Hlaváčková s Hradeckou ukončily tříleté čekání na společný titul

18. 9. 2016, 22:51
Aktuality 34
WTA QUÉBEC - Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká vyhrály čtyřhru na turnaji v Québecu. Nejvýše nasazený pár v dnešním finále porazil ruskou dvojici Alla Kudrjavcevová a Alexandra Panovová a získal první společný titul od triumfu na US Open před třemi lety. Hradecká zaznamenala jubilejní dvacátý titul v deblu, Hlaváčková má o dva méně.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká v roce 2013 vyhrály US Open a získaly druhý společný grandslamový titul. Pak si ještě zahrály finále v Québecu, po kterém se jejich cesty rozdělily. Po roce spolupráci znovu obnovily, na další společný triumf ale čekaly až do dnešního dne.

Sérii pěti finálových porážek přerušily symbolicky v Québecu, kde tento týden plnily roli nasazených jedniček. V prvním finále od lednového Australian Open zdolaly ve dvou tie-breacích Rusky Allu Kudrjavcevovou a Alexandru Panovovou

Hradecká zaznamenala jubilejní dvacátý titul v deblu, Hlaváčková má o dva méně. Společně si připsaly dvanáctý společný triumf a zvýšily šanci kvalifikovat se na letošní Turnaj mistryň do Singapuru.

• WTA INTERNATIONAL QUÉBEC •
Kanada, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (18. 09. 2016)
• Čtyřhra - finále •
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Kudrjavcevová/Panovová (3-Rus.) 7-6(2) 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
brixner
Dřevo pouze do počtu!
Reagovat
kada.tom
H+H velmi dobře, sice před Asií hrát ještě v Kanadě není asi úplně dobrý, ale holkám se to bohatě vyplatilo, titul se počítá, tak snad udržej formu i v Asii a třeba ještě zabojují o TM :-)
Reagovat
PetaM
Tak teď mají týden volna ... A titul se hodí. Třeba je nabije sebevědomím konečně taky! :D
Reagovat
Fandina
Obcas jsem na ne koukla. Jsem na dovce, ale na to jsem si cas nasla. Nebyla to jizda od zacatku do konce, ale vyhra a to se pocita. Takze super hackovane holky, titul je a to je nadhera. Gratulace velika, mam radost. Jen tak dal!!!
Reagovat
Frick
https://twitter.com/Petra_Kvitova/status/777671421711388672
Reagovat
Jabadu
A má bejt?
Dobří holubi se vracejí a Adam potřebuje "povzbudit".
:-)
Reagovat
rysan
Tak Adam přítelkyni má a za mě hezčí jak Petru, takže povzbuzený bude dost :D
Reagovat
Jabadu
Andrejka by neměla moc blbnout na kurtu, ale měla by doléčit oslabenou lícní kost - jakýkoliv další výron krve v této oblasti může mít fatální následky.
Třeba kolik boxerů už umřelo ...
Reagovat
Frick
https://twitter.com/WTA_insider/status/777606273625972736

Zvažuje, že to v singlech položí....
Reagovat
jirkaS
zvláštně formulováno v angličtině.
nemělo by tam být "leave" místo "keep"?
takhle to vypadá že "zůstává"
Reagovat
rusedski
To "keep" se ale týká Lucky. Jako že ta si ranking jakž takž drží a bude bojovat v singlu dál, zatímco Andrea už hodně klesla a tudíž zvažuje, zda singl nezabalit úplně.
Reagovat
jirkaS
přesně takhle vznikají fámy ;-)
Reagovat
VlS
Pochopení reality?
Reagovat
Frick
Jak je vidět, že na těch mnohých INTech jsou ty body a případně i trofeje skutečně celkem místo a pokud je naše hráčka 1-2 sledu, co má trochu formu, tak na nich skutečně má šanci uspět. Důkazem budiž právě třeba Katka nebo před čtvrtrokem Kája v Nottinghamu. V tomto ohledu mne mrzí, že se jim celkem dost vyhýbá Bára. Třeba v Quebecu by měla ohromnou šanci (znovu) vyhrát. Místo toho se jak ovce žene do nabušenýho Tokya, kde zřejmě vypadne v OF s Radwanskou. Ani si nemyslím, že je to nějaká smůla na los. Prostě ten turnaj je tak přeplněnej, že nějakou příhodnější cestu tam skoro ani mít technicky nelze. Smůla je třeba to, když se hráčka přihlásí (bez nasazení) na INT, kterej má svou jednu hlavní hvězdu (třeba) z TOP 10 (a pak už třeba z TOP 30 nikoho) a hráčku na ní natrefí hned v prvnim kole. Ano, to je smůla.
Reagovat
Frick
jsou ty body a případně i trofeje skutečně celkem *NÍZKO*
Reagovat
Frick
Já klidně na tu Báru budu trochu "zlej" a řeknu - na Premierech sice dobrý, dvě finále jsou super ale ve finále měla v nich měla adekvátní soupeřky na Premier turnaj (ani ne lehký, ale rozhodně ne supertěžký) a v bou případech na ně neměla. Jednou potupná výprask, podruhé důstojná, leč jasná porážka. Tak jestli si neříct, že na to prostě nemá a pokusit se rozšířit, na hráčku jejich kvalit, tu velice skormnou sbírku o jednom titulu aspoň na Intech.
Reagovat
cheeky
Jenže zrovna Bára není přizdisráč a právě to se mi na ní líbí. Proč by nejezdila velký turnaje, když na ně má ranking? Co by za to jiný hráčky daly, kdyby na nich mohly hrát. Bára zjevně hraje tenis pro zážitky z velkých zápasů a ne pro lapače prachu z pouťáků

Smiř se s tím, že Petra inty nehraje, protože jsou pod její úroveň. Lucka je nehraje protože zjistila, že jí to na nich nevybičuje k dobrým výkonům a Bára je nehraje, protože má koule ne to jít se rvát se silnějšíma.
Reagovat
janek_da
Jak kdyby chtěl někdo po Rosickém, ať hraje okresní přebor, že tam bude za hvězdu.
Reagovat
FulnekUltras
tak ve Sraltě na něj bude vidět jen o trochu víc... ;)
Reagovat
VlS
Fricku, holky nehrajou kvůli tvejm kalkulacím a statistikám. Hrát veljý zápasy s velkejma soupeřkama, to je ten rajc, kór když v pohodě vydělá na živobytí. Bára je kolem dvacítky, hranice supertřídy - co bys ještě chtěl? Jednička z ní asi nebude.
Reagovat
Frick
Prave proto by jí slušelo více titulů. Ale na Premier to nějak nevychází, tak by to chtělo aspoň ten INT...
Reagovat
VlS
Třeba nerada utírá prach. Nech to na ní, ví co dělá a proč.
Reagovat
Frick
Je to škoda i z toho ohledu, že jsme mohli mít tituly hned od (min.) třech různých hráček. To mají zatím jen USA, Itálie a teď i Francie. Taky jsme se tím mohli přiřadit do klubu "čtyřtitulových" zemí, který zatím čítá Rumunsko, Německo a nově Francii. USA jsou s 11 tituly "někde jinde"....

Od roku 2013 vždy tituly získaly tři děvčata. V letech 2013-15 to vždy byla dvojice Petra-Kája, kterou v letech 2013 a 2015 doplnila Lucka, v roce 2014 pak Klára. Letos tedy zatím jen Lucka s Kájou. Najde ještě Petra sílu a urve letos aspoń jeden titul, čímž by se jen potvrdila dominance trojice Petra-Kája-Lucka, kterou od roku 2012 narušila jen Klára?
Reagovat
Frick
Jinak ale samozřejmě dodám, že bych byl rád, kdyby se to narušilo a nějaký "překvapibějším" titulem by nás potěšila právě Katka, případně Denisa či Bára...
Reagovat
Jabadu
Pochybuji, že to bude mít vliv na nominaci do finále Fed Cupu.
"Silná čtyřka" je jasná:
1. Královna
2. "Matka" královna
3. Věčná korunní princezna
4. Barunka (Viktorka u splavu)
Proč?
Žebř je neúprosný!
:-)
Reagovat
tommr
upozorňuju, že v článku jsou uvedeny jen počty jejich WTA titulů. Z turnajů ITF má Andrea dalších 19 deblových titulů a Lucka dokonce 34 ... :)
Reagovat
PetaM
Tak konečně, že ;) S jinými partnerkami jste tituly získávaly, ale společně od USO 13 ne ... Tak KONEČNĚ!!! Snad sebevědomí naroste. Nevím, jestli spolu jedete do Asie, ale tak snad jo. Tam samozřejmě budu držet palce, ať je z toho zase TM!!!

Gratulace tedy ke společnému titulu po tolika letech ... :) Příští rok už ty GS prosím ... :D :D
Reagovat
tommr
tenhle týden nikde nehrajou, ale ve Wuhanu a v Pekingu by snad měly startovat. No a Singapur už mají na 99% jistej ... :)
Reagovat
PetaM
No to mě děsí, že teď nikde nehrajou. To klidně mohly to Tokio zkusit. Pochybuju, že se některá z nich vešla do kvalifikace Wuhanu nebo Pekingu. Možná ještě tak Lucka se starým rankingem (nevím, kdy se podávaly přihlášky). No, 1 000 bodů je dost, ale náhoda je svině :D
Reagovat
tommr
zřejmě se jim nechtělo absolvovat hektickej přesun z Kanady do Asie a nastupovat v Tokiu téměř bez aklimatizace. Ve Wuhanu a v Pekingu můžou klidně hrát jen debla, protože účast v singlu není podmínkou startu v deblu ...
Reagovat
PetaM
No tak to je mi jas, že to není podmínkou :D Ale jestli se jim tam jen kvůli debla bude chtít jet. Vím, že v minulosti občas vynechaly Asii, protože neměly žebříček na singla ...
Reagovat
tommr
loni hrály debla ve Wuhanu i v Pekingu i když v singlu vypadly ve Wuhanu už v prvním kole kvaldy a v Pekingu Andrea dokonce singlovou kvaldu vůbec nehrála. Pro ně jsou podstatný peníze z debla, protože PM ze singla jim už ani nepokryjou náklady ...
Reagovat
PetaM
Napsal jsem v minulosti, tím nebyl myšlen pouze minulý rok ... A jasně, pokud mají žebříček na kvaldu, tak tam pojedou a vezmou to v jednom i s deblem. Ale to je jedno, vidíš jen jednu barvu, já naštěstí větší škálu.

A jak se píše výše, Andrea uvažuje o konci singlové kariéry, tak to by mohly začít objíždět více turnajů s Luckou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist