Isner má zlomené zápěstí. Z US Open odstoupil a sezona pro něj skončila

1. 9. 2022, 11:39
Aktuality 7
John Isner odstoupil před dnešním zápasem druhého kola s Holgerem Runem kvůli zlomenině zápěstí z US Open. Teprve devatenáctiletý Dán má bez boje jisté místo ve třetím kole newyorského grandslamu.
Profily hráčů
John Isner (© AFP)

"V úterním zápase jsem spadl a utrpěl zlomeninu levého zápěstí. Je to mimořádně nešťastné a nemusím ani říkat, že odstupuji z turnaje. Uvidíme se v roce 2023," napsal Isner na twitteru.

Sedmatřicetiletý Američan porazil v úvodním kole po suverénním výkonu Argentince Federica Delbonise 6-3 6-1 7-5, přestože dohrával se zraněním. Vyšetření po zápase pak odhalilo frakturu a Isner poprvé na grandslamu a teprve potřetí v kariéře musel z rozehraného turnaje odstoupit bez boje. K tomu přidal pouze pět skrečí rozehraných zápasů.

Rune, jenž při loňském grandslamovém debutu skončil na US Open v prvním kole stejně jako letos na Australian Open a ve Wimbledonu, se o postup do osmifinále utká s vítězem duelu mezi sedmým nasazeným Britem Cameronem Norriem a Joaem Sousou z Portugalska. Jeho grandslamovým maximem je čtvrtfinálová účast z letošního Roland Garros.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
turista
To je smůla na druhou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile A ještě s Runem k tomusmile
Reagovat
paddy
Asi konec kariéry, v tomto věku je každý delší výpadek likvidační smile
Reagovat
Tennisfan77
To souhlas, ti tenisti padají jako hrušky, což poukazuje na náročnost sportu jako celku, přemíra turnajů, pětiseťáky atd.

Za pár let se bude ve třiceti končit kariéra.
Reagovat
Krisboy
Vždyť je to mladej kluk! Já jsem si zápěstí naštípnul v červnu a už dávno zase hraju.
A takovej Nadal by si tohodle ani nevšiml a vyhrával s tím grandslamy smile

Mladí jsou dneska hrozně zhýčkaní.
Reagovat
paddy
Thiem po operaci jen září smile
Reagovat
Krisboy
Vždyť říkám, že jsou to bačkory.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist