Krejčíková je zpět! Ve finále v Tallinnu smázla v hale 24 zápasů neporaženou Kontaveitovou a slaví čtvrtý triumf

2. 10. 2022, 14:31
Aktuality 112
WTA TALLINN - Barbora Krejčíková v estonském Tallinnu poprvé od ledna postoupila do semifinále, v posledních třech utkáních porazila hráčky Top 20 a došla si pro svůj první letošní a celkově čtvrtý titul. Šestadvacetiletá Češka ve finále přehrála 6-2 6-3 domácí nasazenou jedničku Anett Kontaveitovou a ukončila její 24zápasovou halovou neporazitelnost.
Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková loni posbírala své první tituly, když ovládla Štrasburk, senzačně French Open a ještě domácí Livesport Prague Open. Na začátku tohoto roku na životní sezonu ještě navazovala, na Australian Open prošla do čtvrtfinále a v Sydney sahala po čtvrtém triumfu.

Na ten si ale musela počkat až do dneška. Šestadvacetiletá Češka začala mít v únoru potíže s loktem, tři měsíce nehrála a po zdravotní pauze dosáhla na jedinou čtvrtfinálovou účast. Zkompletování kariérního Grand Slamu ve čtyřhře jí ale zřejmě dodalo pořádnou dávku sebevědomí. V Tallinnu totiž ztracenou formu našla, v Estonsku přehrála Ajlu Tomljanovicovou, Martu Kosťukovou, Beatriz Haddadovou Maiaovou, Belindu Bencicovou (jediný ztracený set) a v hale 24 zápasů neporaženou Anett Kontaveitovou.

Rodačka z brněnských Ivančič, která před cestou na tento turnaj prohrála 10 z posledních 11 soubojů s hráčkami Top 20, v úvodním dějství dominovala. Chybující Kontaveitové nenabídla jediný brejkbol, sama obě šance využila a na podání prohrála jen dva fiftýny.

Mnohem více práce měla ve druhé sadě, do ní vstoupila ztraceným podáním a pak přišla o náskok 3-1. Poslední tři gamy však jasně ovládla a upravila svou finálovou bilanci na 4-3. V žebříčku se posune o čtyři místa na 23. příčku.

"Během čekání jsem si připravovala vítěznou řeč, ale teď se ve mně mísí slova a emoce. Byl to pro mě výjimečný týden na speciálním místě," řekla Krejčíková, která na kurtu převzala trofej z rukou prezidenta Alara Karise. Poté poděkovala v estonštině. "Je to jediné slovo, které jsem se tu naučila, protože jinak je pro mě tento jazyk těžký," usmála se.

"Chtěla bych Anett pogratulovat. Omlouvám se, že jsem ji dnes porazila, ale tenhle titul jsem fakt chtěla. Pokaždé, když spolu (s Kontaveitovou) hrajeme, je to velký a těžký zápas. Děkuji, že mě donutila předvést to nejlepší," řekla Krejčíková, jež upravila vzájemnou bilanci na 2-1.

Kontaveitová dnes zaznamenala svou první halovou porážku po téměř dvou letech. Šestadvacetiletá Estonka, jež od začátku loňského roku posbírala 11 finálových účastí a pět titulů, měla na dosah sedmý triumf. V pořadí WTA přeskočí Paulu Badosaovou a bude třetí, jedno místo za svým maximem. "Blahopřeji Barboře. Zažila tu skvělý týden. Dnes na mě byla příliš dobrá," uvedla.

Obě aktérky teď čeká přesun do Ostravy, kde zítra začíná hlavní soutěž. Krejčíková v prvním kole změří síly se Shelby Rogersovou, obhájkyně Kontaveitová má coby nasazená trojka na úvod volno.

• WTA 250 TALLINN •
Estonsko, tv. povrch / hala, 251.750 dolarů
nedělní výsledky (2. 10. 2022)
• Dvouhra - finále •
Krejčíková (7-ČR) - Kontaveitová (1-Est.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
L. Kičenoková/N. Kičenoková (3-Ukr.) - Melicharová-Martinezová/Siegemundová (1-USA/Něm.) 7-5 4-6 10-7
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

112
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Blondie
Jak to na začátku roku vypadalo trochu smutně, tak je to nakonec neskutečná úroda, každá kočka si udělala radost :)

Peti - 500
Kačka - 250
Linda - 250
Maruška - 250
Bára - 250

Pět titulů - a to tak pestře rozhozených, dlouho nebylo, ne? Jako počty titulů i bohatší (když jely Peťa a Karo svá maxima), ale pestrost teda boží.

Juniorky nepočítám :)
Zvedne Karo hozenou ostravskou rukavici?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prodloužené ruce Fulneka?smile
Reagovat
Blondie
Kremlofilové dostávají v diskuzích o politice a vojenství čočku, tak se zoufale snaží anektovat, na co stačí - debaty o tenisu, pletení a lovu na položenou.
Reagovat
vavrinec
Chytání na těžko a politika? To jsou věci.smile
Reagovat
Blondie
Já preferuji plavanou smile
Reagovat
Pe3k
Já feeder.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To víš, když skončí rybářská rozvička rozpažení připažení tááákhle dlouhá byla, tak se přejde na politiku, dobračisko Pe3k ty rybky ještě nakrmí a jde se domů smile
Reagovat
Titan
Viděl jsem finále a rád jsem se mýlil v jeho výsledku. Barbora hrála až na malý výpadek přesvědčivě a téměř neomylně. Dále jsem se přesvědčil, že v Estonsku nerozumí tenisu, protože diváci byli jako jalové krávy. Míč utkání od Barbory - a ticho... (u nás by i u Anett bouřlivě tleskali.) Už nikdy nedávat WTA podivným pobaltským zemím, kde se dodnes pořádají pochody vysloužilých nacistických dozorců...
Reagovat
Blondie
Ale ploším tě.

Naši diváci rozumí tenisu tak geniálně, že při FC tleskají a jásají na DF české soupeřky.
Reagovat
Mony
Zrovna jsem si říkal zaplať Pánbůh, že to tam dali. Plne, kultivované ochozy, skvělé obsazení, skvělá atmosféra.. U nás jsme v tomhle mlčení na úspěch soupeře myslím ještě horší.. Většinou se fandí domácím.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Diváci byli v pohodě, tleskali i Báře, logicky míň když si přáli domácí vítězku... A po zápase Báře tleskali hodně.
Reagovat
vavrinec
Ano, diváci byli fajn. Kéž by to tak bylo i jinde.
Reagovat
Mac
ted jsem to dokoukal ze zaznamu....ze ji neni hanba... nazehleni estonci, i president prisel, konta tam mela celou rodinu.. a ta ceska JZDacka...smile
Reagovat
Maisterstich
Podvodnice podvodnic tu má spoustu obhájců, tak už to bohužel bývá... I Babiš má své Babišky smile
Reagovat
hanz
Tady už hejtříme my - Plíškovic Comísek, vždy skvěle naladěný Tomřík, všeználek Ňiňo a skvěle sekundující Týmíček. Měl bys podat přihlášku do našeho klubu.smile
Reagovat
EllNino
Bára tedy ke svému GS z Paříže do sbírky přidala třetí WTA 250 (každý z jiného povrchu - antukový Štrasburk, betonová Praha a halový Tallinn)

Zajímavé je, že po cestě turnajem potkala hráčky se kterými nemá zrovna příznivou bilanci:
1. kolo Ajla Tomljanovic (před turnajem 0:1 - letošní prohra z Wimbledonu)
2. kolo Marta Kosťuk (před turnajem 0:2 včetně letošní prohry z Eastbourne)
čtvrtfinále Beatritz Haddad (tam v jediném H2H vedla 1:0)
semifinále Belinda Bencic (před turnajem 0:2)
finále Anett Kontaveit (před turnajem 1:1)

Doufám, že naváže v ostravě, Shelby do 1. kola bude ošemetná, pak opáčko s BeBe, no uvidíme :))

Holkám v Ově přeji hodně zdaru :)
Reagovat
turista
Je dobře, že Bára vyhrála tenhle titul. Zavřela ústa pochybovačům. Roland Garros nelze nikdy vyhrát náhodou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
velká gratulace k titulu, jestli se nemýlím, tak prvnímu singlovému po zranění.smilesmile
Hrála skvěle a přišlo mi, že Anett porazila hlavně díky pestřejší hře. Anett ja tak trochu mlátička, ale dobrá a navíc dost pěkná
Reagovat
frenkie57
Souhlasím, má hezký kukuč, zvláště, když se vyzubí.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Blondie
Skvelyyyyysmile
Reagovat
bardunek666
Barči. Cestou za titulem porazila opravdu kvalitní hračky, takže určitě cenný titul. Je hezké vidět její hru zase na vyšší úrovni. Snad se bude dařit i nadále (hlavně zdravotně) a třeba v Ostravě uhraje nějaký hezký výsledek.

Gratuluji i Mušce, pro to bylo zde taky povedené, ačkoliv to semifinále byli velmi blízko.

Jinak tenis v Tallinnu byl celý týden na velmi vysoké úrovni a odehrály se kvalitní zápasy. Doufám, že si tento hezký turnaj najde stálé místo v kalendáři.
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Pavol
Nám to naozaj nevadí že zase vyhrávaš, my ti to odpúšťame. Už proti Haddad bolo jasne vidieť obrovské zlepšenie. smilesmilesmile
Reagovat
Kozoroh
Výborně, Báro! smilesmile
Reagovat
turista
Ano. Velká gratulace!
Reagovat
smooke1
Hateři asi prohrali peníze a proto jsou zlý.
Reagovat
lenkamarkova
Nechápu ty negativní komentáře na Báru. To bylo řečí v 1. půli sezony, že se češkám nedaří a teď když během 2 týdnů mají titul 3 Katka, Linda a Bára, tak se zase kritizuje. Já fandím češkám vždy a mám radost, když vyhrají titul. Dost lidí psalo, že Bára už ve dvouhře nevyhraje nic, že to loni byla náhoda, tak jsem ráda, že Bára dokázala hrát skvěle i ve dvouhře. Psala jsem to, že je běžné po zranění, že trvá delší dobu než se vrátí forma. Moc to Báře přeju a ať se dál daří.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
elsky
Hrála moc pěkně.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
tommr
Bára se zjevně nechtěla nechat zahanbit od Katky a tak si taky vybojovala titul ... smile
Čistě teoreticky má ted Bára ještě pořád šanci na letošní TM v singlu. Musela by ale stejně jako Karolína Plíšková vyhrát Ostravu, San Diego a Guadalajaru. O něco líp je na tom Petra Kvitová které by k tomu stačilo vyhrát dva z těchto tří turnajů ...
A všechny tři mají samozřejmě i reálnou šanci zakončit sezonu v top-20 ...
Reagovat
Mony
Bára hlavně makala, aby se dostala tam, kde už byla
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Nenela
Procetla jsem si tento chat az dolu a musim rict, ze me dost prekvapilo tech nekolik hateru, co se o Bare vyjadruji jako o podvodici, nejarogantnejsi hracce, ktera umi vyhravat jen s MTO apod.
Co jsou to za trapne kecy? Vloni lidem vadilo, ze se chodi prevlikat. Ted se nechodi prevlikat, tak zase jinym vadi, ze si parkrat vzala MTO. Statisticky spocitano si jich vzala mene nez je prumer, ale z nejakeho duvodu se na ni porad vali tyhle hejty. Je absolutne z cesty si myslet - a jeste pod vlivem vlastni blbosti to i napsat - ze NEKDO VYHRAL DIKY MTO. Ze jsou o tom videa? Jsou, protoze Bara slape na kuri oka fanouskum hracek, ktere porazila. Neni nic lehciho nez napsat, ze vyhrala diky MTO misto priznat, ze vyhrala protoze byla lepsi. Protoze tak to je a zadne MTO na tomto faktu nic nezmeni
Reagovat
elsky
Je to drobnost. Kdyby to nazvali třeba timeout nebo to zrušili, byl by klid.
Reagovat
Mony
On to je timeout
Reagovat
elsky
Myslel jsem nepodmíněný. Taky se myslím uvažovalo o nějaké bodové penalizaci za vyčerpaný MTO.
Reagovat
Mony
Jo to navrhovala Sarapovova, aby si hráči MTO platili a určitý limit by se jim po sezoně vrátil. To bylo moudre, ale nějak se to nechytlo... Stejně jako další super návrhy, jako od Nadala. Aby prize money pro ženy a muže se odvijely od peněz za prava za TV přenosy. smile.. To by asi brzy ženský přestaly mít v TOP10 nejvíce vydelavajicich sportovkyně 9 zástupkyn a mozma u mužu by se tam nějaký mohl objevitsmile..
Reagovat
Mony
A to říkám já, který miluje ženský tenis.. Ne proto, že by byl kvalitnější, ale protože miluji, co se při něm odehrava v ženských hlavách.. Mužskej je oproti tomu většinou nuda a pretlacovana
Reagovat
Dobry-den
Tak Bára to schytává i na zahraničních fórech. Nemusíme se ani bavit o MTO, ono je toho fakt tolik, že to prostě neokecáte. Ať už jde o opakované 10minutové přestávky na záchod (museli kvůli tomu i změnit pravidla a jména, která se nejvíce skloňovala, byla právě Bára a Cicipas), dále pak opakované nadhozy v klíčových momentech zápasu (třeba i 3x po době), toho si prostě nejde nevšimnout a když to vadí divákovi, tak soupeřkám to určitě pije krev dvojnásob. A ten úlet v Praze, to ani nekomentuju...

Nejsem hater Báry, ale myslím si, že když podobné věci kritizujete u zahraničních hráček, tak by bylo fajn si přiznat, že ani ty Češky nejsou čisté jako lilie. smile
Reagovat
Dobry-den
*po sobě
Reagovat
Fandina
Jaký úlet v Praze?
Reagovat
milik254
"Jsem tady doma!"
Reagovat
GaelM
Ty opakované nadhozy mě taky štvou, pro soupeřky to musí být frustrující se Xkrát chystat na příjem zbytečně. Divím se, že tohle se zase tak moc neřeší, přijde mi to mnohem horší, než nějaké převlékání nebo MTO.
Reagovat
Mony
Jasně, to jsou typické řeči zoufalcu, kteří nikdy žádný sport nedělali.. Jak říkal Elsky, ve volejbale (byl jsem kdysi dávno v juniorské repre), je timeout pro to, aby se soupeř zastavil a my se nadechli. Jiný význam nemá. Tady MTO je to důvod, jak si na dotyčnou zanadavat.. A to, že zařval na empire, že jsou tady doma, je jen roztomilá upřímnost. Sporný balon bez jestřába není nic jineho, než volba, co si zrovna výběru.. A vybírat si v tak důležitém momentě doma bod pro souperkusmile?.. To nebyla slova podvodníce, ale roztomile holkysmile
Reagovat
JohnB
Jak to proboha muzes srovnavat s volejbalem? Vsak v tenise mas na vydechnuti prestavku mezi gamy, to je ten time out, medical slouzi na osetreni.
Reagovat
Mony
Říkám, že timeout není na vydechnuti, ale zastavení soupere. V tenise to akorát kazí ta predlozka nebo zájmeno "medical"
Reagovat
George_Renel
Jenom ubozí zhrzení sázkaři.
Reagovat
lenkamarkova
Přesně tak, mám na to úplně stejný názor. Bára porazila dobré hráčky, čekalo se že prohraje v 1. kole, vyhraje titul a místo, aby lidi gratulovali, tak hledají chyby. Tenis sleduju často a MTO si bere plno hráček, ale jak si ho vezme Bára, tak je to špatně.
Reagovat
frenkie57
Nemá někdo stream na kvaldu v Ostravě?
Reagovat
Alien
Dnes to byl skvělý výkon! B.Krajíčková získává zpět vydobyté pozice a to je moc dobře. Velká gratulace k titulu!
Reagovat
com
nekoukal sem, protoze me nejaka Krejcikova nezajima smile Bylo zase MTO? smile
Reagovat
elsky
Dneska jí bylo dobře smile
Reagovat
com
smile no kdyby na zacatku prohravala, hned by ji bylo beztak šoufl smile
Reagovat
elsky
No jo no. Bejt z nějaký jiný země, nit na ní nenechám suchou. smile
Reagovat
Fandina
Spíš je trapné, že se o ní píše, že to dělá. Nedovedu si představit normálního člověka, že bude něco takového dělat před zraky tolika lidí. Podle mě je trapné, že někdo někoho z toho může podezřívat.
Reagovat
elsky
Docela běžná praxe. Nejde mi to, soupeřka je v laufu, zkusím ji rozhodit přestávkou. Asi jako ve volejbale, kde si trenéři berou timeout, když se soupeř rozpodává. Akorát, že tam není potřeba předstírat potíže smile
Reagovat
elsky
Barbora to má ještě zkombinovaný s opakovanými nadhozy a WC smile
Reagovat
Fandina
Naivní představa, že když opakuji nadhoz, tak to dělám kvůli rozhození někoho. To může napadnout jen toho, kdo na nic jiného než na rozhození druhého nemyslí.
Reagovat
elsky
V pohodě, úmyslné nebo ne, ty věci tam prostě jsou a každý to bere jinak smile
Reagovat
vladka
Neskutečný maraton s parádním koncem! Díky za krásnej tenis! A těch pár kilo, co dala dolů, jí moc prospělosmilesmilesmile
Reagovat
Mantra
jaký maraton?, když píšou v titulku, že Kontaveit smázla
Reagovat
vladka
myšleno celý turnaj smile
Reagovat
Dobry-den
Los byl těžší než na některých GS. smile

Máme tedy další titul pro českou hráčku, tak uvidíme, jestli zvedne hozenou rukavici i česká žebříčková jednička...
Reagovat
Jan
Velká gratulace Báře. Až jsem byl překvapený jak to šlo hladce. Hraje teď opravdu dobře. smilesmile
Reagovat
dunphy
Halovou neporazitelnost Anett ukončila už v dubnu Sabalenka, ale ok.
Reagovat
Maisterstich
smile
Reagovat
Fandina
Možná bylo myšleno na tvrdém povrchu, duben byla antuka.
Reagovat
dunphy
V pořádku. Jen upozorňuji na případnou nepřesnost.
Reagovat
Mantra
nebo mysleli zápasy, co se začínaly od 13ti hodin nebo ty, které hrála s modrou podprsenkou nebo ty co hrála s výpletem odleva doprava, kdo ví? smile
Reagovat
hanz
Koukám, že Lindička F. ví, jak zahazovat slibně rozjetý náskok, no už se učí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale nakonec to dotáhlasmile
Reagovat
tommr
ale jen s pořádně odřenejma ušima ... smile
Reagovat
Maisterstich
Barbora Krejčíková je největší podvodnice ve světém tenise, to,co předvádí s MTO by se mělo řešit. Nechápu, jak někdo takovýmu člověku může fandit. Je mi z ní nanic.

A nezapomen zase řvát v Ostravě, kdo je tady doma, aby ti přehlíželi outy, ty náno.
Reagovat
Mony
Hmmmm...smile
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
Maisterstich
Taky si to myslím, že je to trapné, ale to by si musela Krejčíková sáhnout do svědomí. Díky za podporu, fandino...
Reagovat
Fandina
Podvádíš tak akorád ty, když tvrdíš, že ona podvádí.
Reagovat
Nenela
Jsi blbec a ubozak, ktery si blbe vsadil, pripadne to nema v hlave v poradku
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
elsky
Já bych řekl, že je taková.. cílevědomější smile
Reagovat
Mri
Majstrštyk je dobrej exot..
Reagovat
smazaný uživatel
Že máš potřebu na svou hloupost upozorňovat.

https://www.youtube.com/watch?v=0oqU0NModSQ
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
baba
Bára hrála především strašně chytře, žádné bušení od baseline, ale změny rytmu,kraťasy atd. a to Anett nezvládla. Gratulace !!!!
Reagovat
EllNino
A pak že Češky neuměj ve finále :) Letos má pět různých Češek titul, to tu asi ještě nebylo :)
Reagovat
JohnB
Co je na tom super, že nejarogantnější hráčka, co podvádí s MTO vyhrála titul?
Reagovat
Fandina
Nepodvádí. To podvádíš ty, když to tvrdíš.
Reagovat
Maisterstich
MTO se má brát, když má hráčka zdravotní problém a ne, když netrefí úder a chce tím dostat soupeřku z rytmu... Se podívej na YTB, kde jsou o tom sestavený videa a podívej se, jaký má přezdívky na zahraničních fórech...
Reagovat
Fandina
Ona si bere MTO, aby někoho vyvedla z rytmu? A to řekla, nebo to říkáš ty.
Reagovat
Maisterstich
smile
Reagovat
Fandina
Asi to děláš ty, podvádíš a proto si to myslíš i o druhých.
Reagovat
Maisterstich
smilesmilesmile
Reagovat
vavrinec
Jak odpovědět jinak, než citátem. "Může se vám to nelíbit, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat!" smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
hanz
Ńiňo, problém je, kolik těch turnajů je za ten rok a kolik jich získá naše hráčka. První půlka roku byla z českého pohledu úplně o ničem.
Reagovat
EllNino
Tenis nehrajou jen Češky :)
Reagovat
hanz
To ne, ale pořád se tu vytahuje, kolik jich je.
Reagovat
EllNino
Hodne a jsou videt v podstate na kazdem turnaji :)
Reagovat
Maisterstich
smile hlavně podvodnice Krejčíková
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi jen další zakomplexovanej sázkař.smile
Reagovat
hanz
No na každém turnaji jich vypadne kupa no.
Reagovat
Grape
To je snad dobře kolik máme na WTA úrovni hráček ne?
Reagovat
hanz
To ano, ale těch vyhranejch turnajů je málo a ty zásadní nám nejdou.
Reagovat
Pavlis
Anett byla dnes bohužel marná. Gamy trvaly některé dost dlouho, často v nich projela své šance. Určo to bylo hratelné, to by ale musela hrát více agresivně. Pro Báru ale rozhodně mega úspěch.
Reagovat
JohnB
Barbora Freudčíková má titul, hrozný
Reagovat
frenkie57
Velká gratulace Báře. Anett smázla po dalším přesvědčivém výkonu a nikdo už nemůže být na pochybách, že je zpět. Paráda!smile smilesmile
Reagovat
zfloyd
naprosto zaslouženě ,soupeřku přehrávala , až na občasný výpadek hrála skvěle smilesmilesmile
Reagovat
Petra86
Gratulace Báře
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist