Jako teprve druzí v open éře! Ram a Salisbury obhájili titul na US Open

9. 9. 2022, 21:50
Aktuality 3
US OPEN - Domácí Rajeev Ram a Brit Joe Salisbury na US Open obhájili titul ve čtyřhře. Na newyorském grandslamu to dokázali jako teprve druhý pár v open éře. Ve finálovém souboji dvou nejvýše nasazených párů porazili nizozemsko-britskou dvojici Wesley Koolhof, Neal Skupski 7-6(4) 7-5.
J. Salisbury a R. Ram (© AFP)

Ziskem dvou titulů po sobě navázali na betonových dvorcích ve Flushing Meadows na legendární duo Todd Woodbridge, Mark Woodforde. Australané US Open ovládli v letech 1995 a 1996.

"Je to dost šílené. Ani nemůžu uvěřit, že tu zase stojíme," řekl při slavnostním ceremoniálu na kurtu Salisbury, jenž si ziskem trofeje zajistil, že zůstane světovou deblovou jedničkou. V kombinaci čtyřhry a smíšené čtyřhry vyhrál na grandslamech už 17 zápasů v řadě. "Je úžasné, že jsme se stali součástí historie. Vyhrát dvakrát za sebou je skvělé," dodal.

Ram se Salisburym získali osmý společný vavřín, třetí na grandslamech. Osmatřicetiletý Ram rozšířil svou sbírku trofejí o 25. kousek, 30letý Salisbury o jedenáctý. Triumfem si zajistili start na Turnaji mistrů, kam se předtím kvalifikovali právě jen jejich soupeři.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Krisboy
A přijde mi docela neuvěřitelný, že jsou teprve druhý, co obhájili titul na US Open. Woodies jsou legenda legend, ale že se to nepovedlo ani Bryanům...?

Prostě borcismile
Reagovat
EllNino
Joe má holt radši prkno než singl, a debl hraje výborně :)

A Rajeev už je legenda svého řemesla :)
Reagovat
Krisboy
Radost koukat. Snad jsem něco okoukal smile

smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist