Linda Fruhvirtová v Hua Hinu nezaváhala, bývalé parťačce Šafářové povolila čtyři gamy

31. 1. 2023, 12:29
Aktuality 70
WTA HUA HIN - Linda Fruhvirtová zahájila své premiérové vystoupení v thajském Hua Hinu suverénně. Sedmnáctiletá Češka si za hodinu a pár minut poradila s deblovou specialistkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, která posbírala několik grandslamových trofejí s Lucií Šafářovou, a potvrdila roli jasné favoritky. O své třetí čtvrtfinále na nejvyšším okruhu zabojuje proti Tamaře Zidanšekové.
Linda Fruhvirtová (© AFP)

Linda Fruhvirtová dorazila ke svému debutu v Hua Hinu po senzační premiéře na dospělém Australian Open. Sedmnáctiletá Češka v Melbourne Parku přerušila sérii čtyř vyřazení v prvním kole a nakonec se i díky skalpu zkušené krajanky Markéty Vondroušové probila až do osmifinále a byla jediný set od postupu mezi nejlepší osmičku.

Ve zlepšené formě pokračuje v Thajsku. Nasazená osmička si v úvodním kole poradila 6-3 6-1 s deblovou specialistkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, která posbírala pět grandslamových trofejí s Lucií Šafářovou, v říjnu se vrátila po roční pauze a momentálně nefiguruje v singlovém žebříčku.

Proti o 20 let starší Američance se rychle dostala do vedení 3-0 a náskok si držela, ačkoli dvakrát po sobě ztratila servis. Od stavu 4-3 už ale na kurtu dominovala, získala osm z následujících devíti gamů a soupeřce jen jednou v utkání dovolila uhájit podání. Dnešním vítězstvím se zase o kousek přiblížila k debutu v Top 50 pořadí.

Statistiky zápasu Fruhvirtová - Matteková-Sandsová

"Cítila jsem se docela dobře. Myslím, že první kolo je vždycky ošidné, stejně jako Bethanie, takže jsem ráda, že jsem to zvládla a těším se na další zápas," prohlásila v pozápasovém rozhovoru.

O svou třetí čtvrtfinálovou účast na nejvyšším okruhu (triumf v Čennaí 2022 a čtvrtfinále v Charlestonu 2021) zabojuje proti Tamaře Zidanšekové, která je nyní až 132. hráčkou světa a zaostává o 110 míst za svým maximem. Se semifinalistkou ročníku 2019 se utká poprvé.

Julia Putincevová překvapivě skončila hned v prvním kole. Nasazená dvojka prohrála 7-5 4-6 6-7(5) tříhodinovou bitvu s trápící se Heather Watsonovou. Britka, jež momentálně figuruje až na 160. místě žebříčku, si o své první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu od předloňského června zahraje s Na-Lae Han.

Fruhvirtová je po vypadnutí Putincevové nejvýše postavenou hráčkou v dolní polovině pavouka.

Nezaváhala nejvýše nasazená Bianca Andreescuová, která zvládla své úvodní vystoupení i na třetím letošním turnaji. V Thajsku kanadská favoritka porazila 6-3 6-2 Britku Harriet Dartovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-1. O první čtvrtfinále od loňského června se utká s Anastasií Zacharovvou (h2h 0-0).

• WTA 250 HUA HIN •
Thajsko, tv. povrch, 259.303 dolarů
úterní výsledky (31. 1. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
L. Fruhvirtová (8-ČR) - Matteková-Sandsová (USA) 6-3 6-1
Andreescuová (1-Kan.) - Dartová (Brit.) 6-3 6-4
Watsonová (Brit.) - Putincevová (2-Kaz.) 5-7 6-4 7-6(5)
Kalinská (4-) - Makarovová (-) 6-1 6-1
Kosťuková (5-Ukr.) - En-Shuo Liang (Tchaj-wan) 6-7(7) 6-3 6-0
Mariaová (6-Něm.) - Ealaová (Fil.) 6-2 6-2
Hibinová (Jap.) - Savinychová (-) 6-0 6-2
Na-Lae Han (Korea) - Ruseová (Rum.) 6-4 1-6 6-4
Zacharovová (-) - Schmiedlová (SR) 3-6 7-5 6-3
Jastremská (Ukr.) - Učijimaová (Jap.) 6-3 6-7(3) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

70
Přidat komentář
Vlk-v-trave
https://www.dartsrankings.com/tennis/women/linz

MD: Siniakova, Noskova
KVALDA: Vondrousova
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.dartsrankings.com/tennis/women/abu-dhabi

MD: Pliskova, Bouzkova, Krejcikova
KVALDA: Martincova

Bude také Rybka, Danielka, Pavlínka:0)
Reagovat
Vlk-v-trave
Na okruhu WTA již několik let jasně dominuje český tenis, který sezónu co sezónu zaznamenává velký počet hráček mezi elitou jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. Jejich všem dobře známý herní styl je dokonale přizpůsoben rychlým kurtům, zejména těm v hale, kde jsou ploché (flat - placky:) a razantní údery v kombinaci s častými náběhy k síti tím nejlepším způsobem, jak na tomto povrchu, kde se během roku hraje i většina turnajů, konkurovat.

BEZPEČNÁ BUDOUCNOST

K této skvělé generaci hráček, které mnohokrát triumfovaly i ve starém Fed Cupu, se nyní přidala skvělá várka mladých talentů, mezi něž patří i mužský tenis, kde mají od doby, kdy Berdych pověsil raketu na hřebík, větší problémy vychovat dobré hráče. Mezi ženami vynikají především sestry Fruhvirtovy, dvě dívky, které sice ještě nedosáhly plnoletosti, ale už nyní lámou rekordy v pokročilosti: sedmnáctiletá Linda je v první padesátce a patnáctiletá Brenda mezi 130 nejlepšími hráčkami světa a po kvalifikaci na Australian Open si už stihla zahrát na grandslamu.

Obrovský potenciál českého tenisu se však neomezuje jen na tyto dvě sestry, na scéně se objevují také Linda Nosková a Sára Bejleková, z nichž první se ve svých 18 letech rovněž přiblížila první padesátce a druhá ve svých 17 letech začíná dělat důležité kroky v profesionálním tenisu. Kromě těchto mladých hráček je třeba zmínit také dvě hráčky, které vážně brzdí zranění, ale které by se v roce 2023 také mohly prosadit: Markétu Vondroušovou, která už ví, jaké to je hrát grandslamové finále, a Karolínu Muchovou, jejímž nejlepším výsledkem je semifinále.
Reagovat
Vlk-v-trave
Na druhou stranu se v případě mužského tenisu objevují i mladí hráči, se kterými je třeba počítat a kteří jsou velmi potřební, protože v posledních letech nemá český tenis na okruhu ATP téměř žádné zastoupení. Je zde však několik nováčků, z nichž nejvýraznější, ale nikoliv jediný, je Jiří Lehečka, Tomáš Machač, Dalibor Svrčina a velmi mladý Jakub Menšík, kteří tuto zemi s pouhými 10 miliony obyvatel, ale s neuvěřitelnou tenisovou tradicí, vracejí na mapu.

VYSOKÁ ADAPTABILITA

Je třeba také podotknout, že ne všichni hráči z této party neodpovídají tradičnímu stylu, který se v České republice uplatňuje. Hráči, kteří se nejvíce podobají tradiční hře, jsou Lehečka, velké překvapení Australian Open, a Tomáš Macháč, který je také velmi ofenzivní, ale je pro něj trochu obtížnější udělat definitivní krok vpřed. Na druhou stranu Svrčina má hru lépe přizpůsobenou antuce, má skvělou schopnost obrany a velkou schopnost dropovat údery, ale slabý servis, který musí zlepšit, pokud se chce usadit v top 100. A konečně Mensik je hráčem, který má schopnost předvádět dobré výkony jak na antuce, tak na rychlých kurtech
Reagovat
A211
My Cesi se mě zdá že dozráváme pozdeji asi to je knedlíkovou společností ale to vubec nevadí.
Reagovat
Vlk-v-trave
...asi...:0)
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2023/01/31/gran-auge-escuela-del-tenis-checo

Jen výběr...

...ale vypozoroval jsem jednu věc za ta léta na TP... čeští fans jsou snad jedni z nejméně vděčných fans, plno zášti nechybí... je to asi nějaký český sport...

Ale za mnoho let, co si čtu nebo slyším o CZ tenisu venku, je mnohem lépe prezentován než dokonce českými sportovními novináři, a to je celkem šok...

Je až neuvěřitelné, že po tak parádním GS pro CZ na českým portále se rozebírají trhliny Djokoviče debata GOAT:DDD, kdy na jíných za zahranicema se rozebírá hra Lehečky, Lindy, atd...atd.

Je to minimálně k zamyšlení...jako mě to je jedno, si mohu číst o Lindách ve španině...:D

Místo toho zbytečného GOAtu bych spíš uvítal stálý článek o mladých holkách jak si vedou se všemi stats...neustále aktualizovaný...

Toto krátke zamýšlení zakončím... Jse vy(my) Češi jako normalní???:DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
*jste
Reagovat
tommr
dobře si to vystih. Taky nechápu proč se úspěchům našich hráčů a hráček u nás věnuje tak málo pozornosti nebo se dokonce hejtujou jako v případě Karolíny Plíškový. Místo toho se do úplnýho zblbnutí vedou nesmyslný debaty kdo z Big3 je Goat. Když se chci něco zajímavýho dočíst o našich úspěšných holkách tak musím jít na zahraniční fora kde se jim věnuje mnohem víc pozornosti než u nás ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Mě by se líbil stálý článek, který by neustále mapoval všechny CZ mladé hráčky... aby měl člověk to stálé porovnání... jako taková historická událost se nabízí, moment, a my na to zase prospíme.... a čákame asi až nevím...ani na co...:))) Na Godota asi...

Asi 1000x by to bylo zajímavější než GOAT debata...která je stejně relativní,...
Reagovat
tommr
je to určitě zajímavej nápad a taky bych byl pro ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Taková tabulka náctiletých hráček, v tom turnaje výsledky... a aktualizace textu... v tom textu u každé vývoj stylu a nej. upsetů, kdy se jim podařilo překvapivě porazit favoritku... nebo dosáhnout vítězné turnaje, a pochopitelně u každé v tabulce také jak se jim dařilo na turnajích ITF... abys měl v jednom místě to porovnání přechodu do WTA atd...
Reagovat
historik
taky se mi líbísmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, to je krok dopředu smilesmile
Člověk by je mohl porovnávat v různých herních disciplínách. Možná bycho si mohli snáze všimnout právě i vlivu trenérů apod.
Za mě výborný nápad!
Reagovat
aligo
to moc slušelo dneska, ale to je bohužel asi tak všechno... Na dvouhru už prostě fakt nemá. Ten debl jako ještě jo, ale taky už nic moc smile
Reagovat
Mantra
Beth je jak s filmů od Brazzers smile
Reagovat
zfloyd
chyběly jí dlouhé podkolenky
Reagovat
JohnB
no nevim, vypadala jak pornohvězda, z Lindy naopak rosta krásná holka
Reagovat
George_Renel
Já myslím, že prohrála poněvadž jí pod tíhou řas padala víčka.smile
Reagovat
makro99
tak sem koukl aspon na sestřih - teda neskutečnej oldschool ta BMS... ve všem;
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, ale Kája Muchová je lepší mixáž staré školy s modernou... Bětka má každopádně modern outfit, takový až futuristický...:D
Reagovat
zfloyd
ač jsem to neočekával , tak se celkem dobře drží , set sice prohrála , ale hraje celkem vyrovnaný zápas smile
Reagovat
frenkie57
brejkla Caro a bude mít možnost srovnat na 5:5. tak držme palce.
Reagovat
Vlk-v-trave
OUT - JABEUR
IN - PLISKOVA KAR.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/31/wta-abu-dhabi-jabeur-no-llega
Reagovat
tommr
skvělá zpráva! smile Kvalifikace měla pro Karolínu smysl jen před AO, teď by jí to jen zbytečně vyčerpalo ...
Reagovat
frenkie57
tak v první padesátce máme už pět hráček a zítra jich tam pravděpodobně bude šest. To je víc jak desetina. Víc jich tam mají už jen Američané(9), což je pochopitelné, vzhledem k počtu obyvatel a tradici. To je fakt super.smile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
makro99
smile je to tak :) stejně jako pavouk na AO - 1. USA, 2. ČR...
Reagovat
tommr
nechci bejt hnidopich ale co je to za hráčku ta Na-Lae (Korea)? Takovou opravdu neznám ... smile
Reagovat
makro99
Na-lae Han, druhá stovka WTA.. a už to není žádná WC mladice, jak bych čekal; bylo jí 30...
Reagovat
tommr
taky jsem si to na netu vyhledal, ale neměly by se ve výsledkách radši udávat příjmení hráček?
Reagovat
makro99
u těch asijských jmen bych byl asi shovívavej.. už ty různý přepisy z těch jejich obrázků bývaj děs.. a tady to aspoň napříč weby zdá se sedí
Reagovat
Ondřej.Jirásek
samozřejmě, že ano, jen mi to vypadlo smile
Reagovat
makro99
v pohodě, jižanští fotbalisti si taky dávaj na dres křestní :)
Reagovat
A211
Myslím si že jestli bude L.N lepší než L.F o nějaké místo je úplně jedno hlavně ať jsou zdraví.
Reagovat
makro99
... tak na toto se nedá nic říct :)
Reagovat
makro99
snad dr. Fidler...
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Ano...je taková práce, ale nechtěl bych tu zaplevelit komenty... jen pokud by někdo měl zájem...tak...možná...
Reagovat
makro99
no já bych řek - nepouštějte se samostatně do větších projevů...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Reagovat
makro99
Co dostihy? :) Jak to aktuálně vypadá?
Reagovat
Vlk-v-trave
dobře.
Reagovat
makro99
dík
Reagovat
Vlk-v-trave
tak rád vždy pomohu:) jako mohu:)
Reagovat
Vlk-v-trave
každopádně aktuální situace je 49. vs. 52.
Ale počkal bych na oficiální potvrzení tommra.
Za mně mohu jen potvrdit dobře...neb jsem tu od blbostí a tommr od čísel:)
Reagovat
makro99
tak je to potvrzeno de dvou zdrojů :) 1. Linda je virtuálně v Top 50 !
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsem rád, že to tommr potvrdil, neboť v měm připadě je vše tak 50 na 50. :)
Reagovat
makro99
dyť si psal 49 na 52...?!
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
informace byla: 49. vs. 52.

nééé 49 na 52:)

rozdíl mezi "vs." a "na" rozebral již velmi dobře dr. Fidler ve své slavné práci:
Der Bedeutungsunterschied zwischen Präpositionen und Abkürzungen
která vyvolala vlnu bouřlivých konfliktů v českých intelektuálních kruzích...

jen namátkou cituji z komentáře Dr. Dlátka, kterému kolegové přezdívají něžně Dr. amputace...

"Práce Dr. Fidlera je jistě přínosná v tom, že konečně systematizuje pořádek v pravidlech používaní zkratek tak, aby se nepletly s předložkama díky tzv. tečce. Ovšem jen těžko pochopit proč se dr. Fidler nezmínil, že již několik let před ním navrhoval český mulitilingvista Cimrman, aby v hovorové řeči se používala při použití zkratky slovo tečka, tím že se neutrálně řekne tečka. A dokonce si ho dovoluje kritizovat, že jeho zkratky v díle Pumpe im Garten jsou infantilní až naivní, zapominajíc o tom, že ve scénáři jsou za všemi zkratkami tečky, které disciplinovaní herci skvěle používali s fenomenální intonací takovým způsobem, že se diváci ve Valašské vesničce Police se již týden těšili před představením na herecké tečky... Lze tedy jen konstatovat, že německý hochštapler opět se přiživuje na české genialitě. Také se potvrzuje, že přínos geniálních českých teček byl zastíněn skostnatělým Ordnung muss sei, co může mít velmi negativní impakt a důsledky v komunikaci mezi lidmi v následujících generacích, které budou ztrácet jazykový cit a bude opravdu jen těžké tuhle tendenci zastavit."

Vybral jsem jen to podstatné:)
Reagovat
makro99
tak já jsem v podstatě povrchní diskutant... děkujeme :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Ti píšu, jsem tu na blbosti, tommr na čísla:)
Krom toho, za to nemůžeš, ale opět dr. Fidler:)
Reagovat
tommr
Linda F podle očekávání taky zvládla první kolo a tudíž Lindu N opět předskočila. Momentálně je Linda F na 49.místě a Linda N na 52.místě ...
O tom která skončí výš rozhodne to která dojde na probíhajících turnajích dál. V případě stejnýho výsledku bude o něco výš Linda F ...
Reagovat
tommr
Linda zvládla roli favoritky i když jí trochu haprovalo podání ... smile
První set měl dost divokej průběh, ale o výhře Lindy nemohlo být ani na chvíli pochyb. Ve druhým setu už se naplno projevilo to že BMS je o dvacet let starší než Linda. Kanára BMS nedostala jen díky totálnímu zkratu Lindy při pokusu o dopodávání zápasu ...
Reagovat
Liverpool22
smile kanárek to nebyl, ale nevadí smile smile Ve 2. kole Zidane což už taková pohodička nebude
Reagovat
Krisboy
Zidane? Pochybuju, že v tenise bude stejně dobrej jako ve fotbale. Já bych se toho nebál.
Reagovat
makro99
Zidanšek trošku klame tělem, resp. rankingem.. umí hrát velmi konzistentně a čekal bych, že se letos trošku zvedne; viděl sem část zápasu proti Jabeur na AO a 2 sety to bylo víc než vyrovnané...
Reagovat
Liverpool22
smile jo Zidane klame a určitě je nebezpečná. Věřme, že to Linda zvládne a půjde dál smile
Reagovat
Vlk-v-trave
líbí se mi to klame rankingem:)
Povedené... takový Gulbis klame rankingem neustále. A o našem J1rkovi ani nemluvně.
Reagovat
makro99
:) inu, sou takové případy...smile
Reagovat
George_Renel
Tělem asi taky jestli je prabda těch 80kg na 167cm.smile
Reagovat
tommr
80 kg neměla ani Serena která je dvakrát větší než Zidansek ... smile
Reagovat
makro99
.. takže klame statistikama :)
Reagovat
GaelM
Serena má stopro víc než 80 kg smile
Reagovat
Liverpool22
v pohodě postoupila. smile Od začátku to byl zápas na jednu branku. smile Mattek už prostě nestíhá.
Reagovat
Vlk-v-trave
JJ, viděl jsem jí v mixu na AO, pořád dokáže vytáhnout nějaký ten úder na saku, ale jinak ji to jde už těžko jak na servu, tak od BL, ale její optimismus a nadšení mimo kurt je neutuchající:) aspoň co bylo vidět z nějakých těch mejlónků kolem AO...
Reagovat
tommr
na to že je jí o 20 let víc než Lindě vypadá pořád dobře - herně i fyzicky ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Mě se líbí, že neztrácí nadšení ani v případě, že to moc už nejde...dobře...nebo aspoň tak jak byla zvyklá:)
Reagovat
George_Renel
dnes výborná na returnu a chytřejší ve hře. Pokudzlepší servis, opravdu může rychle mířit do první dvacítky.smile
Reagovat
Liverpool22
Ano - return super smile, ale na servisu to hlavně 1. setu haprovalo. Ohledně 2. servisu to chce čas - to se nezmění během týdne či mávnutím kouzelného proutku
Reagovat
zfloyd
povinné , ale důležité vítězství smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist