Mahut: Snad ve Wimbledonu nebudu hrát na kurtu 18

7. 6. 2011, 14:22
Aktuality 0
Na tom dvorci vstoupil do tenisové historie, ale vracet se na něj nechce. Francouz Nicolas Mahut před rokem ve Wimbledonu sehrál na kurtu číslo 18 zápas, ve kterém po třech dnech padl 68-70 v pátém setu. Snad mě na něj letos nenapíšou, doufá Mahut.
Profily hráčů
John Isner a Nicolas Mahut

Zápas mezi Johnem Isnerem a Nicolasem Mahutem, který měl být loni ve Wimbledonu jen jedním z mnoha, se zvrtnul v nejdelší utkání tenisové historie. Oba tenisté vyběhli na kurt ve třech různých dnech a skončili až po 11 hodinách a pěti minutách hry.

"Doufám, že se organizátoři pokusí, aby k takové situaci nedošlo," řekl Mahut agentuře Reuters, že nechce v All England Clubu na kurt 18. "Kdybych tam přesto musel hrát, tak by to bylo divné a nemožné se soustředit na zápas," řekl.

Dále čtěte:

"Na tom dvorci jsem prožil pestrou škálu emocí a já se nechci vracet do roku 2010. Chci se soustředit na aktuální zápas a ne na ten loňský," řekl devětadvacetiletý Mahut, 103. hráč žebříčku ATP. "Po tom náročném utkání jsem si prošel určitými depresemi. Musel jsem se psychicky srovnat, což nebylo vůbec lehké," řekl. Neměl prý nikoho, kdo by mu pomohl a tři měsíce mu trvalo, než našel klid v duši.

Na osmnáctku se přitom po utkání s Isnerem již jednou vrátil. Jen pár hodin po dramatu hrál na stejném kurtu čtyřhru společně s krajanem Arnaudem Clémentem. "Byla to jedna z nejbláznivějších věcí, kterou jsem zažil. Po dvouhře jsem se cítil hrozně, měl jsem zatmění a skoro ztratil paměť. Řídil mě zpět můj autopilot," řekl.

Celý rok se lidé po světě zajímali, jak prožíval jedenáctihodinový zápas. Mahut ale jen stěží hledal úsměv. Nyní už se s tím umí vyrovnat. "Za čas lidé zapomenou, kdo vyhrál a já snad něco vyhraju, co si budou pamatovat. Ale na druhou stranu jsem pyšný, že jsem se vedle Johna podílel na fascinující historii Wimbledonu."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist