Nadal odvrátil pět mečbolů. Pak Nalbandianovi nadělil kanára

19. 3. 2009, 10:20
Aktuality 9
ATP INDIAN WELLS - Nejlepší hráč světa Rafael Nadal byl jediný míček od vyřazení z prvního turnaje sezony kategorie ATP 1000 v Indian Wells, s Davidem Nalbandianem však odvrátil pět mečbolů a nakonec Argentinci nadělil kanára. Dvaadvacetiletý Španěl tak o pět let staršího Jihoameričana porazil až na třetí pokus.
Rafael Nadal

Mužskému tenisu v posledních letech vládnou dva tenisté. Ale jako má Švýcar Federer noční můry z Brita Murrayho (čtyřikrát v řadě s ním prohrál), neuměla současná světová jednička Rafael Nadal zahrát na Davida Nalbandiana. Španěl se s ním dosud střetl dvakrát a v obou případech hladce prohrál.

Také třetí vzájemný duel naznačoval, že dvaadvacetiletý rodák z Menacoru hraje s o pět let starším Argentincem nerad, jelikož první set vyhrál vcelku snadno Nalbandian. I druhé dějství se vyvíjelo lépe ve prospěch Argentince, ovšem od chvíle, kdy byl jediný míček od postupu, se dění na kurtu proměnilo v dramatickou bitvu.

Krev do žil Nadalovi vlily až čtyři odvrácené mečboly za stavu 3-6 3-5, kdy podával. Kritické momenty v pozdních nočních hodinách zvládl, následně odvrátil pátý mečbol, na tři pokusy sebral Nalbandianovi servis a vyrovnal na 5-5. O osudu druhé sady se tak nakonec rozhodovalo až ve zkrácené hře, ve které uspěl dravější Španěl.

Pět nevyužitých mečbolů a prohraný tie-break Argentince definitivně zlomily. Zatímco první dvě sady trvaly více něž dvě hodiny, v rozhodujícím dějství stačila dvaadvacetiletému Nadalovi půl hodinka k tomu, aby zkušenějšímu soupeři nadělil kanára a po třetím vzájemném střetnutí s Nalbandianem si připsal první vítězství.

"Měl jsem štěstí. Nešel jsem do toho utkání v dobrém psychickém rozpoložení. Nevěděl jsem, jak mám proti němu hrát, možná i proto, že jsem s ním předchozí dva zápasy prohrál," uvedl Nadal. "Dnes jsem udělal velký obrat. Snad budu hrát příště agresivněji," dodal.

Také další osmifinále rozhodovaly zkrácené hry, uspěli znovu favorité
Vítěz turnaje z roku 2007 Nadal si ve čtvrtfinále zahraje s dalším Argentincem Juanem Martinem Del Potrem. Šestý nasazený tenista sice proti skvěle servírujícímu Isnerovi nedokázal jedinkrát prolomit soupeřův servis, ale v tie-breacích se štěstí přiklonilo na jeho stranu.

Stejným výsledkem, tedy výhrou dvakrát 7-6, si postup do čtvrtfinále zajistil také obhájce titulu Novak Djokovič. Zatímco po zápase 3. kola s Haasem si svůj výkon pochvaloval, s předvedenou hrou v osmifinále proti Wawrinkovi spokojený být nemohl. Dělal spoustu nevynucených chyb, a mohl být rád, že vyrovnané zkrácené hry vůbec vyhrál. S takovým výkonem by zřejmě přes domácího Roddicka do semifinále nepostoupil.

První set na turnaji ztratil šampion z let 2004-2006 Roger Federer. Švýcarský tenista letos sice vůbec poprvé v Indian Wells ztratil své podání, ale Chilana Fernanda Gonzaleze nakonec porazil už podvanácté ze třinácti zápasů. Naposledy 6-3 5-7 6-2.

Teď světovou dvojku čeká ve skvělé formě hrající Španěl Fernando Verdasco. Ten sice v osmifinále na chvíli ztratil koncentraci a prohrál pět úvodních gamů ve druhé sadě, jinak však duelu s Němcem Kohlschreiberem dominoval a vyhrál 6-3 3-6 6-1.

Jediným nenasazeným mezi nejlepšími osmi je bývalý třetí hráč světa Ivan Ljubičič, jenž ve více než tříhodinovém souboji zdolal Rusa Igora Andrejeva, ačkoli za stavu 5-6 v rozhodující sadě čelil při svém podání pěti mečbolům. Zkušený Chorvat nakonec vyhrál 4-6 7-6 7-6 a ve čtvrtfinále se utká s Andym Murraym. Britovi vzdal za stavu 2-6 0-3 kvůli zranění zápěstí Španěl Tommy Robredo.

- ATP 1000 INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky

Dvouhra - osmifinále:
Nadal (1-Šp.) - Nalbandian (14-Arg.) 3-6 7-6(5) 6-0
Federer (2-Švýc.) - Gonzalez (17-Chile) 6-3 5-7 6-2
Murray (4-Brit.) - Robredo (15-Šp.) 6-2 3-0 skreč R.
Verdasco (10-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 3-6 6-1
Djokovič (3-Srb.) - Wawrinka (16-Švýc.) 7-6(7) 7-6(8)
Del Potro (6-Arg.) - Isner (USA) 7-6(4) 7-6(3)
Roddick (7-USA) - Ferrer (12-Šp.) 7-6(5) 3-6 6-3
Ljubičič (Chorv.) - Andrejev (22-Rus.) 4-6 7-6(5) 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
D.A.N
Zápas jsem neviděl bohužel:-( nicméně je mi líto Davida, že nedokázal to dotáhnout do vítězného konce hm škoda řiťohrabec mohl padnout:-(
Reagovat
smazaný uživatel
David asi zase kousal hm hm.VAMOS!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nadal ukazuje že bojuje do posledního míčku ,všechna čest:-)
a DANe jestli si chtěl tím řítohrabcem zase provokovat ,tak to byl slabší kus,body dolů lamo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
David nekousal, David měl Rafánka na lopatě..:-). Nadal ten klíčový druhý set zvládl s podporou všech svatých snad :-). Nablandiana je mi moc líto, doufám, že tenhle neštastný zápas nepoznamená jeho psychiku..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný,byla v tom jistá dávka štěstí,ale jen velcí hráči tohle umí.Nalbandian když chytne ten svuj amok tak hraje super tenis.Tohle byl jeden z mála zápasů kterej jsem neviděl.Jak psal majkl boj do posledního míčku se cení :)
Reagovat
D.A.N
Ptomiň majkle ale to nebylo na tebe, nicméně to bylo konstatování faktu a jako provokace to myšleno nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Další slabší kus ty jo:-D dneska si už radši neměl psát ,nemáš svuj den.Bodejt by šlo o mě stačí se podívat na nadpis možná ti to dojde a kostatování faktu vypadá jinak,tady si byl spíše nasraný ,že vyhrál nadal a někde sis to musel vylít,taky tady nepíšu žádné ptákoviny o federerovi:-P
Reagovat
D.A.N
Zapoměl jsem úsměv na konci:-)a nasraný jsem opravdu nebyl, nicméně vždyť je to překrásná přezdívka a měl by ses tomu zasmát a né mi tady nadávat já také na tebe neútočím, čili nevím proč ty ano, vždyť je to jen upocený španěl a nikoho rozumného nezajímá:-).
Reagovat
smazaný uživatel
tak asi si přiteplený ,když se ti zdá překrásná, to potom chápu ,že se ti to lí a beru to:-)Ale těžko se dohadovat s někým kdo ho nemusí, pořád by to bylo o tom samém:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist