Kolář je v Itálii ve čtvrtfinále a výhra ho dělí od Top 200

16. 8. 2018, 16:22
Aktuality 2
CHALLENGER CORDENONS - Zdeněk Kolář na antukovém challengeru v italském Cordenonsu porazil 2-0 na sety domácího Francesca Fortiho a postoupil do čtvrtfinále. V něm se střetne s Maďarem Matem Valkuszem a pokud ho porazí, zajistí si premiérový posun do Top 200.
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář si před měsícem v Bastadu zahrál poprvé na turnaji ATP, před dvěma týdny se v polských Sopotech dostal popáté v kariéře do semifinále challengeru a nyní je ve čtvrtfinále dalšího antukového challengeru v italském Cordenonsu.

Jednadvacetiletý Čech ve dvou utkáních potvrdil roli nasazené šestky a se Španělem Carlosem Gomezem-Herrerou a domácím Francescem Fortim neztratil ani set. S devatenáctiletým Italem, který debutoval na challengeru, si dnes poradil 6-3 6-4, když soupeři sebral celkem šestkrát podání.

Ve svém šestém letošním čtvrtfinále se Kolář utká s o rok mladším maďarským kvalifikantem Matem Valkuszem, kterého v jediném vzájemném duelu předloni na turnaji Futures zdolal 2-1 na sety.

Už výhrou v prvním kole si rodák z Bystřice nad Pernštejnem zajistil vylepšení svého maxima ve světovém žebříčku. A pokud uspěje i v pátek proti Valkuszovi a pošesté v kariéře postoupí do semfinále challengeru, posune se poprvé do Top 200.

Zároveň by se Kolář stal novou českou trojkou, neboť by předstihl Lukáše Rosola i Adama Pavláska. Před ním by z Čechů byli už jen Jiří Veselý a zraněný Tomáš Berdych.

• CHALLENGER CORDENONS •
Itálie, antuka, 64.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kolář (6-ČR) - Forti (It.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
jurasekh
Zdendo pojď!!! Máš na to a je nejvyšší čas, aby někdo zkusil dokázat to, co se v posledních 20 letech po Jirkovi Novákovi povedlo jen Berdychovi a Štěpánkovi :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist