Malisse bude trénovat Coppejanse

6. 12. 2016, 13:56
Aktuality 1
Belgičan Xavier Malisse se stal novým členem trenérského týmu svého krajana Kimmera Coppejanse. Dvaadvacetiletému mladíkovi má pomoct s návratem do Top 100, v níž strávil zatím jen tři týdny.
Profily hráčů
Xavier Malisse

Xavier Malisse v roce 2013 ukončil svou hráčkou kariéru, během které vyhrál tři turnaje ATP ve dvouhře (Delray Beach 2005, 2007 a Chennaí 2007) a devět ve čtyřhře. V singlu se vyšplhal nejvýš na 19. místo světového žebříčku, v deblu byl pětadvacátý.

Na grandslamech je Malisseovým maximem semifinále z Wimbledonu 2002, v roce 2004 vyhrál s krajanem Olivierem Rochusem čtyřhru na Roland Garros.

V současnosti se Malisse objevuje už jen na turnajích veteránů a věnuje se trénování. Zkušenosti získal zatím u krajanů Rubena Bemelmanse a Kirsten Flipkensové či u Australana Bernarda Tomice.

Nyní se šestatřicetiletý Belgičan domluvil na spolupráci s dvaadvacetiletým krajanem Kimmerem Coppejansem, kterému má pomoct do vyšších pater žebříčku ATP.

"Společně s Xavierem a mým novým týmem budu tvrdě pracovat, abych se dostal do Top 100," řekl Coppejans, který opustil Topsportcentrum Tennis Vlaaderen. I nadále by měl v jeho týmu zůstávat dosavadní kouč Tom Deuries.

Rodák z Oostende Coppejans je členem daviscuvpoého týmu, jemuž loni pomohl po 16 letech do semifinále, a ve sbírce má zatím čtyři tituly z challengerů. Ve světovém žebříčku mu patří 179. místo, loni v červnu strávil tři týdny v elitní stovce. Na turnajích ATP má bilanci 0-4.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist