Kvitová v Eastbourne znovu nezaváhala a zahraje si o první finále od loňského března

23. 6. 2022, 15:32
Aktuality 36
WTA EASTBOURNE - Petra Kvitová si v Eastbourne bez ztráty podání poradila 6-3 6-4 s domácí Harriet Dartovou a poprvé v letošním roce postoupila do semifinále. O první finále od loňského března, kdy triumfovala v Dauhá, a druhé v tomto dějišti bude poslední česká naděje bojovat s na trávě dvanáct utkání neporaženou Beatriz Haddadovou Maiaovou, které může oplatit týden staré vyřazení z Birminghamu.
Petra Kvitová (© AFP)

Petra Kvitová zatím prožívá jednu z nejhorších sezon v kariéře. Dvaatřicetiletá Češka dorazila do Eastbourne s bilancí 10-13 a na poslední generálce před slavným Wimbledonem se dočkala teprve třetí vítězné série a vůbec prvního semifnále v aktuálním roce.

Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce do turnaje vstoupila vítězstvím nad Donnou Vekičovou, ve včerejším osmifinále zastavila přemožitelku dvou českých zástupkyň Katie Boulterovou a dnes si poradila 6-3 6-4 s další domácí nadějí Harriet Dartovou.

Nasazená čtrnáctka byla od začátku jasně lepší hráčkou na kurtu. Výborně servírovala (75%), nasázela osm es, spáchala jen jednu dvojchybu a k jedinému brejkbolu Dartovou pustila až v závěrečném gamu zápasu. Na komplikaci však ani nemuselo dojít, jelikož předtím disponovala dvěma mečboly. Na postup potřebovala necelou hodinu a půl a pošetřila síly po včerejším o hodinu déle trvajícím utkání.

"Bylo těžké tu hrát proti domácí hráčce. Myslím, že jsem ale zahrála velmi dobře a pomohl mi servis. Při svém podání jsem neodehrála ani jeden špatný game," řekla Kvitová v pozápasovém rozhovoru na kurtu. K neradosti publika vyřadila už dvě domácí hráčky. "Jinak mám ale Anglii, britský humor a celkově tuhle zemi moc ráda. Těším se, až se sem v Eastbourne vrátím v dalším zápase na kurt," dodala Kvitová.

Dvojnásobná wimbledonská královna má na dosah své 39. finále a první od loňského března, kdy triumfovala v Dauhá. V Eastbourne se do závěrečného kola dostala v roce 2011, tehdy v tomto dějišti debutovala.

V pátečním semifinále narazí na svou rozjetou Beatriz Haddadovou Maiaovous níž prohrála před týdnem v Birminghamu. Brazilka, která v předchozích dvou týdnech získala první dva tituly na okruhu WTA a na trávě vyhrála všech 12 letošních zápasů, ze čtvrtfinále postoupila bez boje přes Lesju Curenkovou. Ukrajinka odstoupila kvůli problémům s loktem.

Camila Giorgiová v Eastbourne neztratila set ani s Viktorijí Tomovovou, lucky losera smetla 6-2 6-1 a stejně jako Kvitová poprvé v sezoně postoupila do semifinále.

O první finále od srpnového prvenství v Montréalu a celkově desáté se 30letá Italka popere s obhájkyní titulu Jelenou Ostapenkovou. Lotyška ve čtvrtfinále přehrála 6-3 6-2 Ukrajinku Anhelinu Kalininovou.

• WTA 500 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 757.900 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 6. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kvitová (14-ČR) - Dartová (Brit.) 6-3 6-4
Ostapenková (8-Lot.) - Kalininová (Ukr.) 6-3 6-2
Giorgiová (12-It.) - Tomovová (Bulh.) 6-2 6-1
Haddadová Maiaová (15-Braz.) - Curenková (Ukr.) bez boje
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Y. Xu/Z. Yang (Čína) - Krejčíková/Šibaharaová (1-ČR/Jap.) 7-5 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

36
Přidat komentář
Fandina
moc pěkné. Radost se dívat na to jak hrála. BHM jsem viděla hrát prvně a musím říci, že hrála výborně a Petruška byla lepší. Obrovská gratulace. Petra hrála soustředěně a zase se projevil její smysl pro tenis. V rozhodujících chvílích zahrála, jak bylo potřeba. Velká gratulka Peti, držím palce do finále. Pojď!!!

V obličeji mi Haddad Maia připomínala BeBe. smile
Reagovat
tommr
mě zase připomíná Vaidišovou ...
Reagovat
aape
jj je dost podobná Nikol
Reagovat
brixner
Co to tam ta Petra vyváděla? Vždyť tam lítala jako splašenásmilesmile Když je včas u forhendu a zapojí celé rameno, je to rána, jako by to pinkl Rafa, i voleje s rozvahou a ne ty její jeby do tribun...Že vona ta naše Petra pomalu dozrává pro třetí Wimbl, no ni?
Kdyby taklenc po hřišti poletovala Kája, mohla mít už Grandslam...
Reagovat
paddy
Špěpánek/Hantuchová mix

https://www.giorgioarmanitennisclassic.com/2022-live-stream
Reagovat
paddy
https://www.giorgioarmanitennisclassic.com/order-of-play

Players

Casper Ruud
Carlos Alcaraz
Marcos Baghdatis
Radek Stepanek
Xavier Malisse
Lleyton Hewitt
Greg Rusedski
Daniela Hantuchová
Tommy Haas
Laura Robson
Reagovat
paddy
to byl program Legends a tady Tennis Classic s Djodalem

https://www.giorgioarmanitennisclassic.com/2022schedule
Reagovat
Patik
čo znamená prosím ťa to TBC ..Djokovič verzus tuberkulóza to asi nebude..
Reagovat
paddy
to be confirmed
Reagovat
Patik
ďakujem..aj tak tomu nerozumiem ešte mu len pridelia súpera alebo sa nevie či vôbec nastúpi smile
Reagovat
paddy
ještě není známo
Reagovat
Drzymalski
Tomovová, Dartová a comp....ve ČF 500 WTA. Obrovská bída. Kvitová si musela připadat jak na tréninku. Doufám že podobné pinkalky opustí pavouka Wimblu v prvních dvou kolech.
Reagovat
EllNino
pro Petru je každý zápas už nesmírně těžký
Reagovat
d@ve
Jj, myslím, že i Petra si to uvědomuje a každého vítězství si teď moc považuje. smile
Reagovat
EllNino
už to nejde tak lehce, ale i tak tam pořád jsou záblesky :) ... já bych jí přál ještě prá vítězných zápasů ve Wimbledonu, moc jich od roku 2015 nebylo na to, jakou tam měla mezi lety 2010-2014 bilanci, 2015-2021 mi spíš připadá jako výsledky v Miami nebo Římě, a ani tam nemá tak tragickou ...
Reagovat
EllNino
Dneska zajímavý příběh ta Contreraz Gomez (dědeček hrál v 60. letech minulého století), celkově hodně zajímavé postupy - 4 Australanky (Hives, Inglis, Fourlis, Sharma), Denisovo milá Mirijam, Američanky v pokročilé fázi karier (Harrison, Chirico, Bektas), Yanina po mateřské :), Hontama s překladatelem = trenérem při rozhovoru s Anne Keothavong, mladá Polka Chwalinska, co nastřelila CoCo Vandeweghe, Kawa dotřetice všeho dobrého, mladá levačka Schunk a vzkříšení Jany Fett ...:)

U chlapů super postup Christiana Harrison, švýcarské duo Ritschard a Huesler také zazářilo, Ponožka, Lukášové Klein a Rosol, Australani Kubler a Purcell, veteráni Kuku a Albot, ultimátní síťař Vavassori, zapadlý talent Nicola Kuhn, Novak v pěti setech :)) super pokec Carusa a Zapaty po zápase, doplnili je Coucaud a šikovný Max Marterer, který nevím proč není stabilně v padesátce ...

Jsem zvědav na los a taky, kdo bude LL (Zdendu už víme)
Reagovat
Ela-fon-isi
Zdenda bude LL? Super! Ten jeho soupeř ( A.V.) byl na síti fakt výborný a šel si pro vítězství jak buldok.
Reagovat
Ela-fon-isi
Za příběh rodiny Contreraz Gomez dík. A Australanky holt měli tentokrát štěstí, narozdíl od Češek a Čechů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Idealni finale by bylo > Kamila vs. Petra :)
Reagovat
EllNino
Pokud Petra postoupí do finále, bude to každopádně střílečka :))
Reagovat
tommr
střílečka to bude at už postoupí do finále kdokoli ... smile
Reagovat
George_Renel
Tsurenko odstoupila, takže Haďačka se na Petru dostala zadarmo.
Reagovat
vergus
To je fajn, všichni víme jak dopadají hráčky, které v pozdních fázích turnaje dostanou po W/O Petru za soupeřku smile
Reagovat
tommr
takže naděje že by mohla být BHM unavená po náročným programu definitivně padla ... smile
Reagovat
EllNino
Petra na ni ale má, nehraje nic světoborného a Petra už se na trávě rozehrála taky
Reagovat
tommr
herně jsou na tom zhruba stejně, ale BHM bude mít navrch mentálně. Ta série 13 výher v řadě a 2 titulů na trávě jí dodá zdravý sebevědomí a Petra bude mít naopak v hlavě tu nedávnou porážku ...
Reagovat
aligo
Mezí mě, že se sem do článků nedávají mimo GS téměř nikdy statistiky, alespoň poměry winerů a UF by bylo fajn. Jen návrh, nic ve zlém smilesmile
Reagovat
tommr
PK x HD

A: 8 x 1
DF: 1 x 4
W: 28 x 18
UE: 28 x 19
BPW: 2/8 x 0/1
Reagovat
George_Renel
Petra v SF - to dříve byla skoro jistota titulu.smile
Reagovat
com
a ted bude rada, ze neschyta od Haddad dva kanary smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Snad si trochu zvedne sebevědomí. Přeci jen ještě není tak stará aby nemohla ještě něco předvést...smile
Reagovat
tommr
Petra dneska podala solidní výkon a snaživou domácí soupeřku poměrně jasně přehrála. smile Jen si zase v závěru neodpustila zabrnkat příznivcům na nervy ale na to už jsme zvyklí a bylo by naopak divný kdyby Petra zápas v klidu dopodávala ... smile
Další kolo už ovšem bude jiný kafe. BHM je momentálně v neskutečným laufu a na trávě se zdá být neporazitelná ...
Reagovat
lxr
Ještě ale musí porazit Tsurenko. To pude nejspíš rychle.
Ale mohla by si už Brazilka před Wimbledonem odpočinout. Hraje už 3. turnaj v řadě bez přestávky, aby pak nebyla unavená.
Reagovat
tommr
BHM těží hlavně ze svý nadupaný fyzičky i když v poslední době se zdá že se naučila i hrát tenis. Ta se jen tak neunaví ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Doufám, že už do sebe nic neláduje.
Reagovat
com
je to slepice, takze zobe smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist