Hobart: Barthelová z kvalifikace až k prvnímu titulu

14. 1. 2012, 14:17
Aktuality 4
WTA HOBART - Osm zápasů bez porážky, čtyři skalpy nasazených hráček, vyřazení vítězek posledních dvou ročníků a triumf v premiérovém finále na okruhu WTA. Životní turnaj má za sebou jednadvacetiletá Němka Mona Barthelová, jež si odváží titul z tasmánského Hobartu.
Profily hráčů
Mona Barthelová

Mona Barthelová v Hobartu prošla kvalifikací a nastartovala se k životní jízdě turnajem WTA. Začala výhrou nad Italkou Oprandiovou a pokračovala kosením nasazených soupeřek: zdolala turnajovou dvojku Medinaovou, loňskou vítězku a nasazenou pětku Gajdošovou, čtvrtou nasazenou krajanku Kerberovou a ve finále nedala šanci ani Yanině Wickmayerové - nejvýše nasazené hráčce, jež v Hobartu hrála třetí rok po sobě ve finále a předloni dokázala i triumfovat.

Mona BarthelováJednadvacetiletá Němka, jež se až dosud dostala na turnajích WTA jen jednou za druhé kolo (loni v létě hrála semifinále v Kodani), předvedla ve finálovém zápasu klid a rozvahu. Do zápasu vlétla vedením 4-0 a bývalou světovou dvanáctku Wickmayerovou, která si udržela jen jeden ze sedmi servisů, smetla za rovnou hodinu 6-1 6-2.

"Právě teď jsem hodně zaskočená. Odehrála jsem dobrý zápas," radovala se Barthelová po vítězném finále. "Jsem moc ráda, že jsem turnaj vyhrála. Měla jsem tu skvělý týden, lepší to ani být nemohlo. Uvidíme, jak se mi bude dařit v budoucnu," dodala.

Barthelová za nečekaný premiérový titul inkasovala šek na 37 tisíc dolarů a 280 bodů do žebříčku WTA. Díky nim se posune ze současného 64. místa, které je zároveň i jejím maximem, o téměř dvacet míst do Top 50.

Yanina WickmayerováNyní se Barthelová přesune do Melbourne, kde ji čeká premiéra na Australian Open. Už v pondělí se v posledním zápase programu na kurtu číslo 11 utká s Britkou Anne Keothavongovou. V případě postupu může být soupeřkou Petry Cetkovské a ve 3. kole vyzvat i světovou trojku Azarenkovou.

Zajímavostí turnaje v Hobartu je, že v devatenáctileté historii soutěže si trofej rozdělilo 19 různých tenistek. První dvojnásobnou vítězkou mohla být Wickmayerová, na titul z roku 2010 ale v loňském ani letošním finále nenavázala. Dvaadvacetiletá Belgičanka, světová devětadvacítka, bude na Australian Open nasazená do turnaje vstoupí také v pondělí duelem s Kazaškou Vockobojevovou.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů)
sobotní výsledky (14. 01. 2012)

Dvouhra - finále:
Barthelová (Něm.) - Wickmayerová (1-Belg.) 6-1 6-2

Čtyřhra - finále:
Beguová/Niculescuová (4-Rum.) - Chuang Chia-jung/Erakovicová (3-Tchaj-wan/N. Zél.) 6-7(4) 7-6(4) 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně nečekaný titul. Snad nedopadne jako Oudin, Vandeweghe nebo de Brito, které nesplnily očekávání a už dlouho stagnují nebo přímo upadají, tady ani neprošly kvalifikací.
Reagovat
kejv2
Treba naopak dopadne jako Kvitova loni
Reagovat
smazaný uživatel
Dle způsobu její hry bych na to nesázel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist