Halepovou skolilo horko. Rumunka ve Washingtonu vzdala čtvrtfinále s Makarovovou

5. 8. 2017, 09:44
Aktuality 1
WTA WASHINGTON - Simona Halepová v rozpáleném Washingtonu nedohrála kvůli závratím z horka dobře rozehraný čtvrtfinálový zápas s Jakatěrinou Makarovovou. Ruska se tak po dvou letech může těšit na semifinále, v němž narazí na Francouzku Dodinovou. O druhé místo ve finále si zahrají Němky Petkovicová a Görgesová.
Simona Halepová

První dny dělal pořadatelům Citi Open ve Washingtonu vrásky na čele déšť, páteční čtvrtfinálový den však tenisty potrápil tenisty horkým a dusným počasím. V soutěži žen na to doplatila nasazená jednička Simona Halepová, jež vzdala utkání s Jekatětinou Makarovovou.

Světová dvojka Halepová, jež letos byla už dvakrát jedinou výhru (jednou jeden set, podruhé dokonce jen dva míčky) od posunu do čela světového žebříčku, vyhrála první set a ve druhém šla do brejku, od stavu 6-2 a 2-1 ale začala ztrácet síly, uhrála jediný game a na začátku třetího dějství si vyžádala pauzu na ošetření.

Lékaři šestadvacetileté Rumunce naměřili vysoký tlak a doporučili v zápase nepokračovat. Halepová se rozhodla neriskovat a utkání za stavu 6-2 3-6 a 0-1 skrečovala.


Turnaj ve Washingtonu tak už před semifinálovými zápasy přišel o jediné dvě členky Top 30, které se soutěže zúčastnily. Už ve druhém kole vypadla Francouzka Kristina Mladenovicová, kterou vyřadila Bianca Andreescuová. Ve čtvrtfinále však sedmnáctiletá Kanaďanka na svůj životní skalp nenavázala a s Němkou Andreou Petkovicou prohrála 7-6 1-6 2-6.

Makarovová, která si ve Washingtonu zahrála poprvé v sezoně ve čtvrtfinále a může se těšit na první semifinále po dvou letech, si o první finále od triumfu v Pattaye 2014 zahraje s Francouzkou Oceane Dodinovou. Ta udolala 5-7 6-4 7-6 Němku Sabinu Lisickou a po loňském triumfu v Québecu postoupila podruhé v kariéře do semifinále turnaje WTA.

Petkovicová se ve svém prvním semifinále po roce a půl utká s krajankou Julií Görgesovou, s níž ve vzájemné bilanci vede 2-1.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
Spojené státy, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (04. 08. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Makarovová (7-Rus.) - Halepová (1-Rum.) 2-6 6-3 1-0 skreč H.
Görgesová (4-Něm.) - Niculescuová (6-Rum.) 6-3 6-4
Dodinová (5-Fr.) - Lisická (Něm.) 5-7 6-4 7-6(4)
Petkovicová (Něm.) - Andreescuová (Kan.) 6-7(3) 6-1 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Aojamaová/Voráčová (2-Jap./ČR) - Mooreová/Raeová (Austr./Brit.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist