Isner odvetu zvládl a zahraje si finále s Almagrem

14. 4. 2013, 02:00
Aktuality 17
John Isner zvládl reprízu loňského finále a v dnešním semifinálovém duelu porazil 1-6 6-4 6-4 Juana Mónaca. Soupeřem Američana ve finále turnaje v Houstonu bude Španěl Almagro, který porazil 6-2 6-1 Rhyneho Williamse, startujícího na divokou kartu.
John Isner

John Isner zvítězil v repríze loňského finále nad Juanem Mónacem, ale jeho vítězství se nerodilo snadno. Úvodní set domácí tenista vůbec nezvládl. První gam sice vysoký Američan získal na svou stranu, to bylo ale taky vším, co v prvním setu předvedl. Mónaco vyhrál 6-1.

„I když první set nedopadl dobře, říkal jsem si, že nehraju úplně špatně. Nešel mi akorát servis,“ komentoval Isner. „Na returnu to nebylo špatné, hodně míčů jsem odvracel a řekl jsem si, že nic není ztraceno. Musel jsem jen najít způsob, jak mu sebrat servis, já podával chytře,“ dodal.

Isner v následujících dvou setech získal vždy po jednom podání Mónaca a o vítězi bylo rozhodnuto. Americký tenista, který je momentálně na 23. místě žebříčku ATP, se v neděli popere o svůj šestý titul.

Finále však nebude mít snadné, jeho soupeřem totiž bude Nicolas Almagro, se kterým v dosavadních dvou duelech nevyhrál. Sedmadvacetiletý Španěl zvítězil v dnešním semifinále s Rhynem Williamsem, hladce 6-2 6-1.

„Myslím, že jsem hrál lépe než včera. Cítil jsem se dobře,“ řekl Almagro. „Se svou hrou jsem velmi spokojený. Snažil jsem se hrát agresivně, být po celou dobu soustředěný a to se mi povedlo,“ dodal.

Nicolas Almagro bude bojovat o třináctý titul na okruhu ATP. V jeho prospěch hovoří fakt, že se hraje na jeho nejoblíbenějším povrchu. Španělský reprezentant totiž ve finále hrál pokaždé jen na antukových turnajích. Na americké půdě však ještě nikdy netriumfoval.

Překvapivé vítěze mělo v Houstonu finále čtyřhry. Domácí tenisté Bob a Mike Bryanovi sice vyhráli nad párem Jamie Murray, John Peers první set 6-1, druhou sadu však ztratili.

Tu získal na svou stranu brtisko-australský pár po obratu v tie-breaku z 0-3 na 7-3. Ve vyrovnaném a napínavém super tie-breaku se také radovali Murray s Peersem, kteří odvrátili mečbol, vyhráli 12-10 a získali tak svůj druhý deblový titul.

„Povedlo se nám vrátit se do utkání. Pomalu, ale jistě jsme začali hrát dobrý tenis,“ řekl Murray. „Když porazíte takové borce, jste velmi šťastní. Oni (Bryanovi) jsou nejlepší ze všech, byl to hodně težký zápas, obzvlášt když se hraje v Americe,“ dodal.

- ATP 250 HOUSTON -
(USA / Texas, antuka, 455.775 dolarů)
sobotní výsledky (13. 04. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Almagro (1-Šp.) - Williams (USA) 6-2 6-1
Isner (5-USA) - Mónaco (3-Arg.) 1-6 6-4 6-4

Čtyřhra - finále:
J. Murray, Peers (Brit./Austr.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 1-6 7-6 (7-3) 12-10

Komentáře

17
Přidat komentář
Nola
tentokrát schytal neskutočný los : Gulbis, DelPo, Tom... ak chce obhájiť body, musí ich všetkých poraziť, Rafa naopak los z ríše snov, bez námahy isté finále / pravdepodobne by bolo v každom prípade isté/..Andy to nebude mať jednoduché, uvidíme, ako je na tom na jeho neobľúbenom povrchu...
Isner chce stihnúť dnešné finále a následne hrať v MC? nebudem prekvapená ak Gulbis postúpi bez boja....
Reagovat
smazaný uživatel
Isner/Gulbis nebude snadnej soupeř, ale nejtěžší v té Noleho půlce bude určitě Delpo, pokud na sebe narazí...co se týče Tomáše, na něj Nole umí, to se nebojím.
Reagovat
Tomasito
..jak tak koukam..tak mu budou asi brzy challengery male :-) ..zatim hraje s neuveritelnou lehkosti a ma zapas maximalne pod kontrolou!!..neuveritelne :-)
Reagovat
Tomasito
..tak ted uz si to muze prohrat jedine sam! 6:1,4:1 a serv..comon!!! :-)
Reagovat
Tomasito
..tak to je bez komentare..po dvojchybe se dostal na score 15:40..a vzapeti 2 esa..hraje opravdu jak velky hrac..kloubouk dolu!! 6:1,5:1..tak ted uz bude jenom otazka,ze kdy to ukonci..velka gratulace!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No paráda, myslím, že TOP 50 by měl zvládnout.
Reagovat
Tomasito
..krasny konec..ulehl na antuku a zplna hrdla si zarval! :-) ..tak toto asi nikdo necekal?:-) ..tak ted uz nezbyva..nez doufat???..ze udela brzy nejaky ten velky vysledek na turnaji ATP!!:-) COMON George!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neuvěřitelnej výkon, to je forma jako hrom:)Gratulace:)
Reagovat
Tomasito
..nebud me zbytecne skromni..myslim,ze minimalne na TOP 20 urcite potencional ma..ale je mi jasne,ze jeste je brzy mluvit,ze az kam by to mohl dotahnout..ale je velmi cilevodomy a hlavne si veri,ze to muze dotahnout uplne nejvys..coz je v individualnich sportech hodne dulezite..a zacina naplnovat o cem mluvil uz pred 2 lety,ze by to chtel dotahnout uplne nejvys..noo,mluvit o tom dokaze kazdy..ale realizovat..uvidime..ale osobne se musim priznat,ze jsem mu vubec neveril..ale zatim mile prekvapuje..LETS GO>>DO IT!! :-)
Reagovat
Bob
Jirka Veselý zatím jede, tak snad mu to vydrží :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, paráda, na dnešek nejsou z MC streamy. Takže jsem se na duel Alex-Bernie těšil zbytečně :-(
Reagovat
Karl
Nevíte, proč bude hrát Radek v MC s Ivanem Dodigem a ne s Leanderem, který bude hrát s Melzerem?

http://www.atpworldtour.com/posting/2013/410/mdd.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/170796/stryc-a-trener-tenisty-nadala-berdych-hraje-2-ligu-uz-se-nezlepsi.html
Reagovat
smazaný uživatel
No nic převratného neřekl...:-))
Reagovat
Bob
Asi tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, nic převratného. Jenom Toni interpretoval zjevný fakt, který se mnohým fanouškům zde líbit nebude. A musím s ním souhlasit. Celkem mě zklamal Tsonga, po Australian Open jsem čekal, že půjde o něco víc nahoru, v zápase s Federerem měl dobré náznaky, hlavně značné zlepšení na bekhendu, ale ani Rasheed neumí zázraky, Monfilse za ty dlouhé roky taky absolutně, ale absolutně nikam neposunul.
Reagovat
Fandina
Berda neumí porazit Rafu ani Noleho a to je důvod, proč je tam, kde je. Samozřejmě bych mu moc přála, aby se to prolomilo. Možné to je, tak já mu přeji, aby se to povedlo a pak se může posunovat. Berdo, pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist