Konec ve čtvrtfinále. Mladičkou Fruhvirtovou v Charlestonu zastavila až Sharmaová

17. 4. 2021, 08:22
Aktuality 41
WTA CHARLESTON 2 - Linda Fruhvirtová skončila na svém druhém turnaji WTA ve čtvrtfinále. Na zelené antuce v Charlestonu 15letá Češka ztroskotala až na Australance Astře Sharmaové, 165. hráčce světa podlehla 4-6 3-6.
Linda Fruhvirtová (© Volvo Car Open)

Linda Fruhvirtová letos odehrála tři menší turnaje ITF s bilancí 14-1. V Monastiru získala první dva tituly mezi ženami a navíc v Tunisku triumfovala i ve čtyřhře.

A tak talentovaná Češka dostává v pouhých 15 letech šanci prosadit se na turnajích WTA. V březnu si v Miami zahrála kvalifikaci a tento týden v Charlestonu startovala podruhé v kariéře v hlavní soutěži. 

Na netradiční zelené antuce v Charlestonu zaznamenala první dvě výhry, když porazila bývalou světovou jedenáctku Francouzku Alizé Cornetovou (59. v WTA) a Američanku Emmu Navarrovou (404.).

Přemožitelku našla až ve čtvrtfinále, v němž prohrála se 165. hráčkou světa Astrou Sharmaovou. O deset let starší Australance, která už byla i hráčkou Top 100, prohrála 4-6 3-6. 

Fruhvirtová přitom do zápasu vstoupila lépe. Získala první dva gamy a za stavu 4-3 měla brejkbol, jenže ho nevyužila a také vinou celkově 14 dvojchyb čtyřikrát po sobě neudržela podání. Prohrála tak první set a ve druhém neustále marně dotahovala. Dvakrát se jí povedl rebrejk, ale vyřazení odvrátit nedokázala.

Česká teenagerka, jež měla v turnajových poznámkách WTA jako kouče uvedeného Patricka Mouratogloua, si v Jižní Karolíně zajistila přísun 60 bodů do světového žebříčku, v němž vyletí ze 499. na 361. místo.



25letá Australanka Sharmaová, jež rodačkou ze Singapuru, postoupila do semifinále podruhé v kariéře. Předloni v Bogotě to dotáhla až do finále, na titul ale nedosáhla.

O druhé finále si Sharmaová zahraje s Mariou Camilou Osoriovou. 19letá Kolumbijka je v semifinále rovněž podruhé a také ona si to první zahrála v Bogotě, když minulý týden nakonec získala svůj premiérový titul.

Osoriová neprohrála už osm zápas v řadě, v očekávaném čtvrtfinále dvou teenagerek jí vzdala o rok starší Clara Tausonová. Plačící osmnáctiletá Dánka skrečovala za stavu 4-6 a 0-1 kvůli zranění levého kolena, Osoriová se ji marně snažila utěšit objetím a vlídnými slovy.

Znovu po týdnu na sebe v semifinále narazí Danka Koviničová z Černé Hory a Tunisanka Ons Džabúrová. 26letá finalistka z minulého týdnu Koviničová ve čtvrtfinále porazila 7-5 6-1 domácí nasazenou trojku Shelby Rogersovou a během jedenácti dnů na zelené antuce v Charlestonu vyhrál osm z devíti zápasů. 

Nejvýše nasazená Džabúrová cestou do semifinále ztratila pouze deset gamů ve třech utkáních, když Japonku Nao Hibinovou ve čtvrtfinále deklasovala 6-0 6-1.

• WTA 250 CHARLESTON 2 •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 235.238 dolarů
páteční výsledky (16. 04. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sharmaová (Austr.) - Fruhvirtová (ČR) 6-4 6-3
Džabúrová (1-Tun.) - Hibinová (Jap.) 6-0 6-1
Koviničová (Č. Hora) - Rogersová (3-USA) 7-5 6-1
Osoriová (Kol.) - Tausonová (Dán.) 6-4 1-0 / skreč T.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
FulnekUltras
už to dnes plnoštíhle doválcuj smile
Reagovat
sojka1
a jeji "tweener"... a nasledny smich... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ona se smála ještě na lavičce.
Bezprostřední.
Obě si ten zápas užívají.
Reagovat
sojka1
krasna bitva, skvela reklama na holcici tenis a predevsim prijemne osvezeni po nudne Kovinic, ktera nebyla absolutne schopna zmenit ci snad dokonce vymyslet cokoliv na Jabeur a hrala jeji bouchacku. Holky ted perli - pestre, odvazne, chytre, moc pekny mataron, snad ho Maria dobehne, navzdory tomu, ze prohrala svuj prvni letosni TB... i tomu, ze se sama pred sebou stydim, ze fandim proti Astre.... :-))
Reagovat
sojka1
Astra krome jineho dava Marii ochutnavat vlastni medicinku - inside FH (-in, -out) atd.... uvidime, zatim je na koni... :-)
Reagovat
sojka1
a stary Sanchez na nohou, nevydrzi sedet... :-)
Reagovat
sojka1
Maria uz toho ma plne kecky, bylo to opravdu narocne... ale krasne... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si dávaly přednost u sítě.
Obě skvělé.
Zítra asi budu přát víc Tkaničce, i když Ons je taky skvělá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, parádasmile
Ons ovšem hrála perfektně, profesorsky, krásné čopy i dropshoty. Walking rocksmile
Reagovat
sojka1
ja budu zarucene fandit Tkanicce, snad se ji povede paradni uzlik a krasna klička... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Proč Tkanička? Btw čínskou mámu jsem v ní teda neviděl. Tátu z lndia to ano. Oba rodiče sportovci, táta skákal do výškysmile Do Aus odjela až v 10.
Camilla zas v 11 do US na tři roky a neuměla ani slovo anglicky. Je od hranic s Venezuelou, proto je tak pěknásmile
Reagovat
sojka1
jsou to zajimave osudy! Cinanku tam taky tezko hledam a Tkanicka proto, ze byvala na svou vysku legracne tenoucka. Fyzicky ale maximalne zdatna, byly nejak k mani jeji testy a dosahla skutecne nevsednich vysledku....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha, díky. No, máma zas byla atletka, tak pro ty výsledky má dobrý genetický základsmile
A komu se říkalo nítěnka asi víšsmile
Reagovat
sojka1
ne asi... :-)))
Reagovat
sojka1
a vis, ze hral v teplackach s vyboulenymi koleny, vytazenymi az na hrudnicek a ve flanelove kostkovane kosili? :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak flanelová košile přináší milióny, nesmile? To funguje pořádsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale už jsem si ji nepamatoval. Tepláky josmile
Reagovat
Mr.Pink
ja tez, uz ji mam v tymu :)
Reagovat
Alien
Tkaničce? Jaký Tkaničce?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, je to osvěžující. Mlátiček je až dost. A obě holky sympatické a hezké. Konečně jsem si všiml, jak má ten cop spletený přes celou hlavu.smile A smích po tweenerusmile
Gratulka Sharmě! To má jako náplast za Bogotu.
Komentátor říkal, že když po ní SV chtěla, aby si počítala body, je to jak kdyby chtěla po plavci, aby si při zavodech počítal bazény (nevím, jestli jsem to pochytil přesně, ale každopádně vinu dávali jasně oběma rozhodčím).
Reagovat
Mr.Pink
osorio to tam pali jako lucka hradecka, kdyz se ji splasi raketa.
ale musim rict, ze hodne me bavi i sharma. takove muzske pojeti tenisu, lehkonohy pohyb, sikovna ruka, vyborne voleje a jeden z nej kicku, co jsem u zen videl
Reagovat
sojka1
Astru jsem "objevila" v Bogote (jak jinak) :-)) prohrala ve finale s Anisimovou, ale byla skvela. Vubec je skvela... pred tim se sice skvela jen v univerzitnim tenisu, ale pro me je skvela samozrejme uz tim svym studiem.... ;-)
Reagovat
Mr.Pink
ja ji vidim hrat teprve asi potreti a musim si ji zapsat na seznam oblibenych hracek. moc hezky se na ten jeji tenis kouka. hra min. na prvni padesatku urcite
Reagovat
Mony
Vcera mi jí připomínala další naše kuřátko Bartůnková. Ta kromě podobného skvělého pohybu dokáže i agresivněji zaútočit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sice bez gratulky, ale... Držet v 15letech po tři zápasy krok se staršíma holkama i mnohem výše postavenýma nebo je dokonce přehrávat, rozhodně zaslouží uznání. Pohled na údery, speciálně na bh po lajně je krásný. V její hře je určitá elegance, kterou zatím nevím, ke komu přirovnat. Že by k té Evert, u níž byla na zkušené?smile
Servis rozhodl o postupu Sharmy - byl to příliš velký dárek a asi i soupeřka z něj byla trochu v rozpacích, ale nakonec ho přijala a postoupila. Na druhou stranu měla i trochu štěstí a také to tu několik z vás zmínilo - prase v pravou chvíli, lob Lindy těsně za a další čáry také hrály spíš ve prospěch soupeřky. Ale to jsou detaily a k zápasu patří. Servis prostě Linda piluje a jak říkala komentátorka, snaží se podávat nad svůj věk a to něco stojí. Servis měla skvělý s Cornet, jakž takž s Navarro a proti Sharmě už z něj zbylo jen torzo. Určitě ho umí, dávala i esa, jde jen o konzistenci s razancí. Toho bych se nebál. Ivaniševič naučil podávat Jokera až na stará kolena (to mu nezapomenusmile)
Teda super představení na tomto turnaji a určitě nejen já se budu těšit na další zápasysmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Osorio je o rok starší, ne naopak. To by jí muselo být 17smile
Reagovat
dadaft
Škoda, ale zklamání je samozřejmě jenom trošku, mnohem víc je radosti -- divoká karta byla skvěle zhodnocena, postup žebříčkem je výrazný, získané zkušenosti cenné a nějaký ten dolar v kapse k tomu.
Gratulace
smile

Zaujalo mě odstoupení Tausonové. Viděl jsem, jak se zranila, včetně detailních zpomalených záběrů, šlo o povrchovou odřeninu, větší zranění kolene tam být nemohlo, nebyl tam žádný náraz kolenem do země ani nějaké nepřirozené vykroucení, prostě šktla kůží o antuku... Navíc sama při ošetřování naznačovala fyzioterapeutce, která jí to prohmatávala a rozhýbávala, že to je v pořádku a jde o odřeninu............
Nevím, snad jedině, že by ji ten strup praskal, ale jinak fakt nevím, co ji mohlo tak limitovat...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vypadalo to spíš, že si hnula se svalem na lýtku nebo s jeho úponem. Možná sama nevedela, co ji bolí... Vaz v koleni snad ne.
Reagovat
sojka1
Tauson se zranila hned v prvnim gamu? Nemuzu ten zapas/set na O2Tv najit a na YT zacina zaznam az od druheho, to uz ma koleno zavazane...
Reagovat
sojka1
od druheho gamu prvniho setu...
Reagovat
dadaft
Ne, zranila se už v předchozím zápase s Tomljanovič, nebo dokonce možná už v tom prvním se Samsonovou.
Reagovat
sojka1
aha, diky, ty zapasy jsem nevidela....
Reagovat
George_Renel
Pro Lindu to byl přes porážku skvělý týden. WC využila k výraznému posunu v žebříčku a také ke zviditelnění se, což určitě pomůže k dalším účastem na podnicích WTA.
A pořadatel rovněž nemusí udělení WC litovat, protože byla rozhodně zpestřením turnaje. A to ne jen kvůli věku, poněvadž co se týče returnu a hry, určitě je na úrovni 100. až 150. hrážky rankingu. Co ji brzdí je podání. Pokud se ho podaří rychle zlepšit, je další rychlý vzestup zaručen. Takže chutě do toho a hlavně ať drží zdraví.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
pepin
Je potřeba si uvědomit jak je opravdu mladá a její fyzické předpoklady v tomto věku určitě ovlivňují možnosti na servisu. Jinak má ale velice šikovné ruce a skvělý pohyb který by se od ní mohla učit nejedna podstatně známější tenistka. Určitě má před sebou velké možnosti a teď bude záležet jen na ní a také hlavně jak ji bude držet zdraví.
Reagovat
sojka1
a jak by se od ni ty nejmenovane hracky mohly ucit pohyb, ktery je dany predevsim vrozenymi dispozicemi - somatotypem, temperamentem, reflexnimi oblouky... prinejmensim... :-) Rozvoj pohybu je zasadni vec, samozrejme, ale vsichni hraci se prece nemohou pohybovat stejne a sam pises, ze fyzicke predpoklady ovlivnuji moznosti... ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Kanar
Na svůj věk hrála určitě úžasně a musel to být pro ni opravdu super týden. Otázkou je co s ní to zviditelnění udělá, taky to jistě zvedne tlak, kterému bude čelit. Aby tím, že ji IMG zajistila WC, nebyla z dlouhodobého hlediska medvědí služba. Nevím, jak je zralá na vystoupení přeci jen z jakési anonymity. Samotný výsledek, je vzhledem k okolnostem (wc- skreč-400-loss) přeci jen trošku pozlátko (na tom ovšem vůbec nezáleží), ale určitě má ohromný potenciál do budoucna. Vystoupení OK (předvedená hra, soustředěný výkon, rozumně namotivovaná). ING zřejmě usoudilo, že je připravena na to, aby ji vystřelili nahoru a na druhý pokus jim to vyšlo. Asi měli trochu strach, že by se ji současná forma a náboj mohl při postupném probíjení vzhůru rozplynout, což se někdy stává těm, co to musí podstoupit. WC se jeví jako skvělý manažerský tah, který vyšel, alespoň pro teď. Zkrátka ji chtějí mít co nejdřív nahoře. Osobně jsem odkojenej jinými sporty, tak mi tyhle manažerský manévry moc neseděj, v tenise to hraje větší roli - mám pocit. A přeci jen, co je dobrý pro IMG teď, nemusí být to nejlepší pro Lindu z dlouhodobého sportovního hlediska. Doufám, že z ní vyroste spíš stabilní hvězda tenisová než mediální (Bouchard).Hodně nejen tenisového štěstí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak zrovna Bouchard je z docela jiné rodiny a manýry podle toho vypadaly. Prostě princezna. F. mají zřejmě jiné preference a snad to tak i zůstane...
Reagovat
Kanar
Nemyslel jsem to jako přirovnáni, spíš odstrašující příklad
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Oksmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist