Isner vyhrál rekordních 500 tie-breaků. Je to můj styl, směje se dvoumetrový Američan

11. 2. 2023, 12:30
Aktuality 11
ATP DALLAS - Americký tenista John Isner postoupil na turnaji v Dallasu do semifinále i díky 500. vyhranému tie-breaku, kterým znovu vylepšil svůj rekord okruhu ATP. Ekvádorce Emilia Gómeze v pátek porazil 7-6 7-5.
John Isner

John Isner tento týden zaznamenal první letošní výhru a nyní v Dallasu přešel už přes tři soupeře. Dosud neztratil set ani podání. Proti Ekvádorci Emiliu Gómezovi, jenž v 31 letech debutoval ve čtvrtfinále turnaje ATP, si pomohl 23 esy a zaznamenal jubilejní 500. vyhraný tie-break.

"Vyhrál jsem už 500 tie-breaků a jsem rád, že jsem nemusel vyhrát i 501.," řekl po utkání sedmatřicetiletý Američan.

Druhý v historickém pořadí je Švýcar Roger Federer, který uspěl ve zkrácené hře ve 466 případech. Například Srb Novak Djokovič dosud vyhrál 299 tie-breaků a Španěl Rafael Nadal 263.

Isner je také rekordmanem v počtu odehraných tie-breaků, kterých absolvoval 819. "Je to o zkušenostech. Rád bych vyhrával zápasy jako Novak, 6-1 6-0, ale to prostě není můj styl," řekl s úsměvem. Rekord ATP Tour drží také v počtu es, kterých zahrál přes 14 tisíc. V Dallasu jich nastřílel 63 ve třech utkáních.

Isnerovým semifinálovým soupeřem bude krajan J.J. Wolf, který vyřadil nasazenou dvojku Francese Tiafoea a připsal si první skalp hráče Top 15.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří nejvýše nasazený Američan Taylor Fritz, který zdolal krajana Marcose Girona a oplatil mu loňské vyřazení ze stejné fáze turnaje, Číňan Yibing Wu, jenž ve svém prvním čtvrtfinále porazil osmého nasazeného Francouze Adriana Mannarina 6-3 6-4.

Třiadvacetiletý Yibing Wu hraje první turnaj jako hráč Top 100 překvapil už ve druhém kole vítězstvím nad Kanaďanem Denisem Shapovalovem.

• ATP 250 DALLAS •
USA / Texas, tv. povrch / hala, 822.175 dolarů
páteční výsledky (10. 02. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fritz (1-USA) - Giron (7-USA) 7-6(7) 3-6 6-3
Wolf (6-USA) - Tiafoe (2-USA) 4-6 6-3 6-4
Isner (5-USA) - Gómez (Ekv.) 7-6(8) 7-5
Yibing Wu (Čína) - Mannarino (8-Fr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Izzy neuvěřitelný:) Rekord posunut dále...

Doufám, že to tam už vyhraje, když padla vlčí oběť... v tajbrejku bez šance, jasné momentum ve druhém setě...v odvarecených bp z 0:40. Tam vlkovi utekla šance na win.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ve čtvrtfinále turnaje ATP Dallas 2023 se Američan JJ Wolf utkal s Francesem Tiafoem a předvedl nezapomenutelný výkon.

Ve třetím setu vyrovnaného zápasu nasadil Wolf svou nejneortodoxnější techniku a zahrál podání, jaké ještě nikdo neviděl. J. J. se svým tělem roztočil míček tak, že Frances Tiafoe neměl šanci zareagovat.

Šestý nasazený Američan bude usilovat o účast ve finále proti Johnu Isnerovi.

https://www.puntodebreak.com/2023/02/11/jj-wolf-marca-saque-absolutamente-imposible-restar

Hele i na Puntu si všimli ty ultimátní Téčka...:) A jedno vybrábli někde z twitteru...no dneska jich také pár Izzy schytal...
Reagovat
Vlk-v-trave
Janek na tom saku je pořád schopný, ale... Vlček na returnu opravdu zapracoval...
Janek je prolomen i s pomocí DFka.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vlk celkem v pohodě. Dokonce i v klidu zavřel set.
Janek mě překvapuje, že stále na té BL stíhá, jinak předvedl celkem pěkné defens údery, které musel vybírat po zatáčce a prohozu, což izzy úplně není...
Reagovat
Vlk-v-trave
Hned v úvodu druhého, dobře odvrácené bp, ty vlčí téčka jsou tedy dost drsné...a nejen pro Janka na tomhle dallaském turnájku.
Reagovat
Vlk-v-trave
Schyluje se k tajbrejku, pokud Vlk se tam proservíruje, Janek odvracel hlavně 3 bp, ze stavu 0:40, takže tam byla asi ta nej. šance...tajbrej s Jankem bude hodně naročná akce.
Reagovat
Vlk-v-trave
Hmm, tak místo tajbrejku se Vlk proservíroval do třetího setu :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Coria opět ve finále, sice jiný to Coria...ale je tam...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Cordoba má Argentínské finále...:)
Ani Coriu, ani Baeze bych tam nečekal...
Reagovat
Vlk-v-trave
Pro Vlčka to bude dneska hodně těžké, ale uvidíme nakolik Dlouhý Janek bude reagovat na returnu. Je to v hale, a nevím nakolik se bude dobře returnovat Jankovi Vlčí Téčko...moc prostoru tam není...

Jestli jde o return Vlčka, tak to si moc iluze nedělám, ikdyž jeho cíl je na něm intensivně pracovat...tak jde proti Izzymu, nóóó každopádně má teď příležitost si to pěkně vyzkoušet v praxi a ještě v tělocvičně.

Montpelié
Max jede a jeho plán dominovat na okruhu ATP nabírá první zajímavé obrysy... uvidíme ve finále jak si poradí se zrzkem, plány smělé, ale není je jednoduché realizovat,... hlavně ta No.1, ...dominovat jako v určitý způsob může, třebas na saku:) ale ta No.1 je ještě tedy hodně daleko.
Reagovat
Nola
Izzy, takto uz vyhral par titulov, ozaj kde je jeho naj fanynka sojka? a amici maju dalsieho servismana, co to pali cez 200 aj cez 2.servis - Cressy, dnes si poradil s vychadzajucou hviezdou... celit im vyzaduje neskutocnu trpezlivost, chodit zo strany na stranu a cakat na prilezitost, za mna fakt asi nepozeratelne.... ale Izzy je take zlaticko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist