Kristýna Plíšková si v Nanchangu poradila s Vögeleovou

10. 9. 2019, 12:57
Aktuality 20
WTA NANCHANG - Kristýna Plíšková vstoupila do turnaje WTA v čínském Nanchangu vítězstvím nad 117. hráčkou světa Stefanií Vögeleovou, se kterou si poradila potřetí v řadě. O první letošní čtvrtfinále na tvrdém povrchu si zahraje s domácí Shuai Peng.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková se do Nanchangu vrátila po dvou letech od incidentu, kdy se na kurtu v utkání druhého kola poranila o větrák a musela vzdát. Také letos se dostala do druhého kola, když si dnes poradila 7-5 6-3 se 117. hráčkou světa Stefanií Vögeleovou, kterou porazila potřetí v řadě.

Nasazená osmička Plíšková sice v úvodní sadě vlastními chybami zahodila vedení 5-2, nicméně následující dvě hry získala a šla do vedení. Ve druhém setu pěti gamy v řadě otočila nepříznivé skóre 1-3.

Plíšková, jejímž letošním maximem je semifinále na antuce v Luganu, si letos na okruhu WTA ještě nezahrála čtvrtfinále na tvrdém povrchu. O vylepšení této statistiky si zahraje se Shuai Peng. S domácí hráčkou, která má v posledních letech zdravotní potíže a v Nanchangu ještě neprohrála zápas (triumf 2014 a 2017), se utkala letos v Shenzhenu, kde jí Číňanka vzdala.

Ani Shuai Zhang na domácím turnaji na úvod žádné překvapení nepřipustila a letos se trápící Aleksandru Kruničovou přehrála 6-3 6-3. O postup do čtvrtfinále bude bojovat s krajankou Lin Zhu. Vstup do turnaje zvládly také Magda Linetteová, Jelena Rybakinová, Rebecca Petersonová, Viktorija Golubicová a Kateryna Kozlovová.

Z nasazených prvním kolem neprošla pouze turnajová dvojka Yafan Wang. Domácí naděje nestačila 2-6 4-6 na Ninu Stojanovičovou, po skončení Wimbledonu tak na betonech v osmém zápase zaznamenala už šestou porážku.

• WTA INTERNATIONAL NANCHANG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (10. 9. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (8-ČR) - Vögeleová (Švýc.) 7-5 6-3
Shuai Zhang (1-Čína) - Kruničová (Srb.) 6-3 6-3
Stojanovičová (Srb.) - Yafan Wang (2-Čína) 6-2 6-4
Rybakinová (4-Kaz.) - Rainaová (Indie) 6-2 4-6 6-3
Xinyu Wang (Čína) - Xinyu Gao (Čína) 5-7 6-0 7-5
Lin Zhu (Čína) - Plipuechová (Thaj.) 6-2 6-2
Stosurová (Austr.) - Ar. Rodionovová (Austr.) 7-6(6) 6-3
Fettová (Chorv.) - Zavacká (Ukr.) 7-6(3) 2-6 6-1
Shuai Peng (Čína) - Badosaová (Šp.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
com
Kristyna at vyhraje Nanchang, Karolina Zhengzhou :) ..a Hirosimu at si tento tyden vyhraje kdo chce :D
Reagovat
tommr
Kristýna už má po výhře v prvním kole splněno a víc se od ní asi čekat nedá ...
Karolína doufám dojde co nejdál, protože příští týden nebude obhajovat lonskej titul z Tokia a musí si proto nahrát co nejvíc bodů v Zhengzhou, aby moc neztratila ...
Reagovat
Vaslab
Markéta se asi dle očekávání odhlásila i z turnaje WTA Premier v Osace, který startuje příští týden...
Reagovat
Vlk-v-trave
Andelka to bez janekdy vubec nedava...
Reagovat
tommr
ani změna trenéra nepomohla ...
Na druhou stranu Riske ted hraje jako nikdy předtím a dokázala už letos vyhrát spoustu zdánlivě ztracených zápasů ...
Reagovat
Vlk-v-trave
No, nevypada to s Andelkou moc dobre.
Kdo vi, jestli se jeste nekdy dostane do spickove formy.
Reagovat
tommr
myslím si, že Kerberová a Wozniacká už mají svoje nejlepší léta za sebou ...
Reagovat
paddy
Kdo je Wozniacká? Není to kamarádka od té afroameričanky, na jejíž jméno si nemohu vzpomenout?
Reagovat
makro99
já bych ji neodepisoval, rok 2017 po té dominantní sezóně 2016 vypadal podobně; a 2018 přišlo zase semi na AO a pak Wimbledon...
Reagovat
tommr
Kristýna příjemně překvapila. Za stavu 1:3 ve druhým už jsem čekal její tradiční odpadnutí, ale Kristýna nečekaně zabojovala a nepříznivej stav otočila. Je možný, že na tom má zásluhu i přítomnost starýho Plíška, kterej jí dneska koučoval ...
Soupeřka v dalším kole je hodně těžká a pokud je zdravá tak bude Kristýna asi bez šance. U Pengový ale není nikdy úplně vyloučený, že zase bude mít nějaký zdravotní potíže a to by pak samozřejmě nahrávalo Kristýně ...
Reagovat
turista
Dobře!
Reagovat
paddy
Mazázký výkon. Hned získala brejk, pak schválně nedopodávala 1. set, a když už se soupeřka těšila na TB, tak ji znovu brejkla. Na začátku 2. setu soupeřce darovala brejk resp. náskok a v závěru setu dvěma brejky získala celý zápas. Ze soucitu pak schválně neproměnila 2 MB.

V dalším kole ji čeká 2násobná vítězka turnaje a na turnaji 10 zápasů neporažená Peng. Opticky těžký los, ale letos ji již porazila otočkou z MB, takže by to mohla zopakovat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tyna zahajila utok na svetovou jednicku a vitezstvi v GS... uz se nemuze divat na trapeni sve sestry dvojcete...tak to bere do svych vlastnich rukou.
Reagovat
paddy
Je to logický cíl, protože světovou dvojku opakovaně poráží
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Vlk-v-trave
A Ostapenko zahajila utok na druhou stovku zebricku:) Dobrou odpichovou zakladnou jsou ziskany pocet kanaru, nejlepe regulerne 1 tydne.
Reagovat
tommr
dneska ale vyhrála a v takovým případě se kanár nepočítá ... :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak pocita,...jako takova motivacka:)
Reagovat
rybicka
Jak na "Nový rok, tak po celý rok" .-)
Reagovat
Krisboy
Copak Tynda...to je takovej J1rka v sukních.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist