Murray svým bodem Brity od porážky s Itálií nezachránil

3. 1. 2011, 11:25
Aktuality 1
Britské duo Andy Murray a Laura Robsonová za obhájením finále na Hopmanově poháru příliš šťastně nevykročili. Murray sice s drobnými problémy potvrdil roli favorita, mladičká Robsonová však nezaskočila šampionku posledního French Open Schiavoneovou a uspět Britové nedokázali ani v rozhodující čtyřhře.
Andy Murray

Čtvrtý tenista světa Andy Murray vstoupil do nové sezony vítězstvím. Na Hopmanově poháru smíšených družstev v australském Perthu porazil Potita Staraceho 7-5 6-1.

Murray do Austrálie přiletěl teprve v neděli a dnes proto bojoval nejen se soupeřem, ale také s časovým posunem. "V prvních pěti gamech se mi dost těžce dýchalo. Neměl jsem moc času na aklimatizaci a ještě chvíli si budu muset zvykat," citovala britského tenistu agentura Reuters.

Jeho vítězství však porážce Velké Británie 1-2 s Itálií nezabránilo. Murray v duelu se Staracem vyrovnal stav utkání na 1-1 poté, co šestnáctiletá Laura Robsonová prohrála úvodní zápas s vítězkou French Open Franceskou Schiavoneovou 5-7 3-6.

Italská dvojice pak o vítězství nad loňskými finalisty rozhodla v závěrečné čtyřhře, kterou vyhrála po boji 6-7 7-6 10-2.

Vedení se v průběžné tabulce skupiny B ujali Američané, kteří porazili 3-0 Francii. 

První bod získala v duelu dvou debutantek v soutěži zkušenější Bethanie Matteková-Sandsová. Pětadvacetiletá Američanka, jež se představila v extravagantním úboru, zdolala 3-6 6-3 6-1 o osm let mladší Francouzku Kristinu Mladenovicovou

K druhému zápasu nastoupili tenisté, kteří se moc dobře znají z loňské taktřka jedenáctihodinové bitvě ve Wimbledonu. V Perthu stejně jako tehdy vyhrál John Isner, tentokrát však Nicolase Mahuta porazil ve dvou setech 6-3 7-6. 

Čtyřhru za již rozhodnutého stavu vyhráli opět Američané.

Skupina A: Švedovová odstoupila
Kazašská tenistka Jaroslava Švedovová odstoupila kvůli zranění kolena z Hopmanova poháru smíšených družstev. V týmu ji podle agentury AP nahradí Sesil Karatantčevová.

Švedovová se zranila v závěru nedělního duelu s Anou Ivanovičovou, který prohrála 6-7 1-6. Kazachstán nakonec podlehl Srbsku 3-0 na zápasy.  

Karatantčevová, která neuspěla v kvalifikaci turnaje v Brisbane, v kazašském týmu doplní Andreje Golubjova.

- HOPMAN CUP (Perth - Austrálie, tv. povrch, 1.000.000 australských dolarů) -
pondělní výsledky (03. 01. 2011)

Skupina B:
Itálie - Velká Británie 2-1
Schiavoneová - Robsonová 7-5 6-3
Starace - A. Murray 5-7 1-6
Schiavoneová/Starace - Robsonová/A. Murray 6-7(1) 7-6(6) 10-2

USA - Francie 3-0
Matteková-Sandsová - Mladenovicová 3-6 6-3 6-1
Isner - Mahut 6-3 7-6(5)
Matteková-Sandsová/Isner - Mladenovicová/Mahut 2-6 6-3 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro mě obrovské zklamání, sice jsem ani jeden ze zápasů neviděl, přesto jsem čekal britskou výhru 2:1. Takhle si docela komplikují cestu do finále, i když Francie i USA jsou porazitelní hned po dvouhrách.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist