Grönefeldová vyřadila další Češku, Hladíkovou

22. 7. 2009, 17:05
Aktuality 0
Česká tenistka Tereza Hladíková při své premiérové účasti na turnaji elitního okruhu WTA vypadla ve druhém kole. Devatenáctiletá Češka dnes v Bad Gasteinu nestačila na sedmou nasazenou Annu-Lenu Grönefeldovou, které podlehla po setech 3-6 a 2-6.
Anna-Lena Grönefeldová

Tereza Hladíková, vítězka loňského turnaje ITF v Přerově, se do hlavní soutěže v Rakousku dostala jako náhradnice za zraněnou Italku Francesku Schiavoneovou. V prvním kole vyřadila domácí Melanii Klaffnerovou, sedmá nasazená Anna-Lena Grönefeldová už ale byla nad její síly.

Němce stačil k zisku první sady jediný brejk, při svém podání totiž ztratila jen dva body. Problémy jí Hladíková nedělala ani ve druhém setu, v němž jí dvakrát prorazila servis a za 52 minut zvítězila hladce 6-3 6-2.

Grönefeldová tak vyřadila už druhou českou tenistku v řadě, v prvním kole totiž porazila Zuzanu Ondráškovou. Na další Češku navíc může narazit i ve čtvrtfinále, její soupeřkou bude vítězka duelu mezi čtvrtou nasazenou Ivetou Benešovou a Andreou Petkovicovou z Německa.

Výsledky - Bad Gastein (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Grönefeldová (7-Něm.) - Hladíková (ČR) 6:3, 6:2, Rybáriková (6-SR) - Parmentierová (Fr.) 6:3, 4:6, 6:4, Švedovová (Kaz.) - Peerová (9-Izr.) 6:2, 6:1, Meusburgerová (Rak.) - Maleková (Něm.) 6:2, 2:6, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová, Zahlavová-Strýcová (1-ČR) - Krauthová, Nooniová (Arg./Švéd.) 6:1, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist