Martincová v Chicagu přemohla Su-Wei Hsieh, ve čtvrtfinále je i Vondroušová

25. 8. 2021, 21:54
Aktuality 21
WTA CHICAGO - Ve druhém kole turnaje WTA 250 v rozpáleném Chicagu uspěly obě české tenistky. Tereza Martincová po fyzicky i psychicky náročném boji našla recept na nepříjemnou soupeřku Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu, Markétě Vondroušové vzdala vyčerpaná Belgičanka Alison Van Uytvancková. Společně pak postoupily do semifinále čtyřhry.
Tereza Martincová (© j48tennis.net)

Tereza Martincová na pátém ze šesti posledních startů v hlavní soutěži turnaje WTA postoupila minimálně přes dvě soupeřky. V Chicagu předvedla dva povedené obraty, po třetí nasazené Rumunce Soraně Cirsteaové našla recept i na přemožitelku Venus Williamsové Tchajwanku Su-Wei Hsieh.

26letá Češka dlouho marně hledala cestu, jak proti takřka bezchybně vracející soupeřce zakončit výměnu. Po čtyřech ztracených servisech prohrávala 3-6 a 0-2 a hlasitě si stěžovala, že už nemůže a neví co hrát.

Psychicky náročný duel ale nakonec dokázala dovézt do vítězného konce. V dalším průběhu získala 10 z 12 gamů a v rozhodující sadě rázem vedla 4-0 a 30-0.

Vyhráno ale ještě neměla. K brejkbolu se v pátém gamu nedostala, znovu vypadla z rytmu a rázem za stavu 4-2 prohrávala 0-40. Na rozpáleném kurtu vypadala vyčerpaná, servis však soupeřce přeci jen sebrala a v dalším gamu zápas díky jedné z mála chyb z rakety Su-Wei Hsieh ukončila.

Do čtvrtfinále se letos probojovala počtvrté. Nejdál došla v Praze, kde si v červenci zahrála své první finále na okruhu WTA.

O druhé letošní semifinále se střetne se sousedkou ze světového žebříčku Rebeccou Petersonovou (h2h 0-1). 26letá Švédka, která v prvním kole vyřadila Marii Bouzkovou, ve večerním osmifinále zdolala 7-6 6-3 šestou nasazenou Švýcarku Viktoriji Golubicovou.

Vondroušová proplouvá bez problémů
Pátá nasazená Markéta Vondroušová zatím proplouvá turnajem v Illionis mnohem snadněji. Na úvod ztratila jen dva gamy s domácí Quinn Gleasonovou a dnes měla ještě méně práce s Alison Van Uytvanckovou.

Stříbrná olympijská medailistka z Tokia vyhrála první sadu hladce 6-1, v té následující pak v průběhu druhého gamu vyčerpaná Belgičanka zápas hraný ve velkém vedru vzdala.

Česká tenistka sice prohrála úvodní game, pak ale získala sedm her v řadě. Na kurtu strávila necelou hodinu, Belgičance nepomohlo ani lékařské ošetření po prvním setu.

O semifinále, které si letos na okruhu WTA zahrála jen v eldnu na Yarra Valley Classic v Melbourne, si osmifinalistka Australian Open a Roland Garros zahraje v prvním vzájemném souboji s Alizé Cornetovou. 31letá Francouzka si dnes poradila 7-6 6-4 s Italkou Jasminou Paoliniovou, byť v prvním setu přišla o vedení 5-0 a soupeřka podávala na zisk sady. Dva zápasy po sobě vyhrála teprve počtvrté v sezoně.


Češky postupují i ve čtyřhře
Martincová s Vondroušovou navíc po zhruba dvouhodinové pauze nastoupily do čtyřhry a také v ní uspěly. České tenistky zdolaly po obratu a dramatické koncovce 1-6 6-4 11-9 deblové specialistky Američanku Nicole Melicharovou s Nizozemkou Demi Schuursovou, které plnily roli nasazených jedniček, a postoupily do semifinále.

Ve čtvrtfinále dvouhry nechybí nejvýše nasazená Elina Svitolinová. Ukrajinka, jež po zisku bronzové olympijské medaile dvakrát vypadla v úvodním vystoupení, v dnešní dohrávce druhého kola porazila 6-4 6-4 Fionu Ferrovou. O semifinále se utká s další Francouzkou Kristinou Mladenovicovou (h2h 0-2).

• WTA 250 CHICAGO II •
USA / Illinois, tv. povrch , 235.238 dolarů
středeční výsledky (25. 08. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Vondroušová (5-ČR) - Van Uytvancková (Belg.) 6-1 1-0 / skreč V.
Martincová (ČR) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 3-6 6-4 6-2
Svitolinová (1-Ukr.) - Ferrová (Fr.) 6-4 6-4
Petersonová (Švéd.) - Golubicová (6-Švýc.) 7-6(5) 6-3
Cornetová (9-Fr.) - Paoliniová (It.) 7-6(4) 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Martincová/Vondroušová (ČR) - Melicharová/Schuursová (1-USA/Niz.) 1-6 6-4 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tereza nezávodila v autě, ale hrála na kurtu...

"Psychicky náročný duel ale nakonec dokázala dovézt do vítězného konce."

Zápas nedovezla, ale dovedla do vítězného konce...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dovedeš si představit, že by ten zápas do konce nedovezla?smile
Reagovat
sojka1
tak ale zase, zapas neni pejsek ani koza a nekdy se da vest hodne tezko... ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, někdy je lepší ho dotáhnoutsmile
Reagovat
tommr
udolaly turnajový jedničky po nervydrásajícím závěru v MTB. Zápas ale nemusel bejt tak dramatickej kdyby naše holky proměnovaly šance (proměnily jen 1 z 10 brejkbolů) ... smile
Reagovat
horska.kraslice
To jsem teda nečekala. Maky a Terko, velká gratulace. smile
Reagovat
EllNino
Super, holky jedou :)
Reagovat
com
jo kdo maže ten jede smilesmile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
teď uhrály set proti jedničkâmsmile
Reagovat
tommr
a MTB mají dobře rozehranej ... smile
Reagovat
Jon61
Soupeřky pomohly dvojchybami, MTB se sice zdramatizoval, důležitý byl pak return Nicolina podání s pěkným prohozem, nakonec to Markéta při svém podání ukončila. Kdo by po prvním jasně prohrátém setu řekl. smilesmile
Reagovat
horska.kraslice
Naše holky se průběžně zlepšovaly jako tým, soupeřky tak od poloviny druhého setu začaly být lehce nervózní, protože po prvním setu zřejmě čekaly obdobu ve druhém. Naše holky hrály pro radost, kdežto soupeřky-deblové specialistky pro setrvání na turnaji, a to jim asi mírně svázalo ruce.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je krásná výhra!smilesmile Gratulace holkám i Tyndě, která taky postupujesmile Asi jsou žně, no...
Reagovat
tommr
Tereza opět příjemně překvapila. Stejně jako v prvním kole musela zápas proti těžký a nepříjemný soupeřce otáčet, ale dokázala to doslova vydřít. Něco takovýho by ještě před rokem bylo jen těžko myslitelný ... smile
V dalším kole jí čeká opět těžká soupeřka. preferoval bych Petersonovou, ale ani Golubic by pro Terezu neměla být nepřekonatelnou překážkou ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Uštvank už byla uštvaná po pár gamechsmile, jestli teda spíš nejde zas o nějaký prů*ersmile Nebo třeba moc pálilo slunce, to zrzky nemusi.
Reagovat
tommr
jsem rád, že se Markétě povedla odveta za finálovou prohru z Budapešti 2019. Tenkrát taky vyhrála první set jasně 6:1, ale pak začala uvadat a nakonec úplně odpadla. Tentokrát to naštěstí AVU otočit nedokázala ... smile
Ve čtvrtfinále jí čeká Cornetová se kterou ještě nikdy nehrála. Těžká a nepříjemná soupeřka ale hratelná ...
Reagovat
SydneyOpen
Škoda že Markéta nezkusila raději Cleveland, tam by byla ještě o dost větší šance na titul, ale formu má dobrou tak i tady by mohla uspět. Zase se mi nechce věřit že by se Svitolina chtěla před USO nějak přetrhnout, zvlášť když jde jen o 250
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zas to má s Kikinou 0:2 na zápasy, třeba bude chtít skóre srovnat. Teď by měla Kikinu smést s kurtu, ale je to pořád WTAsmile
Reagovat
tommr
kdo s kým? Nějak se nechytám ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Elina vs Kikina Ml.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist