Krejčíková v San Diegu pomstila Plíškovou. Proti Kalininové přestřihla šňůru čtyř porážek

14. 9. 2023, 06:42
Aktuality 28
WTA SAN DIEGO - Barbora Krejčíková (27) se poprvé od zranění kotníku ve Wimbledonu a následné sérii čtyř porážek dočkala singlového vítězství. V San Diegu si poradila 6:2, 6:3 s ukrajinskou přemožitelkou Karolíny Plíškové Anhelinou Kalininovou (26) a vzájemnou bilanci upravila na 3:0. Ve čtvrtfinále se střetne s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Barbora Krejčíková v únoru ovládla po skalpu všech hráček TOP 3 prestižní turnaj WTA 1000 v Dubaji, od té doby ale dosáhla na jediný výraznější výsledek (finále na trávě v Birminghamu) a na třech grandslamech vyhrála jediný ze čtyř zápasů.

Ve Wimbledonu si navíc poranila kotník a během následného US Open Series prohrála všech šest setů. Černou sérii čtyř porážek a více než dva měsíce dlouhé čekání na singlové vítězství ukončila až v San Diegu, kde měla v úvodním kole volný los a ve druhém si poradila s Anhelinou Kalininovou.

Sedmadvacetiletá Češka si s o rok mladší Ukrajinkou, která v úvodním kole vyřadila Karolínu Plíškovou, poradila stejně jako v lednu na Australian Open po setech 6:3, 6:2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 3:0.

Do zápasu vstoupila ziskem první tří gamů, nakonec první set získala po více než hodinovém boji. O jediný servis přišla až v závěru utkání za stavu 5:0, další zaváhání za stavu 5:2 a 0:40 na poslední chvíli odvrátila.

"První set byl hodně náročný, i když to podle skóre nevypadá. Neřekla bych, že jsem to pak měla pod kontrolou. Jen jsem se snažila trefovat své údery a být agresivní. Každopádně se svým výkonem jsem spokojená, byl to hodně dobrý výkon," řekla rodačka z Ivančic v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Jediná výhra stačila 13. hráčce světa Krejčíkové k postupu do teprve druhého čtvrtfinále za posledních sedm měsíců, ve čtvrtek večer se v něm střetne se světovou dvacítkou Beatriz Haddadovou Maiaovou (h2h 2:0). Brazilka v Kalifornii zvládla i druhý třísetový souboj, ve 2. kole v nočním utkání udolala po třech hodinách boje 7:5, 6:7, 6:2 Ukrajinku Martu Kosťukovou.

Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros Krejčíková v Kalifornii pokračuje i ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou. České tenistky usilující o upevnění pozice v boji o start na Turnaji mistryň ve čtvrtfinále porazily 6:4, 6:1 dvojici Jekatěrina Alexandrovová a Aliaksandra Sasnovičová a poprvé od březnového triumfu v Indian Wells a sérii čtyř nepovedených turnajů vyhrály dva zápasy po sobě.

• WTA 500 SAN DIEGO •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 780.637 dolarů
středeční výsledky (13. 09. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (4-ČR) - Kalininová (Ukr.) 6:2, 6:3
Potapovová (Rus.) - Džábirová (1-Tun.) 6:4, 7:6 (7:4)
Garciaová (2-Fr.) - Stephensová (USA) 6:3, 3:6, 6:1
Haddadová Maiaová (7-Braz.) - Kosťuková (Ukr.) 7:5, 6:7 (3:7), 6:2
Navarrová (USA) - Sasnovičová (Běl.) 7:5, 6:4
Collinsová (USA) - Ostapenková (Lot.) 2:6, 6:3, 6:4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Sasnovičová/Alexandrovová (Běl./Rus.) 6:4, 6:1

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misa
Sofia Kenin poprvé v kariéře v semifinále pětistovky. Sice vyhrála Australian Open a hrála finále French Open, ale na turnaji kategorie jako je San Diego ještě nikdy mezi poslední čtyřkou nebyla. I takový je ženský tenis posledních let :)

V semifinále Sakkari/Navarro - další zápas je taky hratelný.
Reagovat
com
SF na poutaku a vysoupla uz o 30 mist smile Sakkari v SF padne, o tom zadna smilesmile
Reagovat
dadaft
Potapova jako mírná favoritka s kurzem 1,75?

Porazila Jabeur a hraje teď skvěle, kdežto Kenin se protrápila k vítězství nad Volynets, navíc je asi zraněná................. nevím, co by se muselo stát, aby Potápka prohrála, 1,75 je dobrej kurz...
Reagovat
makro99
možná proto, že v 1. kole v pohodě šmikla Kudermetevu; a letos už porazila i Gauff, Sabalenku, Samsonovu atd.; celkové výsledky slabé, ale paradoxně nejlepší zápasy má proti top hráčkám, kde se evidentně dokáže kousnout...
Reagovat
misa
V letošním race je Sofia na 57. místě. Jako grandslamová vítězka určitě nemůže jásat, ale v kontextu všech zdravotních problémů, kterými si prošla od února 2021, je to docela úspěch.

Slabé výsledky vypadají jinak, raději nebudu jmenovat :-)
Reagovat
com
A já bych to prásknul smilesmile
Reagovat
makro99
KP?
Reagovat
com
spravne, ziskavas zlatyho bludistaka smile

Je to Kvitovic Petruška smile
Reagovat
makro99
hele, já se jí zastanu a ty seš stejně potrefenej...:)
Reagovat
misa
Slušněji už psát neumím :)
Reagovat
dadaft
v prvním zápase jsem ji neviděl (říkal jsem si, jestli s Kuder neco nebylo), ale s Volynets místy nevypadala dobře ,,,,,,,,,,,,,, no, uvidíme
Reagovat
misa
Po zranění nohy (přišla o všechny turnaje mezi Wimbledonem a US Open) nemá zápasovou kondici. Dnes už asi nebude mít sílu na postup.
Reagovat
misa
smile
Reagovat
misa
Kudermetova měla nízké % prvního podání a řadu nevynucených chyb za důležitého stavu.
Reagovat
makro99
celý léto nemá výsledky.. od wimblu vyhrála myslím 1 zápas
Reagovat
dadaft
tak zatím jsem úplně mimo
vlastně Potapova je
Reagovat
Drzymalski
I slepé kuře občas najde zrno.
Reagovat
Krisboy
Ale no tak...takhle mluvit o člence Big4 je krajně neuctivé smile
Reagovat
Drzymalski
Tak trocha satiry v dolarovém cirkusu snad neuškodí smile
Reagovat
Semi
To je teda nadpis!! To se Plíša asi tetelí radostí.
Reagovat
JohnB
Hlavně je to titulek a ne nadpis, ale to je jedno. smile
Reagovat
Ianny
Ty titulky jsou někdy vůbec zavádějící. Např. v expreszprávách: "Krejčíková se Siniakovou po půl roce slaví sérii výher"smile
Reagovat
Patapuff
Proč je tohle titulek a ne nadpis? Jaký je rozdíl mezi titulkem a nadpisem?
Reagovat
Blondie
Protože je to článek.
Články mají titulek.
Reagovat
com
lidi maj taky mozek, ale ty ses vyjimka smilesmile Tak nedelej chytrou smile
Reagovat
Patapuff
A co má nadpis?
Reagovat
Patapuff
Z Wikipedie: titulek - nadpis novinového (nebo jiného) článkusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist