Isner porazil Benneteaua a ve Winston-Salemu získal 3. titul

27. 8. 2011, 21:17
Aktuality 2
ATP WINSTON-SALEM - John Isner vyhrál premiérový ročník turnaje ve Winston-Salemu. Dvoumetrový Američan ve finále generálky na US Open zdolal Francouze Juliena Benneteaua a získal celkově třetí titul. Naopak Benneteau na první triumf na turnaji ATP i nadále čeká, dnes prohrál i ve svém pátém finále.
Profily hráčů
John Isner

Johnu Isnerovi se letos příliš nedařilo, do formy se dostal až v létě po návratu do zámoří. Vyhrál turnaj na trávě v Newportu, v Atlantě byl ve finále a ve Washingtonu v semifinále. Podniky Masters 1000 v Montrelu a Cincinnati se mu nepovedly, týden před startem US Open ale ovládl premiérový ročník turnaje ve Winston-Salemu.

Šestadvacetiletý Američan na cestě do finále neztratil ani set, o jediné podání přišel až v semifinále s nejvýše nasazeným krajanem Roddickem. O celkové vítězství se utkal s Julienem Benneteauem, a i když prohrál první set na turnaji, v dalším průběhu zápasu si již znovu suverénně počínal na servisu a za rovné dvě hodiny zvítězil 4-6 6-3 6-4.

Dvometrový Isner měl ve Winston-Salemu opravdové domácí prostředí, protože vyrůstal v nedalekém Greensboro. K titulům z loňského Aucklandu a letošního Newportu přidal do sbírky cenných triumfů třetí trofej za vítězství na turnaji ATP.

Naopak devětadvacetiletý Benneteau, který se do hlavní soutěže dostal z kvalifikace a poprvé se v této sezoně dostal za čtvrtfinálové brány, prohrál i v pátém finále. V případě úspěchu by byl letos už 9. hráčem s premiérovým titulem, v 29 letech nejstarším. Mohl se také poprvé od Petrohradu 2009, kde zvítězil Stachovskij, stát vítězem jako úspěšný kvalifikant.

Finalisté se nyní přesunou, kvůli blížícímu se hurikánu zřejmě po souši, na US Open do New Yorku. Isner se potřetí během tří týdnů postaví Marcosi Baghdatisovi, s nímž vyhrál všechny tři vzájemné zápasy. Benneteau, jenž za posledních devět dnů odehrál devět zápasů, z nichž poslední čtyři byly třísetové, zahájí poslední grandslam sezony proti Nicolasi Almagrovi ze Španělska.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA / Severní Karolína, tv. povrch, 553.125 dolarů)
sobotní výsledky (27. 08. 2011)

Dvouhra - finále:
Isner (4-USA) - Benneteau (Fr.) 4-6 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Isner prehral s Baghtatisom prvý set 1-6!Takže stratil na ceste do finále set aj podanie ešte pred semifinále!
Reagovat
Mistr
Dobrá práce Johny.
Škoda těch pomalejších rozjezdů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist