Molčanovi se pod vedením Vajdy daří. V Lyonu neztratil ani set a zahraje si o první titul

20. 5. 2022, 18:08
Aktuality 4
ATP LYON - Alex Molčan vyhrál i své třetí semifinále na okruhu ATP. Dnes na antuce v Lyonu si 24letý Slovák poradil 7-6 6-2 s Australanem Alexem de Minaurem a ani ve čtvrtém duelu ve Francii neztratil set. O premiérový triumf si nový svěřenec Mariána Vajdy zahraje s Britem Cameronem Norriem.
Alex Molčan

Alex Molčan na začátku května angažoval zkušeného trenéra Mariána Vajdu, který nedávno skončil u Novaka Djokoviče, a už na druhém turnaji pod vedením svého krajana vyrovnal své maximum na okruhu ATP. 

Ve francouzském Lyonu 24letý Slovák neztratil ve čtyřech zápasech ani set. Po Tsongovi, Chačanovovi a Coriovi si poradil i s 21. hráčem světa Alexem de Minaurem, kterého porazil 7-6 6-2. 

Svou bilanci v semifinálových zápasech Molčan vylepšil na 3-0 a také své třetí finále vybojoval na antuce. Loni v Bělehradu a minulý měsíc v Marrákeši ale na titul nedosáhl. 



V Lyonu si Molčan zahraje o premiérový triumf proti světové jedenáctce Cameronu Norriemu z Velké Británie (h2h 0-0), jenž v druhém semifinále zdolal 6-2 5-7 6-4 dánského teenagera Holgera Runeho a postupem do finále obhájil svůj loňský výsledek.

26letý Norrie si v celkově jubilejním 10. finále zahraje o 4. titul a první z antuky.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 597.900 eur
páteční výsledky (20. 05. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Norrie (1-Brit.) - Rune (Dán.) 6-2 5-7 6-4
Molčan (SR) - De Minaur (4-Austr.) 7-6(2) 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Překoná Noleho rekordy?
Reagovat
Patik
Molcan je neopracovany materiál takže progres a výsledky tam budu zo začiatku časom sa ukáže ci ma na viac každopádne ak získa titul je veľká šanca ze na French Open nezajde ďaleko..ako to už mnohokrát býva.
Reagovat
Marduch
Ve 2. kole Djokovic :-)
Reagovat
Patik
Mohli by sa stretnúť aj keď mam taky tusiak ze Molcan vyletí hneď v prvom kole..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist