Gasquet si zahraje o první titul z Masters, ve finále vyzve Djokoviče

12. 8. 2012, 10:26
Aktuality 54
ATP TORONTO - Richard Gasquet postoupil podruhé v kariéře do finále turnaje Masters 1000 a po šesti letech se mu to podařilo opět v Torontu. V semifinále francouzský tenista zdolal Američana Johna Isnera a s obhájcem loňského prvenství Novakem Djokovičem se utká o premiérový titul.
Richard Gasquet

Richard Gasquet získal poslední titul na okruhu ATP před více než dvěma lety na antuce v Nice, nyní může získat nejcennější vítězství a celkově sedmou trofej z okruhu ATP na Masters 1000 v Torontu. 

Šestadvacetiletý Francouz, který ve 3. kole vyřadil Tomáše Berdycha, i v semifinále poradil 7-6 6-3 s Johnem Isnerem. Dvoumetrovému Američanovi nenabídl jediný brejkbol, na servisu ztratil jen 10 fiftýnů a utkání zlomil jediným brejkem v šestém gamu druhé sady. V bilanci vzájemných zápasů se bývalý sedmý hráč světa ujal vedení 2-1.

"Klíčem zápasu bylo dobře returnovat a to se mi dařilo. Snažil jsem se vše zreturnovat, abych ho dostal do výměny. Ale samozřejmě se mi musel povést tie-break a to se stalo. Hrál jsem neuvěřitelně a pak jsem se cítil dobře," komentoval Gasquet.

Na turnajích Masters 1000 se francouzský tenista dostal do finále podruhé. V roce 2006 si v něm zahrál rovněž v Torontu, tehdy nestačil na Rogera Federera.

Druhou šanci vyhrát velkou trofej bude mít proti Novaku Djokovičovi. Srbský tenista, který kanadský Rogers Cup vyhrál loni v Montrealu, v semifinále porazil 6-4 6-1 krajana Janka Tipsareviče a po Australian Open a Miami bude usilovat o třetí letošní titul.

Srbové před vzájemnou bitvou museli kvůli dešti čekat hodinu v šatně a vinou nevlídného počasí byl zápas na hodinu a půl přerušen ještě po pátém gamu prvního set. Djokovič se proto hodně zlobil. "Nevidím důvod, proč tyto turnaje nemůžou mít střechu. Snad o tom po letošních zkušenostech budou hodně přemýšlet. Kdyby ji měli třeba jako ve Wimbledonu, ušetří nám to všem čas," prohlásil Djokovič. 

Druhý hráč světa Djokovič má s Gasquetem bilanci 6-1. "Richard tu hraje velmi dobře, očekávám hodně náročný zápas. Zítra bude motivován, nemá co ztratit a bude chtít vyhrát," řel Djokovič. I kdyby rodák z Bělehradu v Torontu úspěšně obhájil titul, nemůže připravit Švýcara Rogera Federera o post světové jedničky.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 2.848.700 dolarů)
sobotní výsledky (11. 08. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Tipsarevič (5-Srb.) 6-4 6-1
Gasquet (14-Fr.) - Isner (8-USA) 7-6(3) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak sojko, dneska jsem začal po letech pracovat na jednoručním bekhendu, tak pak časem zašlu nějaký obrazový materiál, ať mi vytkneš chyby :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Aj, jaktože to nieje reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
Já chci potom taky materiál. Já to prostě radši ani nezkouším, lítá mi to všude možně, jenom když dávám míč soupeři na podání, tak to zkusím. Navíc obouručný bekhendu je jediný úder, který mi jakž takž jde, proto ho nemůže odstranit ze hry. Teda i čop a dropshot ještě někde :D
Reagovat
spaniel
Skutecni muzi hraji jednoruc ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Chce to ideální footwork no, já když si k tomu míčku přistoupím ideálně, tak ta lokace úderu není zlá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak já když hrál závodně, tak jsem se učil dvouruč a taky je to pro mě silnější úder, takže kdybysme hráli, určitě to jednou rukou hrát nebudu. Tehdy jsem se ho učil potají :))
Reagovat
smazaný uživatel
"Já chci potom taky materiál."

Nedáš to pak na YT, že ne? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Všk víš, jaké jsou mé zručnsti s PC. Myslíš, že bych něco takového dokázal? :D

No, já mám všeobecně otřesný footwork, takže to je jedno. Já si nejradši oběhnu z forhendu na bekhend, z forhendu hraju buď do země, tři metry mimo kurt, nebo všecko slice nebo dropshot.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že když nevložíš obrázek do redakčního systému, tak kdo ví :-D...

Wow!!! Já si taky obča
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra...

Já si taky občas obíhám na bekhend. I v pingpongu hraju daleko víc bekhendem, zatímco forehand mám jen na obranu. Mě kolem toho mrzí, že jsem kdysi měl jeden trénink, kdy jsem dal snad z každýho bekhendu winner, trenéři byli uchvácení, že ve mně něco je. A od tý doby jsem prostě nikdy už takovej úder v sobě nenašel :-D... Někde tam ten potenciál je, ale netuším, proč už jsem to nebyl schopnej zahrát. A když si to teď prasím tím jednoručním, tak za chvíli nebudu vědět, co z bekhendu hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
..."Federer je stara škola".... hlavne mysleno pro jeho jednorucny bekhend
Reagovat
smazaný uživatel
No to vskutku je :)))
Reagovat
smazaný uživatel
to ja jsem jenom skola.. :-))) Ale na jednorucak si verim, az se s nim trochu secvicite, s chuti se na sestavy podivam.. ;-)
Reagovat
brixner
Chazy, tak to Ti vážně blahopřeji !Já hraji tenis už 32 let(sakra, letí to...) a přiznám se-obouručný bekhend mi nikdy nešel, ač jsem to také zkoušel ! Byl jsem asi moc ovlivněn generací hráčů v době, kdy jsem začínal hrát, tenkrát hráli obouručný bekhend pouze Borg, Connors a G. Mayer a já byl na tento úder prostě dřevo :-) Vždycky jsem moc a moc obdivoval bekhend Stefana Edberga, dodnes ho pasuji za nejlepší úder tohoto druhu, zejména po lajně! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Hahaha, já bych se fakt neodvážil nikdy říct, že mi jde, jen mi spíš míň nejde :))) Ale ono se to vyladí, já x let nehrál a pomalu se k tomu vracím.
Reagovat
Vojtiik
Nahrajte nekam videa, s jednorucakem:) ja hral aktivne, trenoval asi 8 let, a na sklonku "profesionalni kariery" jsem se taky chtel strasne naucit jednoruč.. na jednu stranu, pze muj obouruc byl udrovaci uder, naprosto o nicem, vzdycky jsem obihal na FH co to šlo a z forhandu jsem byval schopny pretlacit vetsinu lidi s kteryma jsem hral :D ... a na druhou stranu jsem se ho chtel naucit, pze mi casto ve hre nejde ani tak o vysledek, jako o to, jak stylove hra vypada :D .. zatim se tam ale nedokazu srovnat technicky uplne spravne, nemam spravny timing + mam slabe zapesti, nedokazu zrychlit a vyliftovat:(( taky vam nekde hodim video jestli natocim :D
Reagovat
smazaný uživatel
To já veřejně jednoznačně nic házet nebudu :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Poté, co odstoupil Murray, jsem to přál v dolní části pavouku Fishovi. Ale na Gasqueta se taky hezky kouká, hlavně na jeho jednoruční backhand. Obávám se ale, že se stane lehkou kořistí Noleho.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ho nehraje s pětimetrovým odskokem jako včera. Ale na Izzyho bekhend to platilo no.
Reagovat
smazaný uživatel
Ríša ustojí v hlavě, herně je prozatím jistější než Novak, ale ten je ve finále jako doma, tak asi zase trpělivě bude čekat na jeden break v každém setu, který rozhodne.Hlavně aby zase nepršelo a dohrálo se to jak má, I když ten čas je dosti divokej.
Reagovat
smazaný uživatel
Super výkon, ssnová forma, už jeen jeden zápas a může být výhra doma. Jsem zvědavá, jak to
Reagovat
steve79
No finále až v jednu ráno. Gasquet má formu, ale věřím Novakovi. Z novakových výkonů jsem překvapenej. V cincinatti má bude mít těžší los. Ve čtvrtfinále asi Del potro, semifináel Murray. Jestli bude ovšem neodstoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádhera :))) Samozřejmě bych to 1000x víc přál Johnymu, ale podle toho, co jsem čet, tak na postup neměl. Ale hlavní je, že je zas po delší době nějaký změna ve finále Masters. Kéž by v Cincy dokázali všichni favoriti vypadnout nějak do třetího kola, takhle je to zajímavý.

Každopádně to bude mít Gasquet těžký, Izzymu bych věřil víc. Stih jsem druhej set Noleho a teda kolik returnů dal přímo na čáru, to bylo něco neskutečný. Když mu return funguje, tak opravdu ani Hewitt v nejlepší formě mu nesahá po kotníky.
Reagovat
smazaný uživatel
To v tom druhém řádku, to je takový zlý, skoro bych řekl nepěkná věc...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm a Johnyho odstoupení ze Cincy je pro mě naprostá tragédie. Tomic proti Harrisonovi, Baker hned v dalším kole. Haas opět s Nalbandianem, Hewitt u nich. Zas je to celý rozlosovaný tak, abych si užil co nejmíň radosti u toho tenisu :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to maluju tak, že Dolgpolov vyřadí Noleho a Haas Del Potra i Murrayho, takže budu mít snový semifinále :))) Rogerovi tak už může bejt jedno, jestli mi rupne s Tomicem nebo Harrisonem. Ferrer skončí na raketě Nišikoriho a Kubot dá 2-0 Berďovi.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Hezke obrazky, mam impresionalismus moc rada, krasna optika, atmosfera a taak... Ten posledni mi ale naak zavani realismem.. Ale ne, verim!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Izzy mal toho v poslednom case dost..Po Wimby si neoddychol, odohral par zbytocnych turnajov typu Atlanta,potom OH,Toronto..Aj on je len clovek..:)..2 tyzdne odpocinku mu mozu len pomoct..
Reagovat
smazaný uživatel
impresionalismus..jo, přesně, miluju tenhle směr :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nadhera. :-) A pst, prece Chazymu nerekneme, ze je to jak od Celnika Rousseaua.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a on nam za to jiste zas odpusti ten "nalismus", kdyz ma byt "nismus", jsem uz z te zavislosti spatna. Jdu na tenis! V realu! Na cihlu! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to moc nesedělo, ale jen jsem to od tebe zkopírovala, a pak už jsem to nechala být ;-) jako s tím imunní, imunitní- my si rozumíme, tak co :-) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)))) Já ho mám také rád. Chválím sojku za hezkou práci s "malováním" :))
Reagovat
Fandina
přiznám se, že mě vítězství nad Johnem překvapilo. Nakonec jsem chytla něco ze záznamu a podle mě hrál Richard standardně, šikovná ruka hra i pohyb. Dá se na něj dobře dívat. Ve finále mu budu držet palce, i když favorizuji Noleho.
Reagovat
Sonja
Jakto, že mu budeš držet palce? Já myslela, že seš na naší straně:-)))
Reagovat
Fandina
na jaké vaší straně?
Reagovat
Sonja
Hádej, můžeš víckrát:-O
Reagovat
Fandina
Sonja. Tak jestli se nepletu, tak si o straně napsala ty.
Reagovat
Sonja
Nole.
Reagovat
Fandina
Sonja ... strana Nole, to je hezké a u mě v první čtyřce Rogerem. Tak příště ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava ... Sonja ... Nole je u mě v první čtyřce hned za Rogerem ... úsměv
Reagovat
Sonja
No a právě proto jsem se divila, že budeš držet palce Ríšovi:-)
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak sorry, Richard není ve čtyřce, tak příště, ale stejně si myslím, že Nole vyhraje, ale na mě to nezáleží ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
I tried to return all the time to make him play,? said Gasquet

Chyby pri preklade citácií hracov majú až chronický charakter..To fakt radsej sledovat ATP server :)
Reagovat
hatatytla
A co je na tom tak strašně chybné? V překladu: Zkoušel jsem neustále returnovat, abych ho dostal ho výměny. To tam v podstatě mají napsane.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď to, tento preklad bol práveže jeden z tých presnejších.
Reagovat
smazaný uživatel
No v podstate majú,ale nie je presný..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: Uz je to zmenené,vsimol som si to az teraz..Predtým tam bolo,ze snazil som sa dobre returnovat,aby som sa dostal do vymeny..

Ale mal som si to nechat pre seba,takéto sekírovanie nie je moj styl..Chybicka sa pritrafí..
Reagovat
smazaný uživatel
nevím proč se isner odhlásil z cincinnati?
Reagovat
smazaný uživatel
Zranenie chrbta. Ale nie je nutné to sem písať 3x.
Reagovat
smazaný uživatel
kde si to našel pošli odkaz prosimte?
Reagovat
smazaný uživatel
nevím proč se isner odhlásil z cincinnati?
Reagovat
smazaný uživatel
nevím proč se isner odhlásil z cincinnati?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist