Hradecká v Memphisu prvním kolem neprošla

17. 2. 2009, 22:47
Aktuality 0
WTA MEMPHIS - Česká tenistka Lucie Hradecká vypadla na turnaji v Memphisu v prvním kole, když v dramatickém duelu podlehla Jihoafričance Chanelle Scheepersové ve třech setech.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v minulých týdnech vyhrála dva turnaje ITF, ale po náročném programu v Memphisu neuspěla, když s Jihoafričankou Chanellou Scheepersovou prohrála 1-6 7-5 6-7. Pro pražskou rodačku, která se v tomto týdnu poprvé dostala do elitní stovky světového žebříčku, to byl první letošní zápas hlavního okruhu WTA.

A mohl být i vítězný, kdyby Hradecká využila slibný náskok 5-1 v tie-breaku rozhodující sady. Přestože se Scheepersovou prohrála první set jasně 1-6, postupem času hru vyrovnala a využívala především svého servisu.

Při něm dala jedenáct es, v samém závěru jí však nepodržel. Když jí chyběly dva míče k vítězství, šest za sebou jich naopak prohrála.

Světová dvanáctka a turnajová jednička Carolina Wozniacká porazila čtvrtfinalistku Australian Open Jelenu Dokičovou hladce 6-2 6-1 a oplatila jí porážku právě z letošního Melbourne.

To druhá nasazená Běloruska Viktoria Azarenková postoupila přes Cohenovou-Alorovou už do čtvrtfinále. Stejně jako v úvodním zápase vyhrála hladce dvakrát 6-2.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS (USA, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Scheepersová (JAR) - Hradecká (ČR) 6-1 5-7 7-6 (5)
Wozniacká (1-Dán.) - Dokičová (Austr.) 6-2 6-1
Brémondová (Fr.) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-0
Foretzová (Fr.) - Czinková (Maď.) 6-2 4-6 6-2

Dvouhra - 2. kolo:

Azarenková (2-Běl.) - Cohenová-Alorová (Fr.) 6-2 6-2
Erakovicová (5-N. Zél.) - Oudinová (USA) 4-6 6-2 6-3
Krajiceková (Niz.) - Barroisová (Něm.) 6-3 3-6 7-6(0)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist