Fish je k nezastavení. V Americe vyhrál druhý turnaj v řadě

26. 7. 2010, 08:30
Aktuality 16
ATP ATLANTA - Mardy Fish nabral skvělou formu. Po triumfu na trávě v Newportu ovládl také první přípravný turnaj na US Open na betonu v Atlantě, kde si po nejvýše nasazeném Roddickovi ve finále poradil i s dvojkou Johnem Isnerem a získal pátý titul.
Profily hráčů
Mardy Fish

Vítězem domácího turnaje okruhu ATP v Atlantě se stal americký tenista Mardy Fish. Svého krajana Johna Isnera porazil v nedělním finále na tvrdém povrchu ve třech setech 4-6 6-4 7-6.

Pětadvacetiletý Isner v úvodním setu prolomil soupeřovo podání a ujal se vedení 5-3, které nakonec proměnil v zisk sady. Vítěz nejdelšího utkání tenisové historie zaváhal až v závěru druhého dějství, když podával za stavu 4-5.  

Rozhodnout tak musel třetí set. V tom Fish vedl 3-1, pak sice ztratil servis, ale v tie-breaku byl přece jen šťastnější. "Dnes jsem měl i trochu štěstí. V tom vedru to byl obrovsky náročný zápas. Není to zrovna zábava hrát v takové výhni, dělá to problémy spoustě lidí," komentoval Fish.

Osmadvacetiletý tenista si připsal pátý titul v kariéře, letos už zvítězil v Newportu.  Celkově získal pátý titul v 16. finále. Do něj se dostal na posledních čtyřech turnajích hned třikrát.

"Cítím se být na vrcholu, takhle se mi ještě nedařilo. Nikdy jsem nevyhrál dva turnaje v jednom roce a už vůbec ne po sobě. Ani 10 zápasů v řadě na okruhu ATP se mi vyhrát nepodařilo," říká Fish, který po loňské operaci kolena konečně nabral fyzickou kondici, když prý zhubl téměř 15 kilo. 

Bývalá světová sedmnáctka letos na jaře dokonce vypadla z první světové stovky, po dvou triumfech se ale objeví na 35. místě. "Cítím se teď fantasticky. Jsem tam, kam jsem se chtěl po zranění dostat. Snad to vydrží dlouho," dodal Američan, který má už v úterý nastoupi v Los Angeles proti Němci Benjaminu Beckerovi.

Isner byl ve finále popáté, vyhrát však dokázal jen v Aucklandu. O další tituly ho připravily krajané: dvakrát Querrey, jednou Roddick a nyní Fish.

V poslední čtveřici amerického turnaje s dotací 531.000 dolarů byl jediným cizincem Jihoafričan Kevin Anderson, s nímž si po třech setech poradil druhý nasazený Isner. Stříbrný medailista z olympijských her v Aténách Fish vyřadil v semifinále ve dvou setech turnajovou jedničku Andyho Roddicka.

- ATP 250 ATLANTA (USA, antuka, 531.000 dolarů) -
nedělní výsledky (25. 07. 2010)

Dvouhra - finále:
Fish (6-USA) - Isner (2-USA) 4-6 6-4 7-6(4)

Čtyřhra - finále:
Lipsky/R. Ram (USA) - Bopanna/Vliegen (Indie/Belg.) 6-3 6-7(4) 12-10

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je dobře, že Fish vyhrál, protože jednak jsem mu fandil, jednak si to zasloužil a jednak je to můj oblíbenec. Myslím si, že se svojí hrou má na to, aby se vrátil zpět mezi elitní dvacítku, i když někdy záleží nejen na štěstí, ale i na zdraví. Občas si dokonce myslím, že on i Isner místy zastíňují plešatějící ranaře v čepici Roddicka. Stejně si ale myslím, že by Andy klidně mohl ukončit kariéru, protože do konce svého života nemusí pracovat zásluhou dobře vydělaných peněz na turnajích ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, vítám vás u dalšívo vydání rubriky Tupec Dne! Včera jsem měl problémy s internetem a tak přijměte omluvu, že včerejšího Tupce Dne vyhlásím až dnes.

Včerejším tupcem byl zvolen:Vapet2

Proč byl zvolen?
Urážení hráčů, bezdůvodné napadání uživatelů a trapné kopírování pravého Vapete.

Hlavní zásluha:
Hlouposti, ještě v tom nejhorším možném podání, to jsou komentáře našeho Vapeta2. Frky dne:

Simulantovi Novaku Djokovičovi se nechce hrát
Hergot, to je takovej simulant, že to až není hezký. Podle mě mu nic není a jenom se mu nechce hrát v Los Angels, protože tam dostane hodně malou částku za start, a na vítězství na turnaji ani nemusí pomýšlet, protože tam bezpochyby vyhraje buď ten plešatějící ranař v čepici Roddick, nebo koňská hlava Querrey, co žije ve stáji a hezky papá seno.

Milý Armstrongu, když už jsi tak pilný a vymyslel jsi anketu Tupec dne, myslím si, že by bylo pěkné kdybys pro dnešek nominoval sebe, a to z mnoha důvodů:

Za prvé: Tvé bláboly jsou silně podobné těm Aaronovým, takže je možná pravda, že je to tvoje druhé já, i když oba píšete jinak; za druhé: Když už kopíruješ něčí příspěvek, měl bys ho dát do uvozovek, ale to je jenom maličkost.

Tomuto Rakušanovi se tenhle turnaj zase jenom povedl, protože kdyby nebyl Koleno zraněný a kdyby se s ním utkal, určitě by vlčí tlamě dával takové rány, že by jej vystřelil z šortek. Avšak poněvadž byl Rus s kolenem na hlavě nemocný, místo něj se do finále probojoval Golubjov. Když už teda Kolena porazil, tak mu přeju, aby teda vyhrál celý turnaj a aby ve finále smetl Melzera.

Blbec dne( na motivy Armstrongovy rubriky Tupec dne)
Váš komentář porušil pravidla diskuse a byl odstraněn.
Řekni mi, prosím ( nebo to rovnou napiš znova ), kdo byl dnešní Blbec Dne, moc mě to zajímá.

Co dodat:
Jestli si myslíš, že ti někdo žere to, že jsi pravý Vapet, jsi na omylu.

Už dnes tady budu s mojí rubrikou Tupec Dne, tak se těšte!
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem finále od druhého setu. Nakonec to byla dramatická bitva dvou klasických amerických bombaďáků s výborným servisem, výborným forehandem i hrou na síti. Druhý set byl lepší fish, který si dokázal jednodušeji udržet servis a nepouštěl Isnera k brejkbolům, ani třeba ke shodě nebo tak. Nakonec za stavu 5:4 Isnera brejknul čistou hrou a zaslouženě vyhrál druhý set. V tomhle tempu začal i třetí set, Fish brejknul Isnera a vedl 3:1. Jenže čistou hrou přišel rebreak a od té chvíle byl Isner lepším hráčem na dvorci. Najednou se začal lépe pohybovat a zabíjel své forehandy. Za stavu 4:4 při podání Fishe si vytvořil brejkbol, ale fish odvrátil svkělým servisem. Poté si oba drželi podání až do tie-breaku, jistěji teda Isner. Jenže Isner si nechal utéct úvod zkrácené hry a už prohrával 4:0, navíc Fish měl ještě jedno podání k dobru. Isner zabojoval a snížil na 3:4. Jenže už bylo pozdě, Fish si udržel oba servisy díky chybám Isnera a nakonec vyhrál 7:4. Fish si to za celý turnaj zasloužil no, i když jsem fandil Isnerovi. Fakt dramatický zápas podpřený skvělou kulisou publika, které přálo více Isnerovi. Tyhle turnaje na amerických nic nenahradí, jedním slovem paráda. Možná, že nebylo k vidění moc oku lahodících výměn, ale zápas to byl hodně dobře koukatelný. Už se těším na Farmers Classic v LA a pak Washington.
Reagovat
smazaný uživatel
Prave ta lepsi koukatelnost mi moc chybela., Asi jsem moc narocna, ale jen atmosfera mi nestaci. Ty prodlevy, nez se John odhodlal k servisu a pak eso nebo jedna dve vymeny a opet prostoj, utirani obliceje a zase znova. Snad budou nasledovat pohlednejsi utkani.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já tyhle menší turnaje na amerických betonech miluju, takže to musíš brát s rezervou. Ale dalo se na to určitě dívat, moc extra výměn nebylo, ale to se dalo čekat, pohyb není nejsilnější stránkou ani jednoho z hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak jo, hlavne,ze sis uzil,o tom to je. Ja si uziju zase nekdy jindy.
Reagovat
Kox
Já se teda spíš těšim na Toronto a pak na Us open
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já se těším na každý turnaj z tohdle obdoví. Nejbližší LA a Washington, pak toronto, Cincinnati a US Open. Pro mě osobně nejlepší část sezony. Noční zápasy miluju.
Reagovat
Kox
Přesně tak moje taky...nejlepší zápasy, nejlepší povrch, nejlepší grandslam podle mě. Eště že mám prázdniny až začnu chodit do práce bude to na hov. nevim jak to budu dělat..:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já mám prázdniny a do školy až v září. Takže akortá US Open bude kolidovat ze školou, ale to nevadí, spát nemusí. Horší je vždycky AO, tam ty časy jsou na pytel.
Reagovat
skott
Myslim, ze si to popsal vystizne a neni k tomu moc co dodat, i kdyz i ja jsem videl vlastne jen polovinu utkani, protoze od konce prvniho setu a behem druheho jsem sledoval Chakvetdaze s Larsson v Portorozi.Musim ale souhlasit s Jaroslavou, ze krome toho dramatu Fish s Isnerem moc tentokrat nepredvedli a holky ukazaly za tu pouhou hodinku vcera lepsi tenis.Jedine co je omlouva bylo snad to pocasi, protoze vedro a vlhkost, co ukazovali na zacatku muselo byt sileny v Atlante.Tesim jak bude dal pokracovat Mardy, ja jsem ho sledoval hlavne v Newportu a predtim Quenss Clubu a formu ma jinak obrovskou.Kdyz si vezmu, ze spicka v soucasnosti nic moc nehraje, tak muze byt hodne nebezpecny i na US Open.Navic uz je jen kousek od nasazeni a nepochybuju, ze pozici si jeste vylepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Svou pozici si určitě vylepší, podle mě bude na US Open nasazeným hráčem. Teďk na Farmers Classick v Los Angeles ho první nebezpečný soupeř, který by mohl být zkouškou jeho formy, potká až v semifinále a to pravděpodobně Murray. Až do semifinále by mu nikdo neměl činit větší potíže při jeho fazoně. Na US Open může býtž fakt hodně nebezpečný a pokud bude nasazený, tak bych se divil, kdyby vypadl dřív než ve 4.kole.
Reagovat
Kox
Tohle je prostě pravidelnost. Američtí tenisti vždycky ožijou na betonech v USA. Proto si myslim že Fish bude na Us open nepříjemej. Kdyby ho např. Murray dostal ve třetim kole tak si myslim že je s nim konec. Letos už ho porazil dvakrát a to i na trávě v Anglii. Každopádně ale jak mile se pude na jinej povrch nebo někam jinam než je USA jeho výkonnost jde rapidně dolu. To samí bylo minulej rok s Qurreym nebo dříve s Gineprim...občas se tohle stávalo i Blakovi.
Reagovat
skott
Zatim jsem se na Los Angeles poradne nedival, ale pokud by se v semi potkali, tak by to mohlo byt super utkani.Myslim, ze Andy citi jak mu Soda dycha na zada a je jasny, ze o svou pozici ve ctyrce nechce za zadnou cenu prijit pred US Open, proto tam hraje.Murray je na americkych betonech nejsilnejsi, podobne jako Fish, takze bych spis tvrdil, ze Andy je ten komu se bude pripadne Mardy potrebovat vyhnout na US Open, spolu s dalsima trema, ctyrmy hracema.Nic na tom pro me nemeni ani jejich letosni predchozi souboje.V Miami byl Andy v tezke krizi, ze ktere se vyhrabal az zhruba v Madridu, kde odehral vyborne utkani s Ferrerem a v Queens Clubu to bylo tesne na par micich, i kdyz Andy tenkrat nehral moc dobre, to si pamatuju dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě noční zápasy vaděj, hlavně teda US Open, protože to jde špatně skloubit se školou :(
Reagovat
misoSK
niekedy je to stale lepsie ako Australian open, tam odkedy zaviedli tie nocne zapasy, zvacsa tie najatraktivnejsie, tak to mam priamo cez skolu okolo 10-tej, kvoli US OPEN nanajvys prebdiem noc :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist