Isner nevyužil mečboly, titul v Atlantě obhájil Fish

25. 7. 2011, 08:59
Aktuality 9
ATP ATLANTA - Mardy Fish poprvé v kariéře obhájil titul. Devětadvacetiletý Američan ve finále klání v Atlantě proti Isnerovi zahnal dva mečboly a povedeným obratem si v 18. finále připsal celkově šestý turnajový vavřín.
Profily hráčů
Mardy Fish

Do Atlanty se turnaj kategorie ATP World Tour 250 přestěhoval loni z Indianapolisu a do finále se zatím dostali pouze dva tenisté - domácí Mardy Fish a John Isner. A i finálový výsledek byl pokaždé stejný - devětadvacetiletý Fish i letos souboj s o tři roky mladším krajanem otočil a zvítězil 3-6 7-6 6-2.

Pro Fishe se přitom zápas šťastně nevyvíjel. I když v úvodní sadě ztratil po svém podání jen 5 fiftýnů, jedno podání prohrál a set ztratil ji poměrem 3-6. V následném dějství se rozhodovalo v tie-breaku a Isner v něm vedl už 5-1 a za stavu 6-4 měl dokonce dva mečboly. Ty ovšem nevyužil a utkání se jako mávnutím proutku otočilo. Třetí set už patřil zkušenějšímu Američanovi, který tak poprvé v kariéře dokázal obhájit titul.

Mardy Fish"Byl jsem v pozici, kdy už byl málem konec. Měl jsem štěstí, že jsem se z toho dostal. Povedlo se mi pár returnů a od té chvíle jsem zahrál několik dobrých úderů," komentoval obrat v zápase Fish. Isner k tomu dodal: "Když se podívám zpět, měl jsem hrát servis-volej i po druhém podání. On (Fish) se pak dostal do hry a to byla chyba. V těch výměnách hrál dobře a navíc dvakrát skvěle zaservíroval."

Rodák z Minnesoty Fish tak získal první letošní titul a trochu tak vylepšil svou mizernou finálovou bilanci; v 18. finále triumfoval teprve pošesté. "Je to skvělý pocit zde vyhrát po roce znovu a odstartovat léto stejně jako před rokem," těší Fishe vstup do přípravy na US Open. "Letos to pro mě bylo trochu jiné, protože jsem do turnaje vcházel jako nejvýše nasazený hráč. Je to úžasný pocit, že jsem celý týden takto zvládnul. Teď je mým cílem pokračovat v lepších výkonech než loni," plánuje Fish, jenž byl loni v srpnu ve finále podniku Masters 1000 v Cinicnnati (prohrál až s Federerem), a na US Open nestačil ve 4. kole na Djokoviče.

"Chci se udržet v Top 10 tak dlouho, jak jen to půjde, udržet se na svém životním maximu a dosahovat věcí, kterých jsem nikdy předtím nedosáhl. Dnes jsem poprvé obhájil titul, což je pro mě nový milník," dodal Fish.

Isnera dnes dělil jediný míček od toho, aby vyhrál 9. utkání v řadě a po trávě v Newportu ovládl i Atlantu. Místo toho ale v sedmém finále už popáté prohrál. "Pětakrát jsem ve finále prohrál - dvakrát s Mardym, dvakrát se Samem (Querreym) a jednou s Andym (Roddickem), a pravděpodobně jsem v každém z těch zápasů mohl vyhrát," připomněl dvoumetrový Isner čtyři těsné finálové porážky ve třech setech. "Dnes je to už podruhé, co jsem prohrál po nevyužitém mečbolu. A v dalších zápasech mě od něj dělil jeden, maximálně dva míčky. Stále je to pro mě těžké hrát proti dobrému kamarádovi," dodal smutný Isner.

- ATP 250 ATLANTA (USA, tv. povrch, 531.000 dolarů) -
nedělní výsledky (24. 07. 2011)

Dvouhra - finále:
Fish (1-USA) - Isner (3-USA) 3-6 7-6(6) 6-2

Čtyřhra - finále:
Bogomolov/Ebden (USA/Austr.) - Bachinger/Moser (Něm.) 3-6 7-5 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
firestarter
Třetí set jsem taky neviděl, protože TV Nova ustřihnula přímý přenos finálového zápasu a na netu se mi nechtělo koukat, tak jsem šel spát...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, v druhém setu šlo vidět, že má John nějaké problémy, nakonec se celkem překonal a v tiebreaku měl Mardyho na lopatě, nejdůležitější bylaasi výměna az stavu 5:1 pro Isnera při jeho servisu, kdy trefil Fish dvakrát lajnu( mně se to zdálo jako out. kamery byly v Atlantě divné), snížil na 2:5 a nakoplo ho to. Třetí set už jsem neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
mne prislo vic micu spornych, ale asi temi kamerami, sudi byl prece ten nejpovolanejsi. :-) A jestrab taky nezahalel....Skoda Johnovy prohry, Mardyho mel na lopate, ale to uz bylo vsechno receno. Krize jsem se vsimla dobre. Ze ma John problemy nic noveho neni, ale nepamatuju, ze by nekdy zdimal cepici! V Atlante panujou tricitky a stokilovy kolos musi mit i co delat sam se sebou, to je jasny. Je to drobnost, ale mne by tam asi vadilo neustale ovivani se divaku "vejiri" v podobe detske tenisove palky, to tam asi "fasovali" nebo to byl program ci vstupenka. Trepotani musi hrac perifernim videnim prece vnimat, a kdyz je to kolem dokola, no potes.... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Isner ma 111 kg, nasla jsem si statistiky (teprve) :-) a bio ...
Reagovat
smazaný uživatel
Marně pátrám kdo kdy byl v profi tenisu těžší..asi nikdo :-)). Mimochodem velikost boty nosí č. 15 :-).
Reagovat
smazaný uživatel
jde asi o US cislovani, tak to trochu klame, ale presto :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Koller taky nosí patnáctky.
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič prej dokonce č. 16 (340mm), poslední číslo nohou, pak už jsou ploutve :-).
Reagovat
smazaný uživatel
johnovi jsem pral, v prvnim setu hral neuveritelne, jenze pak se to uplne otocilo a treti set byl v jasne rezii mardyho.. snad za rok!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist