl po příjezdu do Švédska.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer se letos na turnaji v Bastadu představí již podeváté v kariéře a bude zde útočit už na třetí titul. První dva triumfy zde vybojoval v letech 2007 a 2012 a ve finále byl také v roce 2011. V letošní sezoně Ferrer na finále stále čeká, už třikrát byl v semifinále (Auckland, Buenos Aires, Ženeva), postup do finále mu ale pokaždé unikl.

"Jsem rád, že jsem zpátky v Bastadu. Mám tenhle turnaj moc rád a rád se sem vracím, protože jsem tu v minulosti zažil několik skvělých okamžiků. Mám rád zdejší prostředí a fanoušky a pokaždé si to tu maximálně užívám. Je tu všechno blízko, centrální kurt je krásný a vždy je tu plno fanoušků," řekl vítěz 26 titulů na okruhu ATP.

"Máme teď léto, skvělé počasí a úžasnou atmosféru, což je výborná kombinace pro dobrý tenisový týden. Navíc se tu hraje na antuce, což je můj nejoblíbenější povrch, takže není co řešit," dodal Ferrer.

"Před každým turnajem mám ambici vyhrát. Myslím, že nikdo nejede na turnaj s tím, že chce prohrát, všichni chceme vyhrávat. Já jsem letos ještě žádný turnaj nevyhrál, takže se budu snažit to tenhle týden napravit. Je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů a určitě se budu snažit ukázat tu dobrý tenis. Musím jít ale krok za krokem."

Čtyřiatřicetiletý Španěl, jenž měl v úvodním kole volno, vykročí za prvním letošním titulem soubojem proti o třináct let mladšímu Francouzi Calvinu Hemerymu. Hráč z chvostu čtvrté světové stovky, který hrál minulý týden na turnaji Futures, dnes zdolal ve třech setech krajana Tristana Lamasineho a připsal si premiérovou výhru na okruhu ATP.

Komentáře

6
Přidat komentář
hroutil
Ten chlap určitě byl zhulenej...
Reagovat
kada.tom
Ferrer je slušně mimo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Drzim palce Feru...Top 10 stále nemusí byť pasé..
Reagovat
Davor1
Musí. To už mi tam viac sedí Pouille ako David, nech ho mám akokoľvek rád. Už len dohráva...
Reagovat
tito
Podíval jsem se na jeho FB profil a už jen kvůli tomu, co mu tam píšou zhrzený sázkařský ho...da po prohře s Tomášem na RG, mu přeji zlepšení.
Reagovat
spaniel
Zatim to tak nevypada.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist